Sürekli Görev Yolluğu Kimlere Ödenir


Sponsorlu Bağlantılar

Sürekli görev yolluğu memur ve hizmetlilere eski memuriyet mahallinden yeni görev mahallerine kadar kendilerine ve aynı zamanda aile fertlerine ait ev eşyalarının fiilen taşıtılması ve diğer zorunlu giderlerine karşılık olarak verilmektedir. İKAMETGAHLARININ BULUNDUĞU YERE ATANANLARA HARCIRAH ÖDENİR Mİ?
Sürekli görev yollarını alamayacak olanlar, yasalara uymayan ya da kurallara aykırı faaliyetlerde bulunan kişilerdir. Ayrıca, sürekli görev dağıtanlar belirli standartları sağlamayan veya bunları geliştirmeyen kişiler de sürekli görevleri alamaz.

Bu hükümlere göre, 6245 sayılı Kanun uyarınca kişinin görev yeri gibi ikametgahı da memuriyet mahalli tanımına girdiğinden, memuriyet mahalli değişmeyenlere sürekli görev yolluğunun ödenmesine imkan bulunmamaktadır.
1. İşverenin çıkarı söz konusu olduğunda (örneğin üretimde gerekli bilgiyi sağlamak vs) 2. Çalışanın haksız fiilinden dolayı işten çıkartılması durumunda 3. İşletmenin sözleşmesine aykırı olarak çalışanın fazla çalışması durumunda 4. Çalışanın herhangi bir nedenden dolayı istifa etmesi durumunda 5. İşverenin işyerini kapatmak veya kısmi zamanda kapatmak zorunda kalması durumunda

– Harcırah verilmesini gerektiren olay sırasında evlilik bağıyla bağlı olduğu eşi, – . Bakmakla yükümlü olduğu usul ve füruu ile erkek ve kız kardeşlerini ifade eder. – Kan bağı olmayanlara (evlatlık, üvey evlat, kayın valide, kayın ata gibi) harcırah ödenmez.
Sürekli görev yolluğu ödemeleri, kişinin çalıştığı iş kurumu tarafından ödenir. İşveren, görev yolluğu harcamalarının ücretlerinden ya da cirodan karşılamak için bir miktar ayırabilir. Yol izninden dolayı belirli bir ücrete tabidir ve işveren, bu ücreti mevcut hizmet sözleşmesine dahil olarak ödeme yapabilir. İşveren, kişiye görev yolluğu çıkışından yola çıkana kadar sağladığı tüm hizmetleri ve masrafları ödemekle yükümlüdür.

6245 sayılı Kanunun "Harcırahın sureti tediyesi" başlıklı 57 nci maddesinde, "Harcırah hizmetin taallük ettiği kurum bütçesinden ödeneceği" hüküm altına alınmıştır.
Hayır. Sözleşmeli personel ile sürekli personel arasında fark vardır ve taşıma ödenekleri sadece sürekli personelin niteliklerine verilir. Dolayısıyla, sözleşmeli personel yolluk ödeneklerinden yararlanamaz.

Buna göre memur veya hizmetlinin ikametgahı da memuriyet mahalli olarak tanımlanmıştır. Bu nedenle başka bir göreve atanmakla beraber ikametgâhı değişmeyen memurun memuriyet mahalli değişmediğinden sürekli görev yolluğuna hak kazanması mümkün değildir.
Kişinin sürekli olarak görev yolluğu alması, işverenin kurallarına ve iş sözleşmesine bağlıdır. Bazı işverenler, işçilerin sürekli olarak aynı pozisyon veya projeyi yürütmelerini sağlamak için harekete geçebilir. Diğerleri de kısa süreli çalışma arayışı içinde olacaklarını belirtheyebilir. İşçiler görev yolluğu almak istiyorsa, bunun ne kadar süre ile sınırlı olduğunu, işverenin beklentilerini ve şartlarını anlamak üzere işverenleriyle iletişime geçmelidir. Önceden anlaşıyorsa, işçiler bunu başarmayı başarabilir.

Dolayısıyla sürekli işçilerin, 6245 sayılı Harcırah Kanunu'na göre 'harcırah verilecek kimseler' arasında olduğu açıktır.
Hayır, çalışanın eşine sürekli görev yolluğu ödenmez. Bir şirketin kuralları ve iş protokolleri doğrultusunda, her çalışan için ödenen harcamalar, aynı şekilde tüm çalışanların eşleri ve/veya yakınları için de geçerlidir. Spesifik olarak, işyerinde çalışan kişilerin eşlerini görevlerine götürmeleri için görev yolluğu ödemesi de bu çerçeve içinde değerlendirilmelidir.

Özel sektörde çalışan eş Harcırah Kanunu açısından aile ferdi kapsamında yer aldığından, özel sektörde çalışan eşin, memur tarafından fiilen yeni memuriyet mahalline götürülmesi halinde sürekli görev yolluğunun ödenmesi gerekmektedir.
Görevlendirmede yolluk alınması bir kurumun kendine özgü uygulamaları arasında yer alabilir. Ancak genel olarak, görevlendirilen personel yolculuğa ihtiyaç duymadan hizmet verebilecek kadar yakın mesafede bulunmalıdır. Görevlendirme süreci için gerekli olan diğer masraflar da, kurum tarafından karşılanır.

Evet yolluk alabiliyoruz, harcırah birimiyle görüşebilirsin. Bir ay boyunca il içinde farklı birime görevlendirme verdiler.
Yolluk alabilecek kişiler arasında, ehliyet sahibi sürücüler veya 18 yaşından büyük kişiler yer alır.