Uygulama Öğrencisi Genel Değerlendirme Formu Doldurulmuş Örneği


Sponsorlu Bağlantılar

Uygulama öğrencisinin en az iki kez “Günlük Değerlendirme” işleminin gerçekleştirilmiş olması gerekir. “Öğretim Üyesi Görüşü” bölümünde bulunan alanlar en fazla üç yüz karakter olacak şekilde doldurulur. Genel Değerlendirme formu eksiksiz bir şekilde doldurulduktan sonra “KAYDET” butonuna tıklanır.
Günlük değerlendirme, uygulama öğrencileri tarafından yapılan günlük çalışmaların nasıl olup bitirdiklerini ve ne kadar başarılı olduklarını ölçmek için kullanılan bir yöntemdir. Uygulama öğrencilerinin günlük değerlendirmelerini yapmaları, öğrenmelerinin ve performanslarının gelişimini takip etmelerine yardımcı olacaktır. Günlük değerlendirmeler öğrencinin günlük aktivite ve çalışmaları hakkında kendisine geri bildirim vermesini sağlayacak ve buna dayalı olarak öğrencinin çalışmalarını optimize edebilmesine izin verecektir. Günlük değerlendirmelerin doğru şekilde yapılması için öğrenciye günde birkaç dakika ayırarak dersin herhangi bir konu üzerindein detaylı bir şekilde not alması gerekmektedir. Notlar sayesinde öğrenci detaylı çalışma alanlarını fark edebilecek, öğrendiklerini tekrar ederek bilgilerini güçlendirebilecek ve bu konularla ilgili olarak kendini zorlayabilecek. Notların tutulmasının yanı sıra öğrenci her gün çalışmalarının ve başarılarının ne durumda olduğunu değerlendirmesi gerekmektedir. Günlük değerlendirmelerin doğru bir şekilde yapılması öğrencinin başarısını ve öğrenim sürecinin kalitesini artıracaktır. Bu nedenle öğrenciler günlük değerlendirmeyi aralıklı olarak yapmalı ve çalışma alanları hakkında kendilerine geri bildirim vermeyi önemsiz görmekten kaçınmalıdır.

c) Uygulama öğretim elemanı ile her dönemde en az dört kez uygulama öğrencisinin öğretmenlik uygulaması sürecini değerlendirir.
Her öğrenci için, uygulama öğrencisinin özelliklerine, eğitime alınma süresine veya öğrencinin başarısına göre değişebilir. Bazı durumlarda, bir öğrenci kendi çalışmalarının ne kadar iyi olduğunu anlamak için birden fazla değerlendirmeyi alabilir. Ancak genel olarak, uygulama öğrencileri genellikle üçten altıye kadar değerlendirme alır.

Bu ders gözlem formlarına dayalı olarak öğretmen adayının uygulama başarı notu Öğretmenlik Uygulaması Değerlendirme Formu (Ek-7) doldurularak belirlenir. Bu form, uygulama öğretim elemanı ve uygulama öğretmeni tarafından doldurulur, ancak öğretmen adayının başarı notu uygulama öğretim elemanınca verilir.
Öğretmenler öğrencilerin notlarını verir. Öğretmen her bir öğrencinin performansına göre ders ya da sınav sonunda notunu belirler. Bazı durumlarda, öğretmenler ders için kullanılan çalışma sistemine ve öğrencilerin sınıf içi veya dışındaki etkinliklere dayalı olacak şekilde notlarını belirler. Notlar genelde bir harf veya rakamsal not sistemiyle verilir.

Konu Alanı BilgisiAlanın öğretim programının öngördüğü temel ilke, kavram, yasa ve kuramlara ilişkin bilgi düzeyinin ötesinde bir birikime sahiptir. Alanı ve diğer konu alanlarının bilgilerinden yararlanarak bunları uygulayabilmektir.
Konu alanı bilgisi, bir konunun tüm özelliklerini, diğer konularla ilişkisini ve bu konuyla ilgili olarak öğrenenler tarafından öğrenilen kavramların tümünü tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Bu konu hakkındaki bilgiyi teorik olarak sağlamak için eğitim şarttır. Alan eğitimi hakimiyeti ise, konuyu kavramak ve uygulamak konusunda deneyime sahip olmak anlamına gelir. Bu eğitim, başarılı bir şekilde sonuçlandığında, öğrenen bireyin konuyla ilgili her aşamasında başarılı olduğunu gösterir.

Programlarda ön şartlı ders var mıdır? Öğretmenlik Uygulaması 1 ve Öğretmenlik Uygulaması 2 derslerinin dışındaki dersler, birbirinin ön şartı değildir.
Hayır, 1 öğretmenlik uygulaması almadan 2 alınamaz.

(2) Uygulama öğrencisi her bir dönemde, uygulama öğretmeninin gözetiminde ve en az 8 (sekiz) farklı haftada olmak üzere ilgili dersin haftalık ders çizelgesinde ders saati 1-2 saat olanlarda 10 (on), 3 (üç) ve üzeri olanlarda ise 20 (yirmi) ders saatinden az olmayacak şekilde fiilen ders anlatır.
Uygulama öğrencisi ders anlatımını öğrencinin kendi çalışma tempolarına ve ders programına göre ayarlayabilir. Bazı öğrenciler dersleri haftada birkaç gün alıp, diğerleri her gün birkaç saat çalışabilir. Uygulama öğrencisi öncelikle ne zaman ve ne kadar çalışacağına kendisi karar vermelidir. Ders anlatımının sonraki hafta için ayarlandığı bazı uygulama okulları vardır. Bunun yanında, belirli tarihlerde programlanmış laboratuvar aktiviteleri veya başka etkinlikler de olabilir.

Stajyer Öğretmen Maaş AlmazMEB ile YÖK arasında yapılan anlaşma neticesinde stajyer öğretmenler okullarda haftanın bir günü çalıştırılmaktadır. Ancak stajyer öğretmenler her hangi bir maaş, ders ücreti, yemek parası, yol parası vb. gibi konularda ödeme almamaktadır.
Kamu kurumlarındaki stajyer öğretmenler para alamaz. Ancak mevcut öğretmenlere verilen ücretin bir kısmını, stajyer öğretmeni çalıştıran kurumların stajyer öğretmenin etkinliklerini finanse etmek için kullanmaları mümkündür. Bu para genellikle, stajyer öğretmenlerin insani ve akademik gereksinimlerini karşılamaya yönelik ücretlerdir ve çoğu durumda kamu kurumları tarafından karşılanamaz. Stajyer öğretmenler bu tür ücretlerden yararlanabilir, ancak kurumun bunu onaylaması gerekecektir.

(3) Uygulama öğretmenlerine ise Okul Deneyimi I ve Okul Deneyimi II derslerinin her birinden haftada 4'er saat, Öğretmenlik Uygulaması dersinden haftada 6 saat ek ders görevi verilebilir. Ancak, uygulama öğretmenlerine bu kapsamda verilecek ek ders saati sayısının toplamı haftada 10 saati geçemez.
Öğretmenler genellikle ek ders almamaktadır. Ancak her öğretmenin çalışma şartları farklıdır ve bazı öğretmenler daha fazla saat için ek ders verebileceklerdir. Bazı öğretmenler sadece hafta sonu günleri veya hafta içi akşamları için ek dersler vermektedir. Bu yüzden, kaç saat ek ders alacağı çok kişisel bir karardır ve her öğretmen başka şekillerde ilerleyebilir.