Sigortalı Olunca Yeşil Pasaport İptal Olur Mu 2022


Sponsorlu Bağlantılar

Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık.
Yeşil pasaport, uluslararası suçlar nedeniyle iptal edilebilir. Ayrıca, kanuna aykırı hareketler, kimlik bilgilerinin sahte olması veya pasaport numarasının ayrılan yetkili organlardan alınmadığının tespiti durumunda da iptal edilebilir.

Yeşil Pasaport Sigortalı Işe Girince Iptal Olur Mu? 25 yaş altı ve anne veya babası sayesinde yeşil pasaport sahibi olmuş çocukların yeşil pasaport hakkı sigortalı işe girilmesi dahilinde iptal olacaktır. Son gelişmelere göre daha önce sigortalı bir işte çalışmış olması dahi yeşil pasaport almasına engeldir.
Hayır, yeşil pasaport işe girdikten sonra iptal edilmez. Yeşil pasaport, kişinin kimliğini tanımlayan bir belgedir ve işe alındıktan sonra geçerliliğini kaybetmez. Ancak bu pasaport, işverenin talebi üzerine veya vizeye tabi olan bir ülkeden işe alım yapılmışsa, o zaman işe girmek için alınan diğer gerekli belgeler süresi dolmuşsa yenileme tarihinden itibaren geçerliliğini yitirebilir.

Halihazırdaki düzenlemeye göre 'yeşil pasaport' sahibi erkek ve kadınlar, 25 yaşını doldurdukları andan itibaren hakkını kaybediyor. 'Yeşil pasaport'lu kişiler ayrıca, 25 yaşını doldurdukları günden önce sigortalı olarak çalışmaya başlamaları halinde yine hakkını kaybediyor.
Sgk veya Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sağlanan yeşil pasaport hizmetinin sonu başladığı anda biter. Bu hizmet, kapsamlı bir sağlık hizmeti sağlamak için üyelere herhangi bir zamanda sağlık hizmeti alabilecekleri yerleri belirlemektedir. Bu hizmeti almak için çeşitli kurallar ve şartlar belirlenmiştir ve bu şartlara uymayan herhangi bir üye için bu hizmeti almak mümkün değildir. Ayrıca, üyelerin bu hizmeti almak için sağlık sigortalarının güncel olması gerekmektedir.

Yerli ve Milli pasaport üretimine başlanması sebebiyle hususi (yeşil) pasaportun geçerlilik süresi 5 yıldan 10 yıla çıkarılmıştır. Süresi dolan veya dolmasına bir yıldan az süre kalan pasaportların geçerlilik süresinde uzatma işlemine başlanırken, süre uzatma işlemi ücretsiz yapılabilmektedir.
Yeşil Pasaport'un geçerlilik süresi her pasaportun sahibine göre değişmektedir. Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı tarafından sağlanan bir pasaportun geçerlilik süresi 10 yıldır. Ancak, pasaport sahibi hareket eden durumlara göre bu süreyi uzatma hakkına sahiptir. Dolayısıyla, Yeşil Pasaport'un ne zaman geçersiz olacağı pasaport sahibinin ayrıca belirlediği momentte olacaktır.

Memurların 10 gün göreve gelmemesi halinde, 657 sayılı kanun uyarınca müstafi yani görevden çekilmiş sayılmaları öngörüldüğünden (çekilme sebebiyle görevlerinden ayrıldıklarından) yeşil pasaport hakları devam etmekte olup, mevcut pasaport hakları da iptal edilmemektedir.
Hayır, önce yeşil pasaport devletten istifa ettikten sonra, başvuran kişiye tebliğ edilen kararın kendisinin veya onun temsilcisinin talebi üzerine iptal edilebilecek bir iptal mekanizması vardır. Aksi takdirde, devlet tarafından sağlanan hakları kullanmaya devam edebilirler.

Kimler Hususi (Yeşil ) Pasaport Alabilirler? 1- TBMM Eski Üyeleri ve Eski Bakanlar, 2- Kadro derecesi 1,2 ve 3. derece olarak çalışan veya bu kadro derecesinden çalışmakta iken EMEKLİ olan devlet memurları.
Evet, emekli devlet memurları yeşil pasaport alabilirler. Durumunuz kamu personeli olmasına bağlı olarak geçerli olacaktır. Yeşil pasaport almak için başvuru formunu doldurarak Pasaport İşlemleri Dairesi'ne giderek başvurmanız gerekmektedir.

Sigorta girişi ile yeşil pasaport iptal olur.
Evet, yeşil pasaport alabilirsiniz. Sigorta girişi, pasaportunuzda belirtildiği gibi, ülkeye giriş ve kalış için gereken güvenlik kontrolünü geçebilmek için daha fazla pasaport pozisyonu satın almanızı sağlar. Ancak, sigorta girişi olmayan pasaportlar da alınabilir ve bu, uzun süreli kayıtlar için çoğu zaman en iyi seçim olarak görülebilir.

15 gün içerisinde ilgili Ticaret Bakanlığı Bölge Müdürlüğüne bildirimde bulunma ve hususi damgalı pasaportlarını iade etmekle yükümlüdür.
Yeşil pasaport, ülkeden çıkış yaptıktan sonra vize gerektiren bir pasaport olmadığından, iadesi ülkeye dönüş tarihinde gerçekleşir.