Sınıf Öğretmeni Süt İzni Ek Ders


Sponsorlu Bağlantılar

Süt izni kullanan öğretmenler fiilen derse girmediği için süt iznine denk gelen dersler ek ders ücreti kapsamında değerlendirilmeyecek olup, ek ders ücreti ödemesi alamayacaklardır.
Hayır, öğretmen süt izninde ek ders alamaz. Süt izni kapsamında normal bir öğretmenin çalışma saati ortalama 36 saattir. Ek ders almak için her öğretmene ayrılan 36 saate ek olarak daha fazla süre ayırmak gerekir, ancak bu normal çalışma saatinden fazladır ve süt izni kapsamında bu tarz çalışmalar yasaklanmıştır.

d) Ek dersle ilgili esasların 16 ncı maddesinin ikinci fıkrasında belirtilen durumlara göre alan öğretmenlerin, rehber öğretmenlerin, okul/kurum yöneticilerinin ve ek ders alan diğer personelin yarım günlük izinlerde ek dersleri kesilmeyeceğinden süt izni kullanımlarında da ek ders ücretleri kesilmeyecektir.
Genellikle süt izni kullanan öğrencilerin sınıf öğretmeninin ek dersi kesilmez. Ancak, Okul Yönetim Kurulu tarafından belirlenen kurallara göre öğretmenin ek dersi kesilebilir. Örneğin, öğretmenin ek dersi öğrencilerin vakit geçirmede veya başka bir nedenle zamanını etkileyebilirse kesilebilir.

Bakanlık ek ders ücretinden yararlanmakta olan rehber öğretmenlerin, süt izni kullandıkları güne rastlayan ek ders ücretlerinin tam olarak ödenmesi gerektiğini belirtmiştir.
Hayır, öğretmenlerin aldığı ücret kamu görevlisine verilen ücrete göre belirlenir ve süt izni kullanan bir öğretmen de bu ücreden yararlanır. Süt izni kullanan bir öğretmene ek ders ücreti verilmez.

Memurlar için süt izni ne kadardır? Kanuna göre kadın memur süt izinleri, kadın işçilerden daha fazladır. Kadın memurlar çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk 6 ayda günde 3 saat, ikinci altı ayda ise günde 1.5 saat süt izni kullanabilir.
Öğretmenlerin süt izni, kurumların uyguladığı esaslara göre değişmektedir. Genel olarak öğretmenlerin izin hakkı, işverenin öngördüğü temel işgünlerine göre belirlenmektedir. Bazı kurumlar, öğretmenler için süt iznini 16 ya da 24 saat olarak belirlemiş olabilir. Öğretmenlerin süt izinleri için Kurumlar, özel durumlar ve mevzuatın öngördüğü koşullara göre kararlar alır.

Emzirme izni kullanılması durumunda işveren işçinin ücretinden kesinti yapamaz. Emzirme izni ücretli olarak kullandırılması gereken bir izindir.
Süt izninde maaş alınamaz. Ancak süt izni için ödenen ücret, bu iznin kullanılması sırasında çalışanın aylık toplam ücretinden düşülür veya arttırılarak denge sağlanır. Çalışanın süt izni için almış olduğu ücret, emeklilik haklarından ve primlerden yararlanmasını etkilemez.

"663 sayılı KHK'ya tabi sözleşmeli personelin ayda 5 yılda 12 güne kadar olan yıllık izinlerinde ve süt izinlerinde ek ödemelerinden kesinti yapılmaması sağlandı.
Hayır, süt izninde ek ödeme kesilmez. Süt izni çalışanın tatil hakkındaki zamanının bir kısmında ödemesini almak için kullandıkları zaman zammıdır. Bu zamanda, çalışan ancak normal tatil ücretleriyle ödenir.

Sınıf ya da branş öğretmeni olmak, tam gün ya da ikili öğretimde çalışıyor olmak süt iznine engel değildir. İstediğiniz saatte süt izninizi kullanabilirsiniz. Bu hususta dirençle ( işgüzarlıkla ) karşılaşırsanız, dilekçeyle süt izni kullanmak istediğiniz saatleri belirtmeniz yeterlidir.
Sınıf öğretmeni süt iznini doğal olarak kullanmaz. Süt izni, öğrencilere gerektiğinde bir süre mola verme hakkı tanıyan eğitim kanunu uyarınca bir hakkı ifade etmektedir. Sınıf öğretmeni bu iznin öğrenciler için nasıl kullanılacağını belirleyerek, öğrencilerin çalışmaları için gerekli tatil süresini sağlaması gerekmektedir. Öğretmen, öğrencilere süreyi öngördüğü gibi vermek ve gerekli tatil süresini ayarlamak amacıyla süt iznini kullanabilir. Ayrıca, öğrencilerin dinlenmeye veya öğrenme ya da işleme sürecine odaklanmalarına destek olmak için süt iznini kullanmak da mümkündür.

Kamuda Süt İzniKamuda çalışan anneler için iznin ilk 6 ayını günlük 3 saat olarak kullanma hakkı vardır. 6 aylık süreden sonra günlük 1,5 saat kullanabilirsiniz. İlk 6 ay 3 saat, sonraki 6 aylık süre içerisinde çalışma günleri kapsamında izin sürelerinizi kullanabilirsiniz.
Süt izni kullanan personel her durumda, günlük çalışma süresi en fazla 8 saat olacak şekilde yasal olarak güvence altına alınmıştır. Ancak, işverenler tarafından verilen özel anlaşmalar, kısıtlama olmaksızın 8 saate düşürülebilir. Bu nedenle, süt izni kullanan personel kaç saat çalışacağına işverenin karar vereceği durumlarda da dahil olmak üzere genel olarak 8 saat çalışır.