Ücretli Öğretmen Destek Eğitim Verebilir Mi


Sponsorlu Bağlantılar

Ek Ders Ücreti Karşılığı Görevlendirilen Öğretmenlere Destek Eğitim Odalarında Görev Verilebilir mi? Ek ders ücreti karşılığı çalışan öğretmenlere Destek Eğitim Odasında ders görevi verilememektedir.
Destek Eğitim Odasında herhangi bir özel eğitim veya destek eğitim gerektiren öğrencilerin gelişimlerini desteklemek için öğretmenler, eğitim uzmanları, meslek danışmanları ve konuşma-dil terapistleri görev alabilir.

Destek eğitim odasında öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarına göre öncelikle okulun öğretmenlerinden olmak üzere özel eğitim öğretmenleri, sınıf öğretmeni ve alan öğretmenleri ile RAM'da görevli özel eğitim öğretmenleri ya da diğer okul ve kurumlardaki öğretmenler görevlendirilir.
Destek eğitim konularını herhangi bir kurum olmadan özel olarak açmak, organize etmek isteyen kişiler tarafından açılabilir. Ancak bu tür eğitimlerin düzenlenmesi, nitelikli ve güvenilir kaynaklardan bilgi, beceri ve beceriler kazandırılması için gereken donanım ve destek bulunması gerekmektedir. Özel destek eğitimleri, öğretmenler, öğretim uzmanları, gelişim koordinatörleri, özel yetenekler uzmanları, eğitim terapistleri, pedagoglar, sosyal hizmet uzmanları veya alanlarında uzmanlaşmış kişiler tarafından organize edilebilir.

a) Destek eğitim odaları, özel eğitim hizmetleri kurulunun önerisi doğrultusunda millî eğitim müdürlükleri tarafından açılır. b) Destek eğitim alacak öğrenci sayısına göre okulda veya kurumda birden fazla destek eğitim odası açılabilir.
Destek Eğitim Odasında, öğretmenler, eğitmenler, eğitim uzmanları veya destek personeli görev alabilir. Diğer kişiler, görev alamayacaktır.

g) İlkokul ve ortaokullardaki destek eğitim odalarında özel yetenekli öğrencilere eğitim vermek üzere üst kademelerde görev yapan alan öğretmenleri de görevlendirilebilir. ğ) Okul müdürü ve müdür yardımcıları destek eğitim odalarında görevlendirilmez."
Destek eğitimin verildiği süre öğrencinin ihtiyaçlarına ve okulun destek programının ihtiyaçlarına göre değişiklik gösterir. Bazen eğitimler günlük olarak birkaç saat; bazen haftalık olarak daha uzun sürelerde yapılabilir. Bu nedenle, bir öğretmenin en fazla kaç saat destek eğitimi verebileceğini belirleyen herhangi bir sabit süre yoktur.

Sınıf öğretmenleri maaş ve ek ders karşılığı görevlerini tamamladıktan sonra haftada 8 saate kadar destek eğitim odalarında görev alabilirler. Sınıf öğretmenlerine haftalık 30 saat olan ders görevlerinin yanında haftada 8 saat daha Destek Eğitim Odasında ders verilebilir.
Evet, ücretli öğretmen kurs verebilir. Ancak öğretmenlerin kendi branşlarında öğretmenlik yeterliliği almaları gerekmektedir. Öğretmenlerin seçecekleri kursların mevzuat uygunluğunu kontrol etmeleri de gerekebilir.

Ücretli Öğretmenler, HEM bünyesinde kurs açabilir mi? Ücretli Öğretmenlere haftalık 30 saatin üstünde “her ne adla olursa olsun” ders verilmeyeceği için kurs da açılamamaktadır.
Günümüzde çok sayıda evde eğitim veren öğretmen destek eğitimi veriyor. Bunlar arasında, dersleri özelleştirmek için öğretmenlerin konu hakkında uzman olmaları gereken birçok alan bulunmaktadır. Öğretmenler, öğrencilerin yeteneklerini keşfetmek, şekillendirmek ve onlara bilgileri etkili ve anlamlı bir şekilde aktarabilmek için evde özel dersler verebilirler. Öğretmenler, öğrencilere sınavlar hazırlarken, akademik ve kişisel hedeflerini gerçekleştirmeye yardımcı olabilecek ve özellikle zorlu soruları çözmek için öneriler ve stratejiler sunabilirler. Ayrıca bu öğretmenler, öğrencilerin dersleri başarıyla tamamlamalarına ve okul başarısını geliştirmelerine yardım edebilir.

CEVAP: Sınıf öğretmenleri, kendi dersleri dışında haftada 8 saate kadar görev alabileceği (destek eğitim odası, egzersiz, evde eğitim vb.) ve İYEP'te de ayrıca görevlendirilip ek ders ücreti ödemesi alabileceği bilinmelidir.
Destek eğitim telafisi, mevcut durumu desteklemek için öğrencilere zorunlu olmayan ek bir eğitim vermek anlamına gelir. Bu nedenle Destek Eğitim Telafisi Programı'nın uygulanıp uygulanmaması, özel durumlar dikkate alınarak belirlenir. Genellikle kamu ve özel eğitim kurumları tarafından destek eğitimi telafisi konusunda daha önce başarısız olan öğrencilere yönelik ek eğitim sağlayabilmek amacıyla uygulanır.

Destek Eğitim Odasında çeşitli nedenlerle (öğrencinin devamsızlığı, kar yağışı nedeniyle tatil, resmi tatil, milli/dini bayramlar vb) yapılamayan derslerin telafisi yapılmaz. Yapılamayan dersler için Destek Eğitim Odasında derse giren öğretmenlerin ek ders ücreti ödenmez.
Kısmen. Maaş karşılığı destek eğitim desteği ücreti almak için uygulanacak temel bir yönetmelik bulunmamaktadır. Ancak, maaş karşılığı akinci eğitimi desteği alabilmek için, destek eğitici olarak çalışan özel görevli personelin başvurusu tespit edilmiş olmalıdır. Bu tür personel, meslek birliğinden veya üniversite tarafından onaylanmış olmalı ve kapsamı sertifikalandırılmış olması gerekmektedir. Ayrıca, herhangi bir maaş karşılığı Cüzdan Desteği Eğitim programına katılma, özel görevli personelin kendi nam ve hesabına, güvenilir temeller üzerinde gerçekleştirilmesi gereken bir sözleşme gibi şartları içermelidir.