Yaratıcı Drama Kursu Meb Onaylı Uzaktan Eğitim


Sponsorlu Bağlantılar

Yaratıcı drama eğitmenliği sertifika programı, uzaktan eğitim ile drama eğitimi veren üniversiteler iş birliği hazırlanan programdır. Katılacağınız yaratıcı drama eğitmenliği kursu sonucunda e devlette sorgulanabilen üniversite onaylı yaratıcı drama eğitmenliği sertifikası alınmaktadır.
Yaratıcı Drama Sertifikası, sınıf içindeki öğretim etkinliklerini planlayan, uygulayan ve yöneten öğretmenler için Ulusal Öğretmen Akademisi tarafından verilen bir sertifikadır. Bu sertifikayı almak isteyenlerin, Ulusal Öğretmen Akademisi'nin internet sitesinden kurs çevrimiçi kaydı yapmaları gerekmektedir.

Programın AmacıDrama kavramına hakim, konuya ve hedef kitleye uygun drama atölye planı hazırlamayı hedefleyen bireyler yetiştirmeyi hedefleyen bir atölye programıdır. Bu eğitimi başarıyla tamamlayanlar, drama alanında kendilerini geliştirerek çalışmalar yapabilir.
Yaratıcı drama sertifikası, çocuklara ya da yetişkinlere yaratıcı drama eğitimi veren öğretmenler ve hocalar tarafından alınabilir. Bu sertifika düzenli olarak mezuniyet belgeleri ile elde edilmelidir. Ayrıca bu sertifika, tiyatro, dans veya diğer türde sanat konularını içeren kurslar ve programları tamamlayan kişilere de verilebilir. Yaratıcı drama sertifikası, insanlara üretkenlik becerisi, mesleki kabiliyet ve deneyim ve aynı zamanda drama eğitimi konusunda beceriler kazandırmak için de verilebilir.

Yaratıcı Drama Eğitimi Sertifikası alabilmek için üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezuniyet şartı aranmaktadır. Bu bölümler aile danışmanlığı, PDR, okul öncesi eğitimi, çocuk gelişimi ve sosyoloji gibi lisans / yüksek lisans branşları olarak öne çıkmaktadır.
Halk Eğitim Drama Kursu, profesyonel ve amatör aktörlerin oyunculuk ve dramaya ilgili genel bilgi edinmesine yardımcı olmak için tasarlanmış bir eğitim programıdır. Drama kursunda, aktörler, rollerin nasıl sunulacağı ve özel teknikler konusunda eğitilirler. Rolleri etkili bir şekilde sunabilmek için rol yapılandırma ve. performans, empati becerileri, güzelliğin, konuşma, hareket ve stil düzenleme, toplumsal dinamikler üzerine düşünme, etik ve meslek etiği ile sahne arkası süreçleri gibi temel dersler verilir. Bu kurslar aynı zamanda drama alanındaki farklı durum ve ortamlara da odaklanır. Örneğin; akademik drama, tiyatro performansı, kamuoyu aktivizmi, yaşlılara yönelik drama ve sağlık alanında drama vb.