Yön 11 Maddesi 1 Sınıfta Kayıt Erteleme


Sponsorlu Bağlantılar

33) Anne / Babanın İkisinin de Çalışması Durumunda Öğrencinin Kaydı İş Yeri Adreslerine Yapılabilir mi? Anne ve babanın ikisinin de çalışması ve istemeleri hâlinde öğrencinin nakli belgelendirilmesi şartı ile anne veya babasının çalıştığı adresin kayıt alanındaki okula yapılır.
Hayır, öğrenci kaydının yapılabilmesi için anne ve babanın ya eşit ikamet yerine sahip olması ya da mevcut ikamet yerlerinin belirli şartlar arasında yayımlanmış olan İkamet Tezkeresi kapsamında onaylanmış olması gerekmektedir.

- ANAOKULU YA DA ANASINIFINDA DEVAM ZORUNLU MUDUR? Okul öncesi kuruma kayıtlı çocukların günlük eğitimi aksatmayacak şekilde devam etmeleri beklenmektedir. Ancak özel eğitim gerektiren çocukların sosyal uyum ve gelişim özelliğine göre günlük devam sürelerinde esneklik sağlanır.
Türkiye'de okul öncesi devam zorunluluğu yoktur. Okul öncesi eğitimin çocukların gelişimlerine katkıda bulunacağı kabul edilmektedir, ancak çocukların bu yaştaki eğitim alarak ortaöğretime başlamaları son derece isteğe bağlıdır.

"MADDE 112 – İlköğretim okullarında öğrencilerin ilgi, istek, yetenek ve ihtiyaçlarını belirleyerek olumlu davranışlar kazanmaları ve olumsuz davranışların önlenmesi için Öğrenci Davranışlarını Değerlendirme Kurulu oluşturulur."
Hayır, ilköğretimde öğrenci davranışları değerlendirme kurulu bulunmamaktadır. Bir okuldaki öğrencilere yönelik tavır ve davranışların değerlendirilmesi okul idaresinin sorumluluğundadır. Öğretmenler veya diğer okul personeli tarafından raporlanan ilgili durumlar değerlendirilmektedir.

(5) (Değişik:RG-10/7/2019-30827) Aynı olumsuz davranışın o eğitim ve öğretim yılı içinde tekrarı hâlinde bir üst yaptırım uygulanır. (6) Uyarma ve kınama yaptırımı okul müdürünün, okul değiştirme yaptırımı ise ilçe öğrenci davranışlarını değerlendirme kurulunun onayından sonra uygulanır.
1. Öğretim etkinliklerinde olumsuz davranan öğrenciye, duruma ve çevreye uygun şekilde gözetim altında sevgiyle konuşma, sakin bir biçimde ikazda bulunma, eylemleri ile ilgili uyarıda bulunma ve mevzuya ilişkin nedenleri açıklamaya çalışma yoluyla çözüm aranmalıdır. 2. Olumsuz davranışlarından ders alarak daha olumlu davranışlar sergilemesini sağlamak için belirli kurallar, disiplin ve cezalandırma yöntemleri konusunda özel stratejiler tespit edilmelidir. 3. Disiplin amacıyla öğrencilere fiziksel ve ruhsal zarar vermeme esasıyla öğrenciyi görevli kişiler tarafından bağımsız bir odada gözetim altında tutma, öðretim etkinliklerinden uzaklaştırma veya özel egzersiz programına alma gibi yaptırımlardan yararlanılabilir. 4. Öğrencinin diğer öğrencilerden ve öğretmenlerden uzaklaştırılmasının gerektiği durumlarda herhangi bir öğretim etkinliğinin gerçekleştiği ortamdan öğrencilerin ayrılmasına izin verilmelidir. 5. Öğrencilerin olumsuz davranışlarının sonuçlarının öğrenci tarafından tam olarak anlaşılması ve suçluluk duygusunun geliştirilmesi için öğrencinin olumsuz davranışlarının etkileri ile ilgili konuşma yapılmalıdır. 6. Öğrencinin olumsuz davranışlarının öğrenilmesi, alışkanlıklarının yeniden biçimlendirilmesi ve başarılı öğrenme becerilerinin geliştirilmesi için eğitimsel ve destekleyici programlar geliştirilebilir.

Çocuğunuzu sadece MEB sorgu sayfasında çıkan okula kayıt yaptırabilirsiniz. Çünkü sistem sizi zaten otomatik olarak bir okula kayıt ettirmektedir. Dolayısı ile çocuğunuzu istediğiniz bir okula göndermenin yolu ikametinizi o okula yakın bir adrese taşımaktır.
Okulun taleplerine göre çocuğunuzun kayıt işlemlerini yapmak için ilk olarak okula müracaat etmeniz gerekiyor. Müracaatte, çocuğunuzla birlikte istenilen belgeleri, ebeveyn veya vasi olma durumunuza bağlı olarak okul kayıt formunu, vesikalarını, varsa ödeme talimatını ve diğer gerekli belgeleri ibraz etmeniz gerekecektir. Okuldan talepte bulunan her şeyi tamamladıktan sonra, kayıt işleminizi tamamlamış olursunuz.

İlkokul birinci sınıf kayıtları, herhangi bir başvuru olmaksızın MERNİS adres bilgileri uyarınca gerçekleştiriliyor. Millî Eğitim Bakanlığı bilişim sistemlerinin e-devlet (turkiye.gov.tr) kapısına entegre edilmesi kapsamında e-kayıt sonuçları e-devlet kapısı üzerinden de yayımlanacak.
Öncelikle öğrenci, kayıt yapmak istediği üniversitenin kayıt sürecini takip etmelidir. Üniversite kesin kayıt sürecinde hangi belgeleri istediğine bağlı olarak aşağıdaki yaklaşımlar ile kesin kayıt yapılır; 1. Öğrencinin fotoğraf kimliği veya kimlik belgesiyle mezuniyet belgesi ile birlikte üniversiteye gitmesi gerekmektedir. 2. Kayıt dosyasında bulunan mezuniyet, imza ve referans belgelerinin şahsen gösterilmesi istenebilir. 3. Öğrenci kesin kayıt belgesini alacak, fatura veya diğer gerekli ücretleri ödeyerek kayıt oturumuna katılacak. 4. Mezuniyet, referans ve İmza belgesi kayıt sırasında imzalamalıdır. 5. Sadece kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra, üniversite tarafından verilen kesin kayıt belgesi alınmalıdır.

66-67-68 aylık çocukların birinci sınıfa kayıt işlemi66-67-68 aylık olan çocukların kayıtları okul öncesi eğitim (Anaokulu, Ana Sınıfı ve Uygulama Sınıfı) için zorunlu olarak çıkmaktadır.
Ana sınıfı yaşı, çocuğun okula girmesi için gerekli olan yaşa bağlıdır. İlköğretim okullarında, çoğu eyalette 6 yaş veya ilköğretim programlarını tamamlamış 6 yaşından büyük çocuklar kabul edilmektedir. Bazı eyaletlerde ise çocuğun 7 yaşında olması gerekebilir.

Yaz aylarında yapılan eğitimde velilerden o yıl için tespit edilen ve alınan aidat miktarı kadar ücret alınır. (Değişik:RG-27/10/2007-26683) Eylül ve haziran aylarında okulun eğitime açık olduğu günlerin ücreti alınır. Yarıyıl tatilinde ise aylık aidat tam olarak tahsil edilir.
Ana sınıfı aidatı bireysel kurumlardaki ücretlendirme politikalarına bağlı olarak değişebilir. Bazı eğitim kurumları 3 aylık ödemeler yaparken, diğerleri kesintisiz yıllık ödeme planları sunabilirler.