Ücretsiz İzin Uzman Öğretmenlik


Sponsorlu Bağlantılar

4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu hükümleri kapsamında sendikal görevleri nedeniyle aylıksız izinli sayılanların bu kapsamdaki izin süreleri, kazanılmış haklarına göre öğretmen, uzman öğretmen veya başöğretmenlikte geçmiş sayılır.
Hayır, uzman öğretmenlikte ücretsiz izin sayılmaz. Uzman öğretmenler için uygulanan kurallar, diğer öğretmenler gibi ücretli izin haklarının düzenlenmesini de kapsamaktadır. Bu durumda, uzman öğretmenler için ücretsiz izin sayılmamaktadır.

E) Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir.
Öğretmenlerin ücretsiz izin hakkı, Kamu Görevlileri Kanunu'nun 44. Maddesi'ne göre 4 iş günüdür. Bu süre personelin her yıl çalışmaya başladığı tarihten başlayarak, kesintisiz bir şekilde ve kısıtlanmadan kullanılabilir. Bu izinler geri ödemesiz olarak verilmekte ve ayrıca ödenmiş izinlerde kullanılmamaktadır.

Yazılı sınava başvuru şartlarını taşıyanlardan eğitim kurumu müdürü, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olarak görev yapmakta olanlar ile aylıksız izinde bulunanlar dâhil olmak üzere, ilgili mevzuat uyarınca verilen izinleri kullanmakta olanlar da başvuru yapabilecektir.
Evet, ücretsiz izinde olanlar uzmanlık sınavına girebilirler. Ancak, sınav İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı olarak belgelendirmek için geçilmesi gereken bir sınavdır. Bu nedenle, sınavı başarıyla geçebilmek için teorik ve pratik bilgi gerektiren konular hakkında yeterli bilgi sahibi olmaları gerekmektedir.

Doğum sonrası ücretsiz izin süresi bölünebilir ancak bölünse bile kullanım süresi özel sektörde 6 ay, kamuda 24 ay ile sınırlıdır. Örneğin; doğum sonrası ücretsiz izne ayrılmış bir memur 3 ay çalıştıktan sonra 1 sene çalışmayabilir, 5 ay tekrar çalıştıktan sonra 4 ay tekrar izin kullanabilir.
Hayır, aylıksız izin parça parça kullanılmaz. Aylıksız izin, bir çalışanın iş yükünü azaltmak amacıyla toplu olarak 1 haftadan fazla süre ile kullanılması şartıyla verilen izindir. Çalışanın aylıksız izin talebi üzerine, işveren tarafından uygun görüldüğü takdirde, kayıtlı bir işyeri veya kurumda çalışanlar için, aylıksız izin kullanılmasına ilişkin kuralların belirlendiği hak ve sorumluluklar yönetmeliğine göre, en fazla bir kez bir haftadan fazla olmak üzere belirli bir süre için verilebilir.

UZMAN ÖĞRETMEN VE BAŞÖĞRETMEN MAAŞ FARKLARI BELLİ OLDUFuat Oktay açıklamasında şunları söyledi; "Öğretmenlerimiz, uzman öğretmen olduklarında maaşlarında 2023 yılında yaklaşık 2.250 lira, başöğretmen olduklarında ise yaklaşık 4.500 lira artış olacaktır."
Zamana göre değişen bir ödeme olmakla birlikte, uzman öğretmenlik maaş farkı genellikle aylık 1500 lira ile 3000 lira arasında değişmektedir. Uzman öğretmenlik sıfatını alanlar, kalite standartlarını sağlamak amacıyla daha fazla ödüllendirilmektedir. Uzman öğretmenlik statüsünü almak için ücretli eğitim programlarına katılım tavsiye edilir.

Es durumu sebebiyle ucretsiz izin, tayin olmamasi halinde alinabilir. En fazla 2 parca halinde, toplam 1 yil alabilirsiniz.3 ay da alabilirsiniz.
Evet, öğretmen 1 yıl süreyle ücretsiz izin alabilir. Bir öğretmenin bir yıl süreyle ücretsiz izin almasına izin veren Türkiye'de yürürlükte bulunan 3547 sayılı Öğretmenlerin İzin ve Yetki Yönetmeliği'dir. Yönetmelik’in 4/1 maddesine göre; “Bir öğretmenin, özel durumlar dolayısıyla sebep gösterilerek, bir yıl süreyle ücretsiz izin almasına izin verilir.”

Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir.
Hayır, ücretsiz izin alınamaz. İzin almak için çalışanların ödemeli veya ücretli izin hakları bulunur. İzin hakkı, çalışanın mali durumu, çalışma süresi ve mevcut iş durumuna bağlıdır ve ücretli veya ücretsiz olabileceğini belirtmektedir.

Kamuda çalışan memura yıllık izinde baz alınan süreler ile hizmet yılında beş yılını tamamlamış olması ve talep etmesi halinde memuriyeti süresince ve iki defa olarak kullanılmak üzere toplamda bir yıla kadar ücretsiz izin verilebilmektedir.
Ücretsiz izin genellikle sosyal ya da kültürel etkinlikler için alınır. Ayrıca izin başvurusunda ve uygun koşullara sahipse ücretsiz izin hafta sonları, özel günler ve resmi tatiller için de verilebilir. Diğer durumlarda, ücretsiz izin sağlık nedenleriyle, öfke kontrolü veya bağımlılık tedavisi için verilebilir. Bunlar daha fazla ücretsiz izin almak için geçerli sebeplerdir.