Ek-1 Formu Nasıl Doldurulur


Sponsorlu Bağlantılar

EK-1. Aylık geliri (serbest meslek sahibi ise; vergi dairesinin adı, adresi ve hesap numarası belirtilen, basit ya da gerçek usulde vergiye bağlı olan mükelleflerin bir önceki yıla ait gelir vergisi matrahını) gösterir belge.
EK-1 formu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca düzenlenen bir formdur. Form, ürün ithalatında Türkiye Gümrük servisine sunulan bir beyanname olarak kullanılır. Form, aynı zamanda ithal edilen ürünlerin doğrudan Türk maliye gümrüklerine teslim edildiğinin teyidine yarayan bir tescil belgesidir. Ayrıca, bu form üzerindeki bilgiler Gümrükler tarafından muhasebe ve denetim amaçlı kayıtlar için de kaydedilir.

EK-1 ÖĞRENCİ AİLESİNİN MADDİ DURUMUNU GÖSTEREN BEYANNAMEkuruluşlardan alınacak aylar itibarıyla bir önceki yıla ait on iki aylık toplam gelirini gösteren belge.
Ek-1 belgesi, öğrencilerin okullarında aldıkları notları gösteren bir belge olarak tanımlanır. Ek-1 belgesi diğer belgelere kıyasla daha karmaşıktır ve aralarındaki farklılıklar nedeniyle çok sayıda not ve değerlendirme puanını içerir. Öğrencinin notlarının kayıt altına alınmasına olanak sağlar ve ayrıca haftalık çalışma sürelerini, katılım ve performans puanlarını gösterir. Ek-1 belgesi diğer belgelerden önce istenecektir, çünkü okul yönetimleri ve öğrencilerinin başarı durumunu takip etmek için bu belgeyi kullanır.

Bu form 2022 MEB-İOKBS kılavuzundan alınmıştır. Bursluluk sınavına başvurmak isteyen öğrenci velilerinin ek-1 öğrenci ailesinin maddi durumunu gösteren beyannameyi doldurması gerekmektedir.
Ek-1 Belgesi Form 7, ülkemizde sürücülerin işyerinde açılan ve kapatılan araçlar ve bu aracın sahiplerine ilişkin gerekli bilgilerin kaydedildiği bir araç tescil belgesidir. Form 7, aracın kayıt numarası, araç tipi, motor numarası, marka ve modeli gibi araçla ilgili bilgilerin kaydedildiği bir formdur. Bu belge, sürücülerin özellikle Türkiye’nin dışına çıkacak olan araçların alındığı veya satıldığı zamanlar da gösterilmesi gereken temel bir belgedir.

Bursluluk sınavı giriş belgesi, pazar günü gerçekleştirilecek olan oturuma katılacak olan öğrenciler tarafından alınıyor. 2022 Bursluluk Sınavı (İOKBS) giriş belgesi MEB tarafından erişime açıldı. İOKBS, maddi desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere yönelik her yıl düzenlenen bir sınavdır.
Bursluluk belgesi, bir öğrencinin, kayıt yaptırmaları veya eğitim almaları için başvurdukları yerde para yardımı almaya hak kazandıklarını gösteren resmi belgedir. Bu belge, genellikle öğrencinin üniversite sınavlarından başarılı bir şekilde geçtiğini veya bir kursa kaydolduğu veya başka bir eğitim aracına hak kazandığı anlamına gelir. Bursluluk belgesini almak için belirli başvuru koşullarını karşılamak gerekir. Bu koşullar, başvuru sahibinin çalışma durumuna, eğitim geçmişine, ailesinin gelir durumuna veya diğer unsurlara bağlıdır.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Çalışma izin belgeleri e-Devlet üzerinden alınabilmesi için tüm hazırlıklarımızı tamamladık ve başvuru ekranı e-Devlet'te açıldı.
Özel yetenek belgesi (EK1 Belgesi), sadece sigortalıların özel sağlık kuruluşlarında faydalanabilmeleri için ihtiyaç duydukları belgedir. Belge, Sigorta ve Sağlık Bakanlığı tarafından verilmektedir. EK1 belgesi almak isteyenlerin öncelikle ilgili SGK Şubesine gitmeleri ve gerekli belgeleri teslim etmeleri gerekmektedir. Belge için talep edilen belgeler arasında; sağlık kurumundan alınan teklif mektubu, doktor raporu, sonradan alınan her türlü sağlık hizmeti için alınan fatura bilgileri, SGK İzin verilmesi açısından izlenmesini gerektiren sağlık alanındaki özel durum ve diğer gerekli belgeler sayılabilir.

b) Eğitim kurumu müdürlüğüne yapılacak atamalar için, yazılı sınav puanının %50'si, sözlü sınav puanının %30'u ve Ek-1 Yönetici Değerlendirme Formuna göre hesaplanan puanın %20'si esas alınarak atama puanı belirlenir.
Yüzde etkili olarak kullanılan bir terim değildir. Örneğin, çalışmanın etkili olma oranını anlamak için "başarı oranı" kullanılır.

Gelir belgesi; il ya da ilçe Sosyal Güvenlik Kurumu'na gidilerek, alınabiliyor. Başvuru sahiplerinin bizzat başvuru için SGK'ya gittiklerinde yanlarında TC kimlik kartlarını götürmeyi unutmamaları gerekiyor.
Gelir Belgesi her vatandaşın merkez veya ilçe belediyelerinden ve SGK sosyal sigortaları merkezlerinden temin edebileceği bir belgedir. Bu belgeye başvurmak için, çalışma durumuna ve kişinin beyan ettiği gelir durumuna göre değişiklik gösterebilir. Başvuruya ilişkin dilekçe ve nüfus cüzdanı fotokopisi eklenmesi gerekir.

Gelir belgesi, E-Devlet üzerinden temin edilebiliyor. Bunun için e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra Kurumlar kısmından "Hazine ve Maliye Bakanlığı" seçilir. Ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti seçilir. Gelen ekrandan yıl ve ay seçilerek maaş bordrosuna ulaşılabilir.
Aile gelir durumu hakkında bilgi edinmek için, kişi çeşitli resmi kaynaklardan bilgi edinebilir. Örneğin, kişi; aile bireylerinin kazançlarını gösteren vergi beyannamelerini, nüfus cüzdanlarından ekonomik durumu gösteren belgeleri ve devletin vermiş olduğu gelir kapsamında hizmet yapan kurumların sunduğu yardımları inceleyebilir. Ayrıca, eğer durum müsait ise, ilgili kişilerin maaş bordroları ile işverenlerinden gelir göstergesi alınabilir. Kişinin kullanabileceği diğer kaynaklar e-devlet sistemi aracılığıyla vergi beyannamesinden bilgiler Elde edilebilir.