E-Sınav Salon Başkanı Görevleri 2022


Sponsorlu Bağlantılar

Adayın TCKN, adı ve soyadı ve test grubu bilgilerini “Salon Kontrol Listesi”nin altına ekler. Sınav sonrasında bu adayın kullandığı yedek cevap kâğıdını ve soru kitapçığını “Salon Sınav Paketi”ne koyar. ğ) Soru kitapçıklarının dağıtımından önce, ihtiyacı olanlara dışarı çıkmaları için kısa süreli izin verir.
E-sınav salon başkanı, sınavın yürütülmesini sağlayan bir kişidir. Bu kişi, sınavın sırasında katılımcıların tüm talimatları verir, testlerin uygulanmasına yardımcı olur ve her soruya cevap vermek üzere katılımcıların kullanabilecekleri yazılımı ve donanımı yönetir. E-sınav salon başkanı aynı zamanda sınav odasının güvenliğini sağlayarak katılımcıların verilerinin korunmasını da görevlendirir. Gerekli olduğunda bu kişi teknik destek sağlar, problemleri çözmeye yardımcı olur ve sınava katılan katılımcılarla iletişim kurar.

Tüm öğretmenler (idareciler dahil) e-sınavlarda salon başkanı ve gözetmen olarak görev alabilirler. Görev almak isteyen öğretmenlerin MEBBİS/Sınav İşlemleri Modülüne öncelikle HES kodlarını kaydetmeleri ve e-sınav görevini (diğer sınavlarda olduğu gibi) MEBBİS üzerinden istemeleri gerekmektedir.
Sınavda görev almak için, ilgili sınavı düzenleyen kuruma başvurmanız gerekiyor. Kuruma başvurduktan sonra, onlar size bir görev alma teklif edebilirler. Bu teklif çerçevesinde, belirlenen yükümlülüklerinizi yerine getirmeniz gerekecek. Görev almak istediğiniz sınav hakkında detaylı bilgi almak için, kurumla iletişime geçebilirsiniz.

E-sınav görevi almak MEB tarafından düzenlenen elektronik sınavlara öğretmenlerin denetmen olarak katılmasını sağlamaktır. Halk eğitim merkezleri, sürücü kursları veya benzeri sınavlar için yapılan bilgisayar üzerinden sınavlarda uygulama sorumlusu, salon başkanı veya gözetmen olarak görev alınmaktadır.
E-Sınav Merkez Görevlisi, bir e-sınav merkezinde çalışan kişilerin görevlerini yerine getirmeleri için kurulmuş bir hizmettir. E-sınav merkezi görevlisi, çevrimiçi testleri organize etmek, sınavların uygulanmasını denetlemek, testlerin güvenliğini sağlamak, cevapları toplamak ve sonuçları raporlamak gibi görevleri yerine getirebilir. Ayrıca, uygulamayı teknik olarak desteklemek, e-sınav sorunlarını çözmek ve kullanıcılarla iletişim kurmak gibi çok çeşitli görevleri de yerine getirebilirler.

E- Sınav Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği merkezlerde bilgisayar üzerinden yapılan sınav sistemidir.
E-Sınavlar, Genel Müdürlük Eğitim Kurumu tarafından yapılmaktadır. Genel Müdürlük Eğitim Kurumu, kişilerin önemli iş süreçlerinde kendilerini geliştirmeleri ve daha iyi bir çalışma performansı sağlamaları için eğitimli destek sunan bir kurumdur. Genel Müdürlük Eğitim Kurumu, dijital testler, online uygulamalar ve çevrimiçi eğitim etkinlikleri gibi çeşitli eğitim araçlarını da kullanarak kişilere yardımcı olmaktadır. E-Sınavlar, bu araçlar aracılığıyla verilmektedir.

Bu görevi yerine getirecek olanlar, kendi kurumlarında değil de başka kurumlarda görevlendirilirler. Salon Başkanı: İlgili binayı tercih eden akademisyenler arasından puanına göre atama yapılır. Yeterli görevli bulunmazsa, Milli Eğitim Bakanlığı atama yapabilir.
Salon başkanı olmak için düzenli toplantılar yönetme, yönetimin kararlarını uygulamak ve katılımcıların arzu ettiği ürün veya hizmetleri sağlama gibi bir dizi yeteneğe sahip olmak gerekir. Salon başkanları genellikle bir kurum, kuruluş veya şirketin üst düzey yöneticilerinden veya yetkililerinden oluşur. Bu kişiler yönetim kurullarını, personel toplantılarını veya kurumsal iş toplantılarını yönetebilir. Ayrıca, salon başkanları, özel toplantılar düzenleyebilir ve çoğu zaman siyasi parti toplantılarını da organize edebilir.