Sürekli Devamsız Öğrenci Yönetmeliği


Sponsorlu Bağlantılar

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 36 ncı maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. “(5) Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
1. Öğrencinin kendisine neyi hedeflediğini ve ne kadar zaman ayırdığını gözden geçirmesi gerekmektedir. 2. Günlük ders çalışma rutinleri oluşturmalıdır. Çalışma saatleri sabitlenmeli ve notlar alınarak çalışmalar kontrol edilmelidir. 3. Öğrencinin konuyu anlaması veya anlamını koruması için sınıf ve ödevler arasındaki ilişkiyi anlaması gerekir. 4. Öğrenci, yardım alarak sorunlu konuları çözmeye çalışmalıdır. Öğretmenlerden veya arkadaşlardan destek alınabilir. 5. Ödevleri teslim etmek için elle yazılmış notlar veya sunum gibi çeşitli teknikler kullanılabilir. Ayrıca ödevlerin tarih ve zaman çizelgesi oluşturulmalıdır. 6. İleri düzeyde motivasyon oluşturulmalı, başarılı olmak adına yöntemler geliştirilmelidir. 7. Sınavlar için uygunluk sağlayacak çalışma teknikleri, kısaltma teknikleri ve not alma teknikleri geliştirilmelidir. 8. Dersler arasında yeterli mola verilmelidir, bu süreçte aynı zamanda ekstra aktiviteler ya da hobiler geliştirilebilir. 9. Görsel materyaller, özetler, not alınma ve bilgi kavrama becerisini geliştirmek için video gösterimleri izlemek, farklı kaynaklardan derse ilişkin bilgi toplamak gibi faaliyetler yürütülebilir.

Bu bağlamda okulunuzda devamsız durumda olan öğrencilerin takiplerinde; 1- Öğrenci kayıt alanında olduğu için kayıt edildi. Ancak, kayıt edildiği tarihten itibaren okula gelmiyorsa 222 sayılı Kanunun 52.maddesi gereğince (3 gün içinde)veli veya vasinin gerekçe bildirmesi gerektiği muhtarlık kanalıyla bildirilmeli.
Sürekli devamsız öğrenci, sürekli devamsızlık gösteren bir öğrenciye verilen bir isimdir. Sürekli devamsız öğrenciler, derslerin belirli bir bölümünü büyük oranda kaçırdıkları için rahatsız edici olabilecek kadar fazla zamanı eğitim sürecinde geçirdiklerinin veya öğrenme cihazlarının etkin kullanımından uzak olduklarının göstergesidir. Genellikle bu öğrenciler, öğretimin verilmesine rağmen çok az ilerleme kaydetmektedir. Bu nedenle programlarının tamamlanması güçtür ve başarısızlık oranları yüksektir.

Eğer bir öğrenci okul başladığından beri okula gelmemişse bu öğrenci sürekli devamsız olarak adlandırılır. Bu öğrencinin sınavlarının karşılığına “G” yani girmedi yazmanın önemi yoktur.
Sürekli devamsız bir öğrenci, normal sınıfta kalma hakkına sahip değildir. Okul, bu öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerini desteklemek amacıyla daha yüksek düzeyde takip etmek için ek kaynakları ayırmak durumunda kalacaktır. Sürekli devamsız öğrenciler, okulun dijital ortamda veya okulun özel olarak oluşturduğu başka bir program aracılığıyla sınıf ortamında eğitim alabilir.

Okula hiç devam etmeyen öğrenciler ve ilkokul haftalık ders çizelgesindeki tüm derslerden puanı girilmeyen öğrenciler ile bu Yönetmeliğin 27 nci maddesinin beşinci fıkrasında belirtilen mazeretler dışında okula en az bir dönem devam etmeyen öğrencilere sınıf tekrarı yaptırılır.
Hayır, sürekli devamsız öğrenciye not girilmez. Çünkü bu öğrencinin konuya yeterince dikkat etmemesi ve buna bağlı olarak hak ettiği notu alamaması nedeniyle not verilmez. Bu öğrenci üniteyi başarıyla tamamlayabilmesi için konuya daha fazla dikkat göstermelidir.

Sürekli devamsız öğrenciy not verilmez. G yazılmaz. Ders öğretmeninin yapacağı başkaca bir şey yok. Sene sonunda da o öğrenci devamsızlıktan kalır.
Okul devamsızlığı ile ilgili bir standart belirlenmemiştir. Öğrencilerin okula kaç gün devam etmemesi konusunda okulun bulunduğu bölge ve ülkenin hukuki standartlarına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bazı ülkelerde, okul devamsızlığının en fazla 3 hafta süreceği belirtilmiştir. Öte yandan, bazı bölgelerde okul devamsızlığı tek bir gün bile kabul edilmez.

Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Hayır, devamsızlık sildirme olmaz. Devamsızlıklar takip edilen süreçler sonunda öğrenci aboneliğinden çıkarılmaya veya başka bir çözüm bulunmaya kadar çözülmelidir.

Devamsızlık silinebiliyor mu? Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre birinci dönemde yapılan devamsızlık süresi, ikinci dönemde sıfırlanmaz tüm sene boyunca devam eder. Devamsızlık süresi tüm bir seneyi kapsamaktadır. Bir sene içinde 10 gün özürsüz, 20 gün özürlü devamsızlık hakkınız var.
Genellikle ödevleri yapmamış ve dersleri takip etmemiş öğrenci için sınav girişinin kabul edilmesi, okulun ilgili kurallarına ve prosedürlerine bağlıdır. Bazı Okullar, ödevleri tamamlayan öğrencilere sınav girişi açık kalırken, diğer okullar devamsız olan öğrencilere sınav girişi izni vermeyebilir. İzin alınmadan önce, herhangi bir sınav merkezi ile irtibata geçilmelidir.

Hayır.
Her durumda, devamsız öğrencinin lise veya üniversite okulunda devamsızlık takibi yapan bir personel tarafından takip edilecektir. Bu olarak öğretmenler, sınıf öğretmeni, sınıf yöneticisi veya okul büyükleri olabilir.