Ek Ders Bordrosu E-Devlet
Sponsorlu Bağlantılar
Ek Ödeme Nereden Bakılır?
Bir ödemenin nereden bakıldığı, ödeme yapılan taraf tarafından belirlenir. Ödemeyi yapan taraf, ödemeyi kaydeden bir banka hesabında tutacak ve bu bilgileri daha sonra finanse etmek amacıyla kullanacaktır. Biri hizmetleri kullanarak ödeme yapan, ödemeyi kaydeden bir web sitesinden bakarken, ödemeyi alan tarafın bankası veya ödemeyi kaydeden aracı tarafından sağlanan ödeme raporlarına bakarak da ödemeyi gözlemleyebilirsiniz.
E-Devlet Den Maaş Bordrosu Nasıl Alınır?
E-Devlet üzerinden maaş bordrosu alma işlemi, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın Vergi Dairesi ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun verdiği tebliğle kolaylaştırıldı. Vergi Dairesi aracılığıyla alınan maaş bordrolarının incelenmesi sonrasında, E-Devlet üzerinden maaş bordrosu alabilmek için gelir kaydedici olmak gerekiyor. Kaydedici olmak isteyenler, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yönetmeliğe uygun olarak vermiş olduğu “Bilgisayardan (Kaydedici) Gelir Kaydı” ile uyumlu olan e-Devlet’e başvurmalıdır. Kaydedici olan kişiler, e-Devlet'te “Gelir Vergisi/Bordro” kısmına girerek, isteklerini yerine getirebilirler. Bu sayede, maaş bordroları, ilgili kurum tarafından online olarak e-Devlet’teki hesaplarına aktarılmaktadır.
Maaş Farkı E Devlette Görünür Mü?
Maaş farkı e devlette görünmez. Devletin özel sektörde olduğu gibi çalışanlara maaş haklarını gözettiği ve sözleşme çerçevesinde kendilerine ücret ödediği bilinmektedir. Ancak, bu ücretler asgari ücret tablosunda belirtilmiş olan baz miktar olacak şekilde sabit tutulmuştur ve çalışanlar arasında farklı maaşlar verilememektedir. Dolayısıyla, birbiriyle aynı çalışma koşullarına sahip olsalar bile e devlette çalışan kişiler arasında bir maaş farkı görülmez.