Sürekli Devamsız Öğrenci Tutanağı Egitimhane.


Sponsorlu Bağlantılar

Bu nedenle tek ders sınavına bile girmişse o öğrencinin tüm sene boyunca girmediği sınav ve performans notlarına “G” yazılmak zorunluluğu vardır. Ancak öğrenci sürekli devamsız ve hiçbir sınava girmemişse o öğrencinin notları boş bırakılmalıdır.
Sayın Sürekli Devamsız Öğrenci, Size yakın zamanda sürekli devamsızlık yapmanız nedeniyle bu mektubu yazmak zorunda kaldım. Sürekli devamsızlık hem sizin hem de okulunuz için olumsuz bir durumdur. Size okul ve öğretmenlerinize karşı bir saygısızlık olarak algılanabilir. Öğreniminize devam etmek için aile, öğretmenler ve arkadaşlarınız kadar sizin de görevleriniz olduğunu unutmamanızı öneriyoruz. Sürekli devamsızlık yapmaya devam ederseniz okul yetkililerinden cezai yaptırımlar alma riskiniz bulunmaktadır. Şimdi hemen harekete geçerek size yardımcı olmak istiyoruz. Sürekli devamsızlık problemi ile ilgili sıkıntılarınızın kaynağını ve çözümünün nasıl bulunduğunu size yardımcı olmak için öğretmen veya okul yetkililerinin görüşlerini almaktan çekinmeyin. Okul veya öğretmenlerinize yeterli zamanı ayırarak birlikte çalışmaktan hiç çekinmeyin. Tüm derslerinizi başarı ile tamamlamak için son derece çaba sarf etmelisiniz. Okula ve tüm derslerinize karşı kötü davranışlar sergilemeyi terk edin ve her zaman disiplinli olun. Şu anda bulunduğunuz durum birkaç ders başarısızlığı gibi kolay bir şey değil. Ancak ne yazık ki, çoğu zaman bu durum çok daha ciddi problemlerle karşılaşmanıza neden olabilir. Her zaman öğrencilerin zor zamanlarında destek sağlayacağımızdan emin olun. Umuyorum ki, bu durumu üstesinden gelebilir ve tüm derslerinizi başarı ile tamamlayabilirsiniz. Saygılarımızla,

222 Sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu doğrultusunda devamsız öğrenci tespit ve takip çalışmalarını zamanında tamamlamayan Okul İdarecilerine yasal işlem uygulanacaktır.
Sürekli devamsız öğrenciyi, okulun öğretmenleri ve müdürü takip eder. Ayrıca, aile danışmanları ya da disiplin komitesi gibi okul yönetimi tarafından atanan kişiler de sürekli devamsız öğrenciyi takip edebilir.

Sürekli Devamsız Öğrenci İşlemleri- Okul İçi İş ve İşlemlerSürekli devamsız öğrenci işlemleri öncelikle devamsızlık girmekle başlamaktadır. Devamsızlıklar girildikten sonra okula hiç gelmediği veya çok az geldiği tespit edilen öğrencilere devamsızlık mektubu basılmalıdır.
Evet, öğrencilerin devamsızlık durumu her dönem takip edilmelidir. Okulunuzun kurallarına göre, sürekli devamsız öğrencilere de devamsızlık girilmesi gerekebilir.

Sürekli devamsız öğrenciy not verilmez. G yazılmaz. Ders öğretmeninin yapacağı başkaca bir şey yok. Sene sonunda da o öğrenci devamsızlıktan kalır.
Öğrencilerin derslerinden geçme notu almaları için dersleri devam etmesi gerekmektedir. Sürekli devamsız öğrencilere not verilmez. Dersi devam etmedikleri durumlarda öğrenciye "devamsız" notu verilir.

Milli Eğitim Bakanlığı, liselerde devamsızlık nedeniyle sınıfta kalan öğrencilere, mesleki eğitim merkezlerine geçiş hakkı tanıdı. Liselerde, devamsızlıktan kalan ve derslere devam etme hakkını kaybeden öğrenciler, öğrenim yılı sonunu beklemeden mesleki eğitim merkezlerine geçiş yapabilecek.
Devamsızlıktan kalan öğrenciye ilk olarak, dersleri almaya devam etmesi ve sorumluluklarını anlayarak yerine getirmesi gerekir. Öğretmenler, devamsızlıktan kalan öğrencinin konu hakkında ne derece bilgi sahibi olduğunu değerlendirerek, eksik bilgileri tamamlamasını sağlayacak özel programlarla destek olabilirler. Ayrıca, öğrencilere kendilerini geliştirme fırsatları sunarak kurslar gibi çeşitli aktivitelerde yer almalarını teşvik etmek de başarıya ulaşmaları için önemlidir.

· Öğrencinin veli veya vasi veya aile başkanları, okul idaresince köylerde muhtarlığa, diğer yerlerde mülki amirliğe hemen bildirilir. Muhtarlar ve mülki amirler en geç üç gün içinde durumun veli veya vasi veya aile başkanlarına tebliğini sağlarlar.
Okul yetkilileri öğrencinin velisine devamsızlıkları hakkında bilgi vermek için müfredattan sorumludur. Bununla birlikte okul, öğrencinin devamsızlıklarının durumu hakkında daha fazla bilgi edinmek ve üzerinde çalışmak amacıyla velilerle iletişim kurabilecek bir sistem oluşturabilir. Örneğin, okul, öğrencillerin devamsızlık durumlarını zaman zaman velilere bildirmek için mektuplar gönderebilir veya e-posta ya da SMS ile aralıklı hatırlatıcı bildirimler gönderebilir.

Devamsızlık silinebiliyor mu? Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre birinci dönemde yapılan devamsızlık süresi, ikinci dönemde sıfırlanmaz tüm sene boyunca devam eder. Devamsızlık süresi tüm bir seneyi kapsamaktadır. Bir sene içinde 10 gün özürsüz, 20 gün özürlü devamsızlık hakkınız var.
Teknik olarak, devamsızlık sildirmenin bir yolu olduğu söylenemez. Ancak, bazı özel durumlarda, devamsız tarihlerin kaldırılabileceği durumlar vardır. Örneğin, öğrencinin geçerli bir nedeni olması halinde, okul müdürünün ya da öğretmenin izniyle devamsızlık kaldırılabilir. Ayrıca, öğrenci devamsızlığına rağmen başarılı olmuşsa, bu da devamsız tarihlerin kaldırılmasını sağlayabilir. Bu gibi durumlarda, her durum özel olarak değerlendirilir.

Cevap: Öğrenci okula hangi kıyafetle gelirse gelsin alınmak zorundadır. Kıyafetten dolayı öğrencinin okula alınmaması Anayasal suçtur, Türk Ceza Kanunu'nun 112 maddesine göre 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası gerektirir. 112. Maddeye göre bu fiili işleyen hakkında iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
Hayır, öğrenciyi okula almamak suç değildir. Ancak, eğitim hakkını reddetmek ya da öğrencinin herhangi bir hakkını gasp etmek, adalete aykırı davranış olabilir ve ilgili çevre yargıları tarafından bir suç olarak kabul edilebilir.