T.c. Kimlik No İle Bireysel Emeklilik Sorgulama Ziraat


Sponsorlu Bağlantılar

E-Devlet üzerinden ''Bireysel Emeklilik ve Otomatik Katılım Sistemlerinde Devlet Katkısı Sorgulama'' ekranına gidip dilediğiniz zaman, son 2 yıla ait kazandığınız BES devlet katkısı tutarını öğrenebilirsiniz.
Bireysel emekliliki biriken paranızı öğrenmek için Emekli Sandığı’nın internet sitesinde bulunan “Bireysel Emeklilik Durum Sorgulama” bölümüne girip kendi üyelik numaranızı ve sorgulama şifrenizi girmelisiniz. Ardından kaydettiğiniz bireysel emeklilik tutarınızı, vadesiz/vadeli yatırımlarınızı, taşınan paranızı, son bakiye tutarınızı ve diğer detayları öğrenebilirsiniz.

(Hemen sorgulama yapabilmek için: https://www.turkiye.gov.tr/emeklilik-gozetim-merkezi-bireysel-emeklilik-sistemi-devlet-katkisi-kullanim-ve-limit-bilgileri-sorgulama) internet adresine giriş yapabilir T.C kimlik numaranız ve e devlet şifrenizi girerek sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Bireysel emeklilik hesabınızın ne kadar para olduğunu öğrenmek için emeklilik şirketinizden bilgi almanız gerekir. Emeklilik şirketinize başvurduğunuzda, hesabınızın ne kadar para olduğunu ve bu parayı nereye yatırdığınızı gösteren bir dekont veya borç ödeme özeti size verilecektir. Bireysel emeklilik hesabınıza daha fazla para eklemek için, özel banka ya da yatırım ortakları aracılığıyla para yatırmanız gerekebilir.

Yatırım tercihinize göre faizli/faizsiz fon alternatifleri içeren ve düşük katkı payı tutarı avantajı sunan planlara tek tık ile dahil olmak için Ziraat Mobil uygulamasında yer alan Bireysel Emeklilik Başvuru seçeneğinden başvurarak, birikim yapmaya bugünden başlayabilirsiniz.
Evet, Ziraat Bankası Bireysel Emeklilik hizmeti sunmaktadır. Ziraat Bankası Bireysel Emeklilik planı, sizin özel ihtiyaçlarınızı karşılamaya yardımcı olmak üzere tasarlanmış bir emeklilik planıdır. Plan, bağımsız emeklilik hesabı oluşturmanıza olanak tanır ve mevcut kaynaklarınızı verimli bir şekilde değerlendirmenize yardımcı olur. Plan, nakit ödemelerini optimize etme, yatırım seçeneklerini arttırma ve risk toleransınızı göz önünde bulundurarak size uygun bir portföy oluşturma gibi özelliklere de sahiptir. Ziraat Bankası Bireysel Emeklilik planı dilediğiniz zaman büyük veya küçük rakamlarda fon toplayabilmeniz için ideal bir seçenektir.

Ziraat Bankası BES İptali: Ziraat Emeklilik Çağrı Merkezine ait olan 0850 222 97 00 nolu telefon numarasını tuşlayarak iptal işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
Ziraat Bankası'nın besleme hesabından çıkış işlemi, herhangi bir banka şubesinden ya da internet şubesinden başlatılabilir. İşlemler, şubeye gitmek ya da internet şubesine girmek suretiyle yapılır. Ziraat Bankası'nın internet şubesindeki işlem adımları şöyledir: 1. Tarayıcıdaki adres çubuğuna ziraatbank.com.tr adresini yazın ve Enter tuşuna basarak Ziraat Bankası internet şubesine giriş yapın. 2. Giriş yaptıktan sonra ana sayfadan "Besleme Hesapları" sekmesine tıklayın. 3. "Para Çekme İşlemleri" sekmesinden "Hesabınızdan Para Çekme" seçeneğine tıklayın. 4. Açılan ekranda çekilecek olan para miktarını girin ve banka kartınızın iletişim bilgilerini doldurun. 5. Son olarak, gerekli tüm alanları doldurduktan sonra "Para Çek" butonuna tıklayın. İşlem tamamlandığında bildirim alacaksınız.

e-Devlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.
E-Devlet hesabınızda para olup olmadığını kontrol etmek için E-Devlet sistemi üzerinden bakabilirsiniz. Bunun için e-Devlet hesabınıza giriş yapmanız ve "Hesap Hareketleri" sayfasını açmanız yeterlidir. Sayfanın altında, para bakiyenizi görmek için "Para Cinsi Bakiye" başlığını arayabilirsiniz. Sayfada para bakiyenizin olup olmadığını göreceksiniz.

Hak ediş için en az 3 yıl sistemde kalmalısınız.3'üncü yılın sonunda %15'ini, 6'ncı yılın sonunda %35'ini, 10'uncu yılın sonunda %60'ını, Emekliliğe hak kazandığınızda ise devlet katkısının tamamını alabiliyorsunuz.
Bireysel emeklilik 10 yıl sonra ne kadar maaş alacağınız, ürününüzün parametrelerine göre değişir. Yatırım tutarınız, fon seçiminiz, getiri oranları, vb. gibi unsurlar etkilidir. Bu nedenle mağazamızda satın aldığınız bireysel emeklilik ürünüyle ilgili sorularınız için lütfen bizimle iletişime geçin.

E-devlet üzerinden TC kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra arama kutusuna 'Çalışma Hayatım' yazarak çıkan seçeneğe tıklayın. Açılan sayfada "Ne zaman emekli olurum?" başlığı altında prim ödenen gün sayısı ve emeklilik yaşı bilgileri yer alacak.
Emekli olup olmadığını öğrenmek için en kolay yol SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) ile iletişime geçmektir. SGK'nın sizin hakkınızdaki bilgilere ve emekli olup olmadığınıza dair karara ulaşıp ulaşmadığına dair bir durumunuz olduğunu öğrenmek için, SGK ile irtibata geçebilirsiniz. Ayrıca, size verilmiş olan SGK numaranızı alarak SGK internet sitesinde oturum açarak da sizin hakkınızdaki bilgilere ve emekli olup olmadığınıza dair karara ulaşıp ulaşmadığınıza dair durumunuzu öğrenebilirsiniz.

E-Devlet'e girip Takasbank yazarsanız karşınıza çıkan ekrandan birikmiş paranız olup olmadığını görebilirsiniz. Eğer BES bakiyeniz varsa ilgili sigorta şirketine ulaşarak biriken parayı çekmek için talep oluşturabilirsiniz. Bir diğer biriken para öğrenme ekranı ise Şahıs ödemeleri.
Devlet tarafından biriken paranın alınması için sizden birkaç koşulun yerine gelmesi istenebilir. Bunlar arasında, borç türüne bağlı olarak; otomatik ödeme talimatının devreye sokulması, anlaşmalı ödeme sistemi kullanılması, elektronik bir cüzdan ya da çek kullanılması gibi seçenekler de olabilir. Ayrıca, borç türüne bağlı olarak, tahsilat merkezi ya da özel bir müşteri hizmetleri merkezi aracılığıyla para alınabilir. Sahte belge veya kimlik gerektiren belgeler aranmayabilir ya da aranabilir. Ödemenin nasıl yapılacağı, borç deklarasyonu yapılması ve para iadesi için gereken talepler nelerdir gibi diğer ayrıntılar her devlet tarafından değişebilir.