Bilsem 2.sınıf Deneme Sınavı


Sponsorlu Bağlantılar

Genel olarak 60'ı soru sorulmaktadır. Tablet üzerinden olduğu için ve soruların anında düşünülüp cevaplaması gerektiği için sınav 35 veya 50 dk. arasında bitmektedir.
Bilsem Sınavı 2 Sınıfında, sınavda 50 soru çıkıyor.

Öğrencilerin sınava girebilmesi için sınıf öğretmenleri tarafından aday gösterilmiş olmaları gerekmektedir. Bilsem sınavına sadece birinci, ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri katılabilmektedir. Bu sınav, tablet üzerinden interaktif olarak yapılan bir sınavdır.
Sınıf Bilsem Sınavı, dört kademeli bir sınav süreci ile ifade edilir. Her kademe, 5 ile 10 arasında değişen sayıda soru içerir. Sınav; I. kademe (temel bilgiler ve kavramlar), II. kademe (analitik ve sentetik okuma özellikleri), III. kademe (uygulama yöntemleri) ve IV. kademe (uzmanlık bilgisi) olmak üzere dört aşamaya ayrılır. Sınav, her kademe için altı farklı test yapısı içerecektir. Bunlar; Farklı Açılım Testi (FAT), Anlam Çıkarım Testi (ACT), Uygulama Testi (UT), Teknik Test (TT), Çoktan Seçmeli Sınav (ÇSS) ve Uzun Yanıt Testi (UYT) olacaktır.

2023 BİLSEM SINAVI NE ZAMAN? 2023 yılı BİLSEM kılavuzunun yayımlanmasıyla birlikte sınav tarihleri belli oldu. Buna göre; 14 Ocak - 9 Nisan 2023 tarihleri arasında öğrenciler yetenek alanlarına göre değerlendirmeye alınacak. Bireysel değerlendirme sınavı ise 15 Mayıs -28 Temmuz tarih aralığında gerçekleşecek.
Bilsem 2 sınıf için deneme sınavının tarihi, okulunuzun yönetim kurulu tarafından belirlenir. Genellikle deneme sınavı, öğrencilerin mezun olmak için gerekli olan not ortalamasını elde etme sürecinde veya öğrencinin başarı durumunu ölçmek için kullanılır. Bu nedenle, deneme sınavının tam olarak ne zaman uygulanacağı, okulunuzun belirlediği tarihe bağlıdır.

Bireysel değerlendirme sınavını başarıyla geçen öğrenciler, başarılı oldukları yetenek alanlarında (resim, müzik veya genel zihinsel yetenek) Bilim ve Sanat Merkezine kaydolmaya hak kazanırlar ve o alanlarda eğitim alırlar.
2. Sınıf Bilsem Sınavı kazanıldığında, sınav başarısının sonucu olarak, belirlenen konulara göre meslek edindirmesi veya okuma-yazma öğrenimine devam etmesine olanak sağlayacak eğitim merkezlerine yerleştirilme hakkı kazanılır.

Değerlendirmeler bakanlıkça belirlenen ölçütler doğrultusunda iki oturumdan oluşacak ve her bir oturum 40 dakika sürecektir.
Bilsem Yüksek Lisans Programı 2 yıl sürer ve 2 yıl boyunca 120 kredi alınması gerekmektedir. 120 krediyi tamamlamak için 8 semestre geçmek gerekir ve her bir semestre 15 haftadan oluşur. Bu, 15 haftayı 48 haftaya çevirerek toplam 720 kademe süresine karşılık gelmektedir. Bu, öğrencilerin her hafta yaklaşık 15 ders saatine ihtiyaç duyması anlamına gelmektedir. Kısaca, Bilsem Yüksek Lisans Programı 720 dakika sürer.

Oturum: 9.00 2. Oturum:10.30 3. Oturum: 13.00 4. Oturum: 14.30' da başlayacaktır. Uygulayıcı öğretmen, görevli olduğu oturum saatinden en az 1 saat önce görev yerinde hazır bulunmalıdır. Tabletler, uygulamaya hazır şekilde öğretmenlere teslim edilir.
Bilsem Sınavında tableti vermek sınav merkezi tarafından değişebilir. Bazı merkezler, sınav sırasında kullanılacak tabletlere sahip olmayabilir ve sınavda katılımcıların kendi tabletlerini kullanmalarını isteyebilir. Ayrıca, bazı merkezler sınavda kullanılacak tabletleri kiralayabilir.

BİLSEM 2. sınıf başvuruları resim, müzik ve genel zihinsel beceri olarak üç farklı yetenek alanında gerçekleştirilir. Başvurular sınıf öğretmenleri tarafından yapılır. Özel yetenekli olduğu düşünülen öğrenciler, resim, müzik veya genel zihinsel yetenek alanlarından birine veya ikisine aday gösterilebilir.
Bilsem Sınavı 2 sınıf dersleri şunlardır: • Türkçe • Matematik • Fen Bilimleri • Sosyal ve İdari Bilgiler • Yabancı Dil • Yabancı Dillerde Konuşma • İnsan ve Toplum Bilgileri • Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi • Sanat Etkinlikleri • Beden Eğitimi ve Spor • Teknoloji ve Mukayeseli Kültürler • İşitme Engelli öğrenciler için Özel Program • Mesleki Uygulama ve Staj.

BİLSEM'de eğitim verilen 3 tane yetenek alanı vardır. Genel zihinsel yetenek alanı, görsel sanatlar yetenek alanı ve müzik yetenek alanı. BİLSEM Ücretli Midir? Bu kurumlar MEB'e bağlıdır ve ücretsizdir.
Hayır, Bilsem para vermez. Bilsem sadece eğitim alanında hizmet veren bir kurumdur ve öğrencilere eğitim hizmetleri üzerinden başarılı olma fırsatları sunmaktadır.