Ücretli Öğretmen Puantajı 2022


Sponsorlu Bağlantılar

14- Ders ücreti karşılığı görevlendirilen bir öğretmen (ücretli öğretmen) azami kaç saat ücret alabilir? ders okutmak üzere görevlendirilenlere, bu kapsamda haftada en fazla 30 saat ders görevi verilmesi mümkün olabilecektir.
Evet, bir ücretli öğretmen, 40 saat derse girebilir. Ancak bu, genellikle tam zamanlı bir pozisyonun öngördüğü normal bir haftalık mesai süresiyle sınırlıdır. Sözleşmeye bağlı olarak, belirli durumlarda bu sürenin uzatılabileceği de mümkündür.

Ücretli öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen kadrosunda açık bulunması halinde ders ücreti karşılığı sözleşme imzalayarak işe alınır. Ücretli öğretmenlik başvurusu İlçe Milli Müdürlüğü'ne yapılır ve sözleşme yalnızca bir öğretim yılını kapsar.
Ücretli öğretmenlik almak için, öncelikle ülkemizin öğretmen yetiştirme adımlarını tamamlamak gerekiyor. Merkezi Yönetim tarafından belirlenen mesleki eğitim gerektiren bazı nitelikleri taşımanız gerekiyor. Bu nitelikler, özellikle lise mezunu olmanız, öğretmenlik mesleğinde tecrübenizin olması, belli bir branşta uzmanlaşmanız ve kollukluk yapma alanında eğitim görmeniz gibi şeyler olabilir. Gerekli nitelikleri taşıdıktan sonra, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan haftalık kursları tamamlamanız gerekiyor. Bu kursları başarıyla bitirdikten sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çıkarılan Sertifika ile ücretli öğretmenlik almaya yetkili olursunuz.

Özellikle 2023 yılı ek ders ücreti hesaplama, kadrolu öğretmen ek ders ücret hesaplama nasıl yapılır sorusu da karşımıza çıkacaktır. Ek ders ücreti hesaplama 2023 yılı Temmuz-Aralık brüt ücreti 46,70 TL olarak belirlenmiştir. Net ek ders ücreti ise 39,35 TL değerindedir.
Saat başı ders ücreti kişiden kişiye ve işin yoğunluğuna değişecektir. Bu nedenle bu soruya bir tek cevap verilemez.

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN OLMA ŞARTLARIFen - Edebiyat Fakültelerinin 4 yıllık lisans programından mezun olan herkes devlet okullarında öğretmenlik yapabilir. -2 yıllık ön lisans programlarından mezun olanlar ve pedagojik formasyon eğitimi alanlar da ücretli öğretmenlik yapmak için başvuru yapabilir.
1. Kamuya ait üniversite ve eğitim kurumlarında lisans diplomasına sahip olmak, 2. Öğrenci ve öğretmenlerin eğitimi hakkında temel bilgi sahibi olmak, 3. İyi derecede bir iletişim yeteneğine sahip olmak, 4. Eğitim ve öğretim programının uygulanmasını sağlamak için gerekli teknik bilgiyi ve beceriyi sahip olmak, 5. Pedagojik, psikolojik ve metodoloji ile ilgili alanlarda meslek standartlarına uymak, 6. Sorumluluğun bilincinde davranmak, 7. Düzenli ve sürekli öğrenmeyi teşvik etmek, 8. Geçerli bir eğitim sertifikasına sahip olmak, 9. Etkili bir şekilde iletişim kurma ve yönetme yeteneğine sahip olmak.

d) DYK' larda görev alan tüm idareci ve öğretmenlere (Ücretli Öğretmenler dahil) ek ders ücreti %100 artırımlı ödenecektir. yapılacaktır. Örneğin 20 Saat derse girip 10 saatte destekleme kursunda derse giren öğretmene 20+10=30 saat üzerinden 3 saat hazırlık ve planlama ücreti verilecektir.
Evet, ücretli öğretmenlerin ders verebilme yetkisi vardır. Öğretmenlerin ders vermesi için konuyla ilgili uygun bir eğitimin alınması gereklidir. Uygun eğitim almış ve uygun yeterlik belgesine sahip olan ücretli öğretmenler ders verebilir.

Ek Ders Ücreti Karşılığı Görevlendirilen Öğretmenlere Destek Eğitim Odalarında Görev Verilebilir mi? Ek ders ücreti karşılığı çalışan öğretmenlere Destek Eğitim Odasında ders görevi verilememektedir.
Cevap: Evet, ücretli öğretmen destek eğitimi vermeye uygun olan üniversiteler ve eğitim kurumları tarafından sunulmaktadır. Bu tür eğitimler her zaman için ücretli olmaz, bazen ücretsiz de olabilir. Öğrenciler ücretli öğretmen destek eğitimine kayıt yaptırarak hem becerilerini geliştirmek, hem de eksiklerini tamamlamayı amaçlayabilirler.

Ücretli öğretmen maaşı 20232022 yılında haftada 30 saat derse giren öğretmenin alacağı ücret 5.740 TL, 40 saat ders ücreti ise 7.400 TL olarak belirlenmişti. 2023 yılında ise yüzde 15 enflasyon farkı ile hesaplandığında 30 saat 7 bin civarında, 40 saat ise 10 bin lira civarında olacaktır.
Ücretli öğretmenlik saati için ödenmesi gereken miktar kişiden kişiye değişebilir. Bazı eğitim kurumları ve devlet okullarında, öğretmenlik saati başına 15 ila 40 lira arasında değişebilen bir ücret ödenebilir. Bazı özel eğitim kurumlarında ise, öğretmenlik saati başına daha yüksek ücretler alınabilir.

KPSS ÖĞRETMENLİK PUAN TÜRÜ NEDİR? Öğretmen olarak atanmak isteyen KPSS adaylarının ÖABT sınavına katılmayan branşları P10 puan türünde, ÖABT sınavına katılan branşları P121 puan türünde branşlarına yönelik olarak istenen puanı aldıktan sonra öğretmen atamalarına başvurması gerekmektedir.
KPSS puanı sınavda almak istenen konulara ve kademeye göre değişiklik göstermektedir. Örneğin, KPSS puanınız, dershanede özel ücretli öğretmenlik görevine başvurmak için yeterli olmayabilir. Türkiye İş Kurumu'na (İŞKUR) verilen özel ücretli öğretmenlik görevinde çalışmak için, İŞKUR'un özel kriterlerine ve buna bağlı olarak belirlenen KPSS puanına uymak gerekmektedir. Genellikle, her bir özel ücretli öğretmenlik pozisyonu için, İŞKUR tarafından belirlenen tek KPSS puan seviyesi ortaya konmaktadır. Bu puan seviyesine ulaşmak için, KPSS sınavını en az bir kez geçmek gerekir.