Unvan Değişikliği Şartları


Sponsorlu Bağlantılar

1) En az orta öğretim mezunu olmak, 2) En az 3 yıllık (B) tipi sürücü belgesine sahip olmak, gerekir. MADDE 8 – (1) Unvan değişikliğine tabi kadrolara atanabilmek için unvan değişikliği sınavında başarılı olmak şarttır.
Sınav, görevlendirme ve atamalarda sınava girmek isteyen bütün yeterli kriterleri taşıyan adaylar tarafından katılınabilir. Genellikle atanmak istenen unvan için özel bir deneyim ve eğitim gereksinimi olabilir.

Görevde Yükselme Sınavına; Sağlık Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri uyarınca halen Sağlık Bakanlığı merkez, taşra ve döner sermaye teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesine tabi olarak görev yapmakta olan personel başvurabilecektir.
1. Savunma Bakanlığı ve Orche, 2. Polis ve Güvenlik Teşkilatları, 3. Muhasebeciliğin ve Vergi Hukukunun Uygulanmasından Sorumlu Kamu Kuruluşları, 4. Kamu ve Özel Sektör Personeli, 5. Ulusal Bankalar Ve Finansal Şirketler, 6. Geçici İş Davet ve Uzmanlık Alanları, 7. Akademik, Mühendislik Ve Teknik İşler, 8. Toplantı Yönetimi Ve İletişim Meslekleri, 9. Turizm Sektörü, 10. Sanayi Sektörü Personeli Ve İşçileri, 11. Sivil Havacılık Sektörü, 12. Sağlık ve Güvenlik Sektörü, 13. Medya Sektörü, 14. Telekomünikasyon Sektörü, 15. Yardımcı Sağlık Sektörü, 16. Eğitim Sektörü, 17. Spor Sektörü, 18. Ticaret ve Pazarlama Sektörü, 19. İnşaat Sektörü, 20. Ekonomi ve Maliye Sektörü.

(2) Unvan değişikliğine tabi kadrolar: a) Mimar, mühendis, avukat, istatistikçi, programcı, mütercim-tercüman, hemşire, teknisyen. MADDE 6 – (1) Bu Yönetmelikte belirtilen görevlere görevde yükselme yoluyla atama yapılabilmesi için aşağıda belirtilen genel şartlar aranır.
Öncelikle, çalışanların mevcut unvanlarını değiştirmek için şirketin resmi prosedürlerini takip etmeleri gerekir. Unvan değişikliğinin şirket tarafından kabul edilmesi durumunda, en önemli adımın iletilmesi gerektiğini unutmayın. Bunu yapmak için, oluşturulacak olan çalışanlar arası bir belge kullanılarak çalışanların imzaları alınmalıdır. Ardından, iletişim kanalları kullanılarak çalışanların mevcut unvan değişiklikleri hakkında bilgilendirilmesi gerekmektedir. İşe alınacak olan çalışanın bildirim mektubu veya e-postası da ilgili kişiye iletilerek unvan değişikliği gerçekleştirilebilir. Öte yandan, çalışanların şirket içi sistemlerindeki profilleri düzenlenerek de unvan değişikliğinin yayınlanması sağlanabilir.

Cevap : Resmi Gazetenin yayınlandığı tarihi itibari ile öğrenim durumu uygun olanlar ( ortaöğretim (lise), ön lisans ve Lisans mezunu) olanlar sınavsız unvan değişikliğine başvuru yapabilir.
Hayır, unvan değişikliği için tüm ülkelerde bir sınavdan geçmeniz gerekir. Bu, alanınızda uzmanlaşmak ve uzman olduğunuz alana ilişkin meseleleri anlamak demektir.

Ek Madde 4 – Sözleşmeli personelin, unvan değişikliği suretiyle atamasının yapılacağı pozisyon için öngörülen ilk defa hizmete alınma prosedürüne riayet edilmesi kaydıyla, unvan değişikliği mümkündür.)
Evet, 4B Li personel sınavlardan geçerek ünvan değişikliği yapabilir. Ancak, mevcut ünvanları için gerekli kriterleri karşılamaları ve sınav sonuçlarını başarıyla geçmeleri gerekmektedir. Sınavların içeriği personelin mevcut ünvanına bağlı olarak değişebilir.

Görevde yükselme sınav sonuçlarının geçerlilik süresi, başarı sıralamasının kesinleştiği tarihten itibaren altı ayı aşmamak üzere aynı kadro veya pozisyon için yapılacak görevde yükselme sınavına ilişkin duyuru tarihine kadardır.
Unvan değişikliği sınavı bir yıl geçerli olacak şekilde düzenlenmiştir. Ancak, herhangi bir nedenle bu süre içinde başarılı olamayanlar, bir sonraki açılacak sınavdan faydalanabileceklerdir.

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin (B) bendinde belirtilen atanabilme şartlarını taşımak, b) İlan edilen kadro için bu şartı sağlayan personel bulunmaması durumu hariç olmak üzere, en az bir yıl Bakanlık kadrolarında çalışmış olmak, c) Görevde yükselme sınavında başarılı olmak.
1. Yönetim, görevdeki performansı yeterli olan kişileri terfi için önerebilir. 2. Görev süresi bitiminde, çalışanların görevlerle ilgili çalışmalarını ve yüksek değer kazanmalarını sağlayacak başarılı bir özgeçmişe sahip olmaları gerekir. 3. Görevde ilerlemek isteyenlerin, liderlik potansiyellerini geliştirmeleri, işlerinin üzerindeki şeffaflığı ve başkaları tarafından tanınan nitelikleri artırmaları gerekebilir. 4. Görevde terfi edebilmek için belirli teknik bilgi ve becerilerin de öğrenilmesi gerekebilir. 5. Görevde ilerlemek isteyenlerin, liderlik potansiyellerini geliştirmeleri ve çalışma ortamına katkıda bulunmaları beklenebilir. 6. İşletmede geçerli verimlilik, başarı, çalışma disiplini ve kariyer motivasyonu özellikleri göstermeleri gerekiyor. 7. Görevde yükselme için disiplin altında başarılı olup çevresine saygılı olmak da şarttır.

7) Şef kadrosuna atanabilmek için aşağıdaki şartlar aranır; - En az iki yıllık yüksekokul mezunu olmak, - Başkanlıkta memur, ambar memuru, santral memuru, sekreter, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni ve şoför unvanlarında en az üç yıl çalışmış olmak kaydıyla en az sekiz yıl hizmeti bulunmak, - ...
Şef olmak için genellikle en az 4 yıl eğitim almanız gerekir. Genellikle bu süre en azından bir lisans veya yüksek lisans derecesi çerçevesinde okul ya da çalışma stajları aracılığıyla geçirilir. Bazen, şef olarak başlamak için tüm eğitim sürecinin tamamlanmasına gerek olmayabilir, ancak sonuç olarak şef olmak için en az 4 yıl bir şekilde eğitim almanız önerilmektedir.