Uzman Öğretmenlik Sınavı


Sponsorlu Bağlantılar

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı'na giren öğretmenlerin yüzde 97'sinin uzman ve başöğretmen olarak başarılı bir şekilde süreci tamamladığını belirterek “her yıl bu sınavı yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Uzman öğretmenlik sınavının gerçekleşip gerçekleşmeyeceği, konunun açıklanmış olması durumunda ilgili makamlarca resmi olarak açıklanacaktır. Ayrıca Uzman Öğretmenlik Sınavı kapsamında uygulanması düşünülen değişiklik ve geliştirmeler hakkında da güncel bilgiler ilgili makamlarca verilecektir.

UZMAN VE BAŞÖĞRETMENLİK KESİN SINAV SONUÇLARI SORGULAMA!Milli Eğitim Bakanlığınca 19 Kasım'da gerçekleştirilen uzman ve başöğretmenlik sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adayların sınav sonuçlarına ilişkin itiraz süreçleri de tamamlandı.
Öğretmen Uzmanlık Sınavı 2023 yılında yapılmıyor. 2023 yılına kadar düzenlenecek olan Öğretmen Uzmanlık Sınavı 2021 yılında yapılacak.

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI NE ZAMAN? Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınav 19 Kasım 2022'de yapılacak. Sınav saat 10.00'da merkezi sistemle tek oturum şeklinde yapılacak.
2020 Yılı Uzman Öğretmenlik Sınavı, 28 Eylül 2020 tarihinde çevrimiçi olarak yapılacaktır.

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik için ayrı ayrı olmak üzere yılda bir defa yapılacak.
Uzman öğretmenlik sınavı her yıl yapılmaktadır.

UZMAN ÖĞRETMEN VE BAŞÖĞRETMEN MAAŞ FARKLARI BELLİ OLDU"Öğretmenlerimiz, uzman öğretmen olduklarında maaşlarında 2023 yılında yaklaşık 2.250 lira, başöğretmen olduklarında ise yaklaşık 4.500 lira artış olacaktır."
Uzman öğretmenlerin maaşları her okuldan okula değişiklik gösterebilir. Her eyaletin kendi öğretmene verdiği maaş aralıkları vardır ve bu aralıklar, her okul için uzman öğretmenlerin maaşlarını belirleyecektir. Örneğin, Florida'daki uzman öğretmenlerin ortalama maaşları, 2019 yılında 30.917-59.633 dolar arasında değişiyor.

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı'na başvuruda bulunacak adaylardan herhangi bir sınav ücreti ise alınmayacak.
Uzman öğretmenlik sınavı için ödenmesi gereken tutar, ülkenize göre değişebilir. Örneğin, Türkiye'de Uzman Öğretmenlik Sınavı’nın ödenecek tutarı 400 TL’dir.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan sınav sonuçları ile ilgili verileri de paylaştı. Buna göre; Uzman öğretmenlik sınavına başvuran 432 bin 672 öğretmenin 422 bin 368'i sınavda başarılı oldu. Muaf tutulanlarla birlikte toplam 516 bin 974 öğretmen uzman öğretmen olmaya hak kazandı.
Bu soruya cevap vermek için, ülkenizdeki kurallara ve Uzman Öğretmenlik sistemine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Genel olarak, Uzman Maarif Müfettişi olarak atanmak için özel bir sınav ya da mülakat geçmek zorundadır. Bu sınav ya da mülakata giren çalışanlar arasından kazananlar belirlenir; bu nedenle uzman öğretmenlik kazananlar sayısı her yıl değişebilir.

Uzman öğretmenlik sınavı, 19 Kasım Cumartesi günü, 81 ilde 1489 okulda 28 bin 650 salonda saat 10.00'da merkezi sistemle tek oturum şeklinde yapılacak. SINAV KAÇ DAKİKA, KAÇ SORU? Sınavda beşer seçenekli 100 soru sorulacak ve sınav süresi 150 dakika olacak.
Uzman Öğretmenlik sınavına girecek olan adaylar 160 soruya kadar soru cevaplayacaklardır. Sınav, 10 ders alanından oluşur ve her ders alanında 16 soru sorulur.