E-Okul Devamsizlik Silme


Sponsorlu Bağlantılar

Dilekçeyle devamsızlık silinir mi? Uygun ortam oluştuğunda veliniz buradaki dilekçe örneklerine uygun olarak hazırlamış olduğu veli izin dilekçesini doldurarak ya da okul idaresinde matbu (hazır) bulunan dilekçeyi okul idaresine sunarak devamsızlığınızı özürlü devamsızlığa çevrilmesini sağlayabilir.
Okulunuzun disiplin kurallarını öğrenin. Devamsızlıklarınızı silmek için, okulunuzda kullanılan talep formunu doldurmalısınız. Bazı okullarda, bu formu doldurmak için okul müdürlüğüne başvurmanız gerekebilir. Daha sonra, okul yöneticilerinin devamsızlıklarınızı incelemelerini ve size onay vermelerini isteyebilirsiniz. Eğer kabul edilirse, devamsızlıklarınız silinmiş olacaktır.

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki MEB ortaöğretim kurumları yönetmeliğine göre devamsızlık silmek yasal değil. MEB ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde devamsızlık yapıldıktan sonraki beş iş günü içerisinde özürlü devamsızlığa aktarılabilir diyor, silinebilir demiyor.
Hayır, okul devamsızlıkları silinmez. Bunun yerine, eğer öğrenci devamsızlıklarını giderirse, devamsızlık kayıtları arşivlenir ve silemez.

a) Devamsızlık yapan öğrenciler, ders öğretmeni tarafından yoklama fişine, ilgili müdür yardımcısı tarafından da e-Okul sistemine işlenir. b) Günlük toplam ders saatinin yarısından fazla derse gelmeyenlerin devamsızlığı bir gün, diğer devamsızlıklar ise yarım gün sayılır.
Devamsızlıklar çeşitli yöntemler ile işlenebilir. Bunlar; 1. Öğrenciye Açıklama İsteme: Öğrencinin devamsızlıklarının ne sebep olduğunu bilmek için, öğretmenler her devamsızlık durumunda öğrenciyi alıp bir araya getirerek gerekli açıklamaları istemelidirler. 2. Uyarı Verme: Öğrencilere her devamsızlık durumunda uyarı veya tehdit verebilecek bir durum oluşturmalıdır. Bu uyarılar ve tehditler daha sonraki devamsızlık durumlarında kullanılabilir. 3. Veli/Anne-Baba ile Görüşme: Velileri öğrencinin devamsızlık nedenlerini öğrenmek ve onların desteğini almak için aramalı ve görüşmeler yapmalısınız. 4. Hattını Çekerek Öğrenciyi Cezalandırma: Öğrencinin okuldan ve eğitimden uzaklaşmamasını sağlamak için yasal olarak yetkili olan ebeveyn veya velilere herhangi bir cezai müeyyide uygulayabilirsiniz. 5. Şartlı Kazanımlar Sağlamak: Eğitimin gelecekteki başarısını sağlamak için, okul hayatına daha fazla içerik katan ve ders çalışmayı teşvik eden şartlı kazanımlar da sağlanabilir. 6. Sosyal Etkinlikler Düzenlemek: Öğrencileri gelecekteki hedeflerine yaklaşmasına yardımcı olacak sosyal etkinlikler düzenlemek de bir devamsızlık eğilimini önleme yöntemi olarak kullanılabilir.

Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre birinci dönemde yapılan devamsızlık süresi, ikinci dönemde sıfırlanmaz tüm sene boyunca devam eder. Devamsızlık süresi tüm bir seneyi kapsamaktadır.
Hayır, devamsızlıklar bir dönem bitiminden sonra silinmez. Okulunuzun uygulamaları farklı olabilir.

Bunun için ise sağlık raporu verilmelidir. Devamsızlık sildirme dilekçesi de hazırlanmalı ve rapor ile birlikte ibraz edilmelidir. Aile tarafından dilekçe imzalanmış olmalı ve sonrasında okul idaresi ile görüşme yapılmalıdır.
Öncelikle öğrencinin okuldan aldığı devamsızlık bilgisinin silinmesi için okul müdürüne başvurmalısınız. Müdürlüğe gidip gerekli belgeleri ve dilekçenizi verdikten sonra müdürlük sizden gerekli belgeleri alır ve bu konuyla ilgili yönetmeliğe göre hareket eder. Eğer belgelerinizi ibraz ettiğinizde müdürlük devamsızlık bilginizi silecektir.

Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre birinci dönemde yapılan devamsızlık süresi, ikinci dönemde sıfırlanmıyor ve tüm yıl boyunca devam ediyor.
Devam esasına göre, devamsızlık üç dönem boyunca sürdüğünde ve kurallara göre öğrencinin o dersi tekrar alması gerektiğinde, ders silinir. Ancak, bireyin durumuna bağlı olarak, okuldan bir akademik istisnaya sahip olma ayrıcalığının verilebileceği veya dersi başka bir ders bütçesiyle ya da daha az kredi ile tamamlayarak dersi geçebileceği unutulmamalıdır.

Lisede özürsüz yani raporsuz olarak izin süresi 10 günken, özürlü yani raporlu izin süresi 20 gündür. Yani lisede bir öğrencinin bu şekilde toplam 30 gün devamsızlık hakkı vardır. Fakat lisede 30 gün devamsızlığı olan bir öğrenci sınıf tekrarı yapabilir.
Öğrencilere devamsızlıklarını silmek için iki gün hakkı tanınır.