Seçmeli Görsel Sanatlar Kaç Not Girilecek


Sponsorlu Bağlantılar

Bu bağlamda, Görsel Sanatlar dersinde normalde uygulama ve performans notu verildiğine göre, bu notlardan birer tane verilecektir." LİSELERDE 1 UYGULAMA, 1 PERFORMANS NOTU VERİLECEKTİR.
Bir üniversitede Görsel Sanatlar dersinden alınan not, üniversitenin öğretim yönetmeliğine ve öğretim üyelerinin değerlendirmesine bağlıdır. Bu nedenle, görsel sanatlar dersinden alınabilecek notun ne olacağı her zaman değişebilir.

Görsel sanatlar, müzik, beden eğitimi ve oyun, beden eğitimi ve spor, trafik güvenliği, insan hakları, yurttaşlık ve demokrasi, teknoloji ve tasarım, bilişim teknolojileri ve yazılım, Peygamberimizin hayatı, temel dini bilgiler ve seçmeli derslerde sınav yapılmayacak.
Hayır, seçmeli görsel sanatlar sınavı yoktur. Dersin notunu elde etmek için, öğrencinin kursun sonunda verilen sınavı veya projelerini başarıyla tamamlaması gerekir.

***) Görsel Sanatlar dersinde yazılı sınav yapılmayacak olup ürün dosyası puanı ve 2 tane ders etkinliklere katılım puanı verilecektir.
Görsel sanatlar proje bir sınav değildir. Bu, öğrencilerin görsel sanatlara yönelik gözlem ve anlayışlarını göstermek için kendi projelerini geliştirmek için bir fırsattır.

Görsel sanatlar göze hitap eden ürünler çıkaran sanatlardır. Seramik, resim, heykel, tasarım, fotoğrafçılık, çini ve mimarlık bu sanatlara örnek olarak verilebilir. Gösteri sanatları, kavramsal sanat ve dikiş gibi farklı sanat türleri de görsel ögeler barındırmaktadır.
Görsel sanatlar, 2 boyutlu ve 3 boyutlu resim, heykel, çizim, baskı, tasarım, fotoğrafçılık, animasyon, videoyu ve müzik gibi her türlü görsel ifadeyi kapsar. Görsel sanatlar, insanların bir parçası olan doğa, toplum, zaman ve mekândan esinler alarak yalnızca algılanabilen fikirleri ifade etmek için kullanılan bir tür ifade biçimidir. Görsel sanatlar konularını evrensel konuların yanı sıra insan hayatının birçok temel temasından da oluşturur.

Madde 22 - (1) İlkokul 4 üncü sınıf ile ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında öğrencilere; a) Haftalık ders saati üç ve üçten az olan derslerde iki, üçten fazla olan derslerde ise üç sınav yapılır.
Genel olarak ortaokul seçmeli derslerde sınavlar aylık, yarıyıllık ya da yıllık olarak düzenlenir. Yaz ve kış bölümleri için ayrı ayrı sınavlar düzenlenebilir. Her seçmeli ders için 1-2 sınav yapılır.

Bir dersin ortalamaya çok etki etmesinde alınan not önemli olduğu gibi ders saati de çok etkilidir. Resim, müzik gibi haftada bir saat görülen dersler ortalamaya çok çok az etki eder. Yine de bu notları yüksek tutmak da fayda var çünkü bazen 0,1 puanla takdir veya teşekkür belgelerini kaçırabiliriz.
Görsel sanatlar, insanların düşüncelerini, duygularını ve geçmişte yaşananları ifade etmelerine yardımcı olan kültürel bir ortamdır. Bu yüzden, görsel sanatlar ortamına özgü kimlikleri destekler ve çeşitli toplulukların özgürce ortaya çıkmasını sağlar. Görsel sanatlar ortamı, etkili bir iletişim ve iletişim kurma becerisine sahip insanların birlikte çalışmalarını ve diyalogları teşvik ederek etki alanları oluşturabilir. Görsel sanatlar ortamında, farklı gruplardaki insanların etkileşiminden, farklı inanç sistemlerinin katılımından, sanatçıların göstericiliklerinden ve çeşitli kültürler arasındaki diyalog ve özgürlüklerin kazanılmasına kadar çok çeşitli bileşenleri bulunmaktadır. Dolayısıyla, görsel sanatlar ortamı topluluklar arasındaki iletişimi artırmak ve geliştirmek için önemli bir etken olarak nitelendirilebilir.

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Kararı uyarınca, Görsel Sanatlar dersinin ilköğretim kurumlarının 1, 2 ve 3. sınıflarında haftada 2 saat, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda ise haftada 1 saat okutulması öngörülmüştür. Ortaöğretim kurumlarında ise Görsel Sanatlar dersi seçmeli ders olarak okutulmaktadır.
Görsel sanatlar dersi her okulda zorunlu olmasa da çoğu okulda zorunlu olarak verilmektedir. Ancak, mezun olacak kişinin lise diplomasına hangi derslerden geçtiğini belirlemek görev ve sorumluluğu okul yönetimine aittir.

Resim, müzik, heykel gibi birçok sanatı bünyesinde barındıran Güzel Sanatlar Fakültelerinde iletişim ve medya gibi bölümler de yer almaktadır.
Görsel sanatlar genel olarak Sanat ve Kültür bölümüne giriyor. Sanat ve Kültür bölümünde, görsel sanatlar, müzik, tiyatro, fotoğrafçılık, film ve televizyon, edebiyat, moda tasarımı gibi sanatsal eğilimlerin olduğu alanlar bulunur.