Zümre Toplantısı Yılda Kaç Kez Yapılır


Sponsorlu Bağlantılar

(4) (Değişik: 27/08/2019 tarihli ve 15362682 sayılı Makam Onayı) İl sınıf/alan zümre toplantıları; ders yılı başlamadan önce, ikinci dönem başında ve ders yılı sonunda yapılır.
Zümre başkanları, belli bir görevi yerine getirme süresi boyunca görevde kalabilirler. Zümre başkanlığı için öngörülen süre, genellikle bir yıl olmasına rağmen, her zümrenin kendi kurallarına ve uygulamalarına göre değişebilmektedir. Bazı zümreler, zümre başkanlarının iki yıllık görev süreleri düzenlerler. Bu durumda, belirli yıllarda değişiklikler yapılacaktır.

(2) (Değişik:RG-5/9/2019-30879) Zümreler, öncelikle gönüllü olanlar arasından olmak üzere, yapılacak seçimle aralarından birini eylül ayından itibaren iki yıl süreyle başkan seçerler. Aynı şekilde yedek başkan seçilir. Zorunlu bir durum olmadığı sürece zümre başkanı değiştirilemez.
Öğretmenler Kurulu, genellikle her altı ayda bir toplanır. Bu, çoğu zaman kurulun görevi süresinde yeterli olmadığı durumlarda daha fazla toplandığı anlamına gelmez.

Madde 36-Öğretmenler kurulu; yöneticiler, dershanenin bütün öğretmenleri, rehberlik, ölçme ve değerlendirme servisi elemanlarından oluşturulur. Öğretmenler kurulu yılda en az iki defa toplanır.
Lise zümre toplantıları, mezuniyet töreni ve diğer önemli etkinliklerden önce her lisede bir kez her yıl okul yönetiminin organize ettiği düzenli toplantılardır. Toplantılar genellikle Eylül ayında gerçekleştirilir.

(4) (Değişik: 27/08/2019 tarihli ve 15362682 sayılı Makam Onayı) Zümre toplantıları; ders yılı başlamadan önce, ikinci dönem başında ve ders yılı sonunda, ayrıca ortaöğretim kurumlarında kasım ve nisan ayları içinde eğitim kurumu müdürlüğünce planlanan tarihte bir iş günü içinde yapılır.
1. Zümre toplantısının başarılı olması için, ilk olarak hedeflerinizi net bir şekilde belirlemelisiniz. Hedefleriniz ne ise ona göre çalışmalar ve toplantıyı planlamalısınız. 2. Toplantıya katılacak kişileri seçerken dikkatli olunuz. Toplantıdaki herkesin toplantı konusuna dair tecrübeleri ve fikirleri olmalıdır. 3. Toplantının başlama ve bitiş saatlerini tespit edin. Toplantı süresince her konu hakkında belli bir süre ayırarak, toplantıya önemli konuları tamamlayıp, diğer konular hakkında kısa süreli tartışma yapılabilsin diye belirleyin. 4. Toplantıda görüşülen konulardan tutun, kararların alınmasına, sunumların nasıl hazırlanacağına hatta yönetim tarzınıza kadar her ayrıntıyı önceden belirlemelisiniz. 5. Öncelikli olarak ana konuların ortaya atılıp çözümlenebileceği bir ortam oluşturun. Diğer konularda da bilgi paylaşımı yapılabilir. 6. Toplantı sonunda kararların paylaşılması ve uygulanması için notlar alınmalıdır. Uygulanan kararlar ve sonuçların değerlendirilmesi için toplantının kayıt ve notlarının tutulması önemlidir.

Zümre öğretmenler kurulu, okul müdürlüğünce yapılacak plânlamaya uygun olarak öğretim yılı başında, ortasında, sonunda ve ihtiyaç duyuldukça toplanır. Toplantılar, okul müdürünün görevlendireceği bir müdür yardımcısının veya branş öğretmenleri arasından seçimle belirlenen öğretmenin başkanlığında yapılır.
Hayır, tek kişi zümre yapamayacağı anlamına gelir. Zümre, birbirine bağlı olarak en az iki kişiden oluşur.

Cevap: Zümre Toplantıları: Eğitim kurumunda aynı sınıfı okutan veya alanı aynı olan öğretmenlerden oluşur. Alanında bir öğretmen olması durumunda zümre toplantısı, müdür veya müdürün görevlendireceği bir müdür yardımcısı ile yapılır.
Okulun zümre başkanı, her öğretim yılının başlangıcında öğrenciler tarafından seçilir. Öğrenciler, aday olarak kendileri ya da başka birinin ismini seçebilir. Seçim, okulun görevli öğretmenleri tarafından organize edilerek gerçekleştirilir. Seçim sonuçlandığında, zümre başkanı seçilen öğrenci, okul içindeki üyeleri temsil edecek ve okuldaki tüm etkinlikleri organize edecektir.

MADDE 36 ? (1) Zümre öğretmenler kurulu, okulda aynı dersi okutan öğretmenlerden oluşur. Kurul, ilk toplantısında o eğitim-öğretim yılı için kendi aralarından birini başkan seçer.
Şök ve zümre genellikle dini törenler, özel günler veya kutlamalar için yapılmaktadır. Şök ve zümre, belli aralıklarda, belli bir süreçte hazırlanan özel ağırlama yemeği veya mekanı olabilir. Birçok durumda da geleneksel yemekler yenebilir veya mekanın özel olarak ısıtılmış ve şatafata sahip olması gerekebilir.

(2) (Değişik: 27/08/2019 tarihli ve 15362682 sayılı Makam Onayı) Eğitim kurumu sınıf/alan zümre başkanları kurulu toplantıları; ders yılı başlamadan önce, ikinci dönem başında ve ders yılı sonunda yapılır.
Zümre öğretmenler kurulunda; okulun müdürü, bölge müdürü, okul öğretmeni, okul idarecisi ve velilerin temsilcileri yer alır.