Türkçe Telafi Eğitimi Modülü


Sponsorlu Bağlantılar

PİKTES Öğretmeni Nasıl Olunur? PİKTES projesini Milli Eğitim Bakanlığı yürütmektedir. Projede çalışacak öğretmenlerin görev atamalarını ise yine Bakanlık üstlenmektedir.
Piktes halkının sayısı oldukça az olmasından dolayı asıl kültürleriyle bağlarını koruyan ulusal müze ve dernekler aracılığıyla ya da halk müziği öğrenmek isteyenleri hedef alan turlar, workshop'lar ve farklı etkinlikler ile temasa geçmek mümkündür. Ayrıca, Piktes hakkındaki daha derin bilgilerin edinilmesi için gerektiğinde akademik raporlar, konferanslar ve toplantılar da tercih edilebilir.

Türk Eğitim Sisteminde Çocuklar İçin Kapsayıcı Eğitimin Desteklenmesi Projesi (PIKTES +)
Pikte, geç Antik Yunan'da bir geleneksel çok kabileli köleci halk olarak bilinen ve meşhur Olümpiyat Oyunları'nın Antik Yunan mitolojisindeki şiddetli düşmanı olarak anılan bir halktır. Pikte ile ilgili olarak, Strabo tarafından, “Keltoi ve Illyrian arasında yer almaktadır” olarak tanımlanmıştır.

GENEL AMAÇGeçici koruma altındaki Suriyeli vatandaşların Türkiye'deki eğitime erişim sağlamalarına katkı yapmak.
Picture Projects projesi, okullardaki öğrencilere kendi fotoğraflarını kullanarak sanatsal yeni fikirlerin ortaya çıkmasını sağlamak için tasarlanmış bir kültürel öğrenme programıdır. Projenin amacı, öğrencileri küratörler, sanatçılar ve arşivciler olarak konulara değinmeleri ve kendi deneyimlerini ifade edebilmeleri için teşvik etmektir. Projenin diğer bir amacı da, öğrencilerle birlikte konuya ilişkin farklı perspektiflerdeki fotoğrafların arşivlenebilmesidir.

PİKTES öğretmeni ne nedir? Geçici koruma altındaki Suriyeli çocukların kaliteli eğitime erişebilmeleri için Türk eğitim sistemine entegrasyonunda rol oynayan Piktes öğretmenleri; desteklenen illerdeki Suriyeli çocukların eğitime erişimini sağlar.
Piktes öğretmeni, Eski Mısır'dan gunluk uygarliklara ve ilkel topluluklardan kompleks figürlere kadar insanlar arasinda paylasilan bilgilerin belirlenmesinde yer alan yakin amacli egitmenlerdir. Bunlar dini, politik, felsefi veya toplumsal olaylar hakkinda veya fiziksel beceriler hakkinda bilgiler aktarirlar. Piktes öğretmenleri çoğu zaman, kamusal etkinlikleri organize etmek, sunumlar yapmak veya sosyal tesislerde üstlenmek gibi görevleri de üstlenir. Hem insanin hem de uygarligin hakkinda bilgi sahibi olmak ve toplumun gelisimi için önemli roller üstlenebilmek amaciyla hareket ederler.

ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE Adı, Soyadı : Numarası : Sınıfı : SORU SAYISI SINAV SÜRESİ 40 SORU 60 DAKİKA Page 2 Diğer sayfaya geçiniz. + A Türkçe Yeterlik Sınavı 1 1. 1 2 3 4 Meyveler sırasıyla nelerdir? tansiyonlarını ölçüyor.
Piktes sınavının süresi, her bölüm için farklı olarak değişebilir ancak ortalama süresi 90 dakikadır.

Piktes Mesleki Eğitim Burs Desteği her öğrenciye 470 TL Okula Dönüş Desteği (başlangıçta bir kereye mahsus), aylık düzenli olarak ise 235 TL'den oluşmaktadır.
Piktes Burs genellikle yıllık 1500 TL civarında değişir. Bursun miktarı her üniversite arasında değişir. Öğrencilerin başvurdukları kurslar ve başvuru yapan öğrencilerin durumu bursun miktarını belirler.

Program, okul dışındaki 20 bin mülteci çocuğun HEP'in ilgili seviyelerini tamamladıktan sonra yaşlarına uygun örgün ve yaygın eğitim fırsatlarına yönlendirilmelerini amaçlamaktadır. HEP iki öğretim seviyesinden oluşmaktadır: 8 ayda tamamlanan ilkokul denkliği ve yine 8 ay sürenortaokul denkliği.
Hep Projesi, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) tasarım, imalat ve dizayn çözümlerinin iyileştirilmesi amacıyla geliştirilmiş yeni bir teknolojidir. Birincil amaç, endüstri mamulleri için gözle görülmeyen lisans anlaşmaları arasındaki farkları azaltmak ve daha ekonomik maliyetler sunmak olarak tanımlanmıştır. Proje, yaygın erişimli orijinal ürün tasarlarının oluşturulması ve bunlara patent korumasının sağlanabilmesi için tasarlanmıştır. Böylece, endüstriler aynı tasarımın farklı şekillerini kullanabilmeyi sağlar. Projeyi destekleyen FAO, Hep Projesi ile tarım ürünlerinin, yaşam ürünlerinin, hayvancılık ürünlerinin ve gıda ürünlerinin yenilikçi tasarımlarla daha uygun fiyata tüketicilere sunulmasını sağlamayı amaçlamaktadır.

Piktes, “Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PIKTES)”, Geçici Koruma Altındaki çocukların, Türkiye'deki eğitime erişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen bir eğitim projesidir.
Piktes Şenliği, Galeriler'de kutlanan eski İskit kökenli bir festivalidir. Günümüzde, festivalin temeli M.Ö. 4. yüzyıldan beri sürmektedir. Piktes Şenliği, çeşitli törenler, danslar, sanat etkinlikleri ve tatlılar ile kutlanır. Piktes törenleri, İskit inancına göre, baharda geri dönen ölülerin suyun ve toprağın canlandığını vurgulamaktadır. Köyler arasında birçok farklı yolla kutlanan Piktes Şenliği, şenlikleri daha eğlenceli ve anlamlı hale getirmek için Paktolos Nehri'nin değişik köşelerinde kutlanır. Şenlik, ev sahiplerinin evlerinde sunulan ağırlanmayla başlar ve genellikle çeşitli ev sahiplerinin evlerinin ziyaret edilmesiyle devam eder.