Yazılıya Girmeyen Öğrenci Tutanağı


Sponsorlu Bağlantılar

Sınava girmeyen öğrenci velisine bildirilecek! Yapılan sınavlara herhangi bir nedenle katılamayan veya projesini zamanında teslim edemeyen öğrencinin durumu okul yönetimince yazılı, e-posta veya bakanlık mobil bilgi servisi ile velisine bildirilecek.
Yazılıya girmeyen öğrenci için öncelikle onun durumu irdelenmeli ve öğrencinin yazılıya katılma nedenini inceleyerek, uygun bir çözüm bulmaya çalışılmalıdır. Öğrenciye ait bilgiler incelenmeli ve ilgili branşın öğretmeninden destek istenilmelidir. Öğrenciyi yazılıya hazırlayacak ek dersler ve sınava girmesi için gerekli desteği vermek gerekebilir. Ayrıca, öğrencinin sınav ortamında kendini rahat hissetmesini sağlamak için, yeterli meditasyon ve motivasyon teknikleri almasına yardımcı olunabilir. Öğrenciyi eğitime hakim hale getirmek için ona gereken desteğe de sağlanmalıdır.

Bu nedenle tek ders sınavına bile girmişse o öğrencinin tüm sene boyunca girmediği sınav ve performans notlarına “G” yazılmak zorunluluğu vardır. Ancak öğrenci sürekli devamsız ve hiçbir sınava girmemişse o öğrencinin notları boş bırakılmalıdır.
Sayın öğrenci, Bu mektubumuza konu olan sınavı kaçırdığınız için size büyük üzüntü duymaktayız. Okul olarak size bunun gerçekleştiğini zamanında fark etme imkanımız olsaydı, sizin uygun bir zamana kadar sınava girme şansı elde etmenizi sağlamış olurduk. Ancak okulumuzun bu durumları önleyebilmesi için ekstra önlemler almamız gerekiyor. Okulumuzda sınavlarımıza ilişkin tüm güncel bilgileri web sitemizden ve sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz. Böylelikle sınavlar hakkında gerekli bilgileri alabilir ve sınav tarihlerini ve yerlerini önceden planlayabilirsiniz. Bir sonraki sınava girmek için gerekli adımları atmak adına lütfen sınıf müdürünüzün yardımıyla okulun sınav takvimine göz atın. Okulunuzda başarılı olmanız dileğiyle. İyi dileklerimizle, Okul Yönetimi

Sınava katılmak yoksa bunların hiçbiri yok." Yani Sınavlara girmeyecek olan öğrencilere performans notları vs hiç bir not verilmeyecek.
Hayır, sözlü not verilmez. Bazı durumlarda, öğrenciyi sözlü olarak değerlendirmek gerekebilir ancak bu, öğrencinin sözlü not almayacağı anlamına gelir. Öğrencinin derse katılmaması durumunda, eğitim kurumu öğrenci hakkında bir rapor düzenleyebilir veya en azından performans değerlendirmesi yapabilir.

Bu sınava dersten başarısız olan her öğrenci girmek zorunda.Öğrenci 10 dersten başarısız ise her biri için sınava girmek zorunda. Öğrenci bu sınava girmezse normal yazılıya girmemiş gibi işlem görür. Yukarıdaki örnekten hareket edecek olursak sınava girmeyen öğrencinin puanı 170:5=34'e düşecektir.
Normal şartlarda, eğer okul sınavına girmezseniz, notunuzu alamayacaksınız ve dersinizi tamamlayamayacaksınız. Bu durumda, mezun olamayacak veya bir üst sınıfa geçemeyeceksiniz. Eğer sınavı geçmeyi başarırsanız, bu durumda sınavdan geçme notunuza göre belli olacak. Ayrıca, sınavdan başarısız olursanız, ilgili dersi tekrar almanız gerekebilir.

Ailelerin 'corona' çekincesi nedeniyle yüz yüze eğitim başladığında okula gitmeyecek öğrencilerin sağlık raporu almadıkları takdirde 'devamsız' sayılacağı bildirildi.
Hayır, raporlu öğrenci olarak bilinen bir ifade yoktur. Normal olarak, öğrencilerin not ortalamalarının, ders başarısının veya davranışlarının nasıl olduğuna dair raporlar verilir. Bu biçimde, raporlu öğrenci olarak kullanılan ifadeyle ilgili anlam yoktur.

(D) notu ortalamaya FF olarak katılır. 4) (S) Süren çalışma: Devam etmekte olan çalışmalar için; örneğin, bitirme çalışması, proje ve benzeri çalışmalar için kullanılır. 5) (R) Girmedi: Sınava girmeyen öğrenciler için kullanılır. Sınav notu sıfır (0) olarak değerlendirilir.
Sınava girilmemesi durumunda, öğrenci sınavda elde edebileceği not ve/veya kredi miktarını kaybeder. Ayrıca, verilen bir dersi geçmeye yeterli notu alamadığı için başarısızlıkla sonuçlandırabilir. Bu durum, öğrencinin üniversite ortağının istediği başarı seviyesine ulaşamamasına ve mezuniyet tarihini ertelemek zorunda kalmasına neden olabilir.

Okula Geç KalmaDerse geç kalınması durumunda ilk dersin ilk 10 dakikasından sonra, ilk derse girmeyenlerle ilk derse girdiği hâlde arada bir veya daha fazla derse girmeyen veya geç gelen öğrencilerin devamsızlığı yarım gün sayılır. Yine her 5 defa geç kalan öğrenci yarım gün yok yazılır.
Öğrenci, okuldan başarısız olma durumunda, mezun olma durumunda veya mezun olduktan sonra devam etme durumunda yazılır.

(2) (Değ: 1/7/2015-29403 RG) Yönetmeliğin 36 ncı maddesine göre özürleri nedeniyle 60 günlük devamsızlık kapsamında değerlendirilen öğrencilerin dönem puanları zorunlu hâllerde bir yazılı sınav eksiğiyle verilebilir.
Öğrencinin başarısına göre not verilir. Öncelikle öğrencinin geneline bakılmalıdır: Notun ne kadar yüksek olacağı, öğrencinin dönem başarıları, sınıf arkadaşlarıyla olan ilişkisi, dersleri etkin bir şekilde takip edip etmediği ve ödevlerini sürekli teslim etmesi gibi faktörlerin yanı sıra öğrencinin rapora gösterdiği çabayı da dikkate alarak not verilir. Öğrencinin notunu düzenli olarak izleyen öğretmenler, raporda belirttiği çalışma disiplini öğrencinin genel başarısını yansıtacak şekilde değerlendirmelidir.