Sağlık Bakanlığı İl Dışı Tayin Kaç Yılda İstenir


Sponsorlu Bağlantılar

İL DIŞI ATAMA BAŞVURULARI NASIL YAPILIR? 2022 il dışı atama başvuruları "mebbis.meb.gov.tr" veya "personel.meb.gov.tr" adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurularak tamamlanacak.
1. İlk olarak, alınacak tayin konusunda yetki sahibi kişiyle görüşülmelidir. Bu kişi, bir yönetici, bir işyeri hekimi veya çalışanın sağlık durumu hakkındaki kararları alacak başka bir kişi olabilir. 2. Daha sonra, tayinin amacının açıkça belirtilmesi ve diğer tüm kurallara uygun olması gerekir. Özellikle, tayinli kişinin ücret ve ödemeleri, eyalet yasaları tarafından belirlenen süreler ve/veya gerekli ücretler konusunda bilgilendirilmesi gerekir. 3. Ayrıca, dışı tayin işlemi için formlar da düzenlenmelidir. Bunlar, işveren tarafından doldurulmalı ve dışı tayin edilen kişi tarafından onaylanmalıdır. 4. Son olarak, çalışanın dışı tayinini kayıt altına almalı ve bütün evrakları dosyalamalısınız.

Diğer tayinleri 3+1 yıl olan 4 yılını doldurduktan sonra isteyebilir. *Sağlık Mazeret tayininde ailesindeki birinci derece yakınını kullanarak tayin isteyen bir kişi ancak 3+1 yani 4 yıl sonunda bundan yararlanır. *Eşi özel sektörde çalışan bir kişi 3+1 yıl olan 4 yılını doldurduktan sonra tayin isteyebilir.
Yeni atanan sağlık personeli, başvurduğu iş yerinin iş süreçleri uyarınca tayin isteyebilir. Tayin talebi genellikle görev ve mevcut çalışanların izinleri konusunda personelin iş görev tanımındaki boşluklara veya ihtiyaca göre belirlenir. Genelde, yeni atanan personel, işe başlamadan birkaç hafta içinde tayin talebinde bulunabilir. Bu şartlar değişkenlik gösterse de, personel tayin istememelidir önce 2 ay süren deneyimli bir denetim sürecine tabi tutulmalıdır.

Sağlık mazeretine dayalı olarak yapılacak yer değişikliğinde memur aynı hizmet bölgesi içinde başka bir hizmet alanına, bu şekilde mazeretin karşılanamaması halinde ise başka bir hizmet bölgesinde kurumca ihtiyaç duyulan ve mazeretinin karşılanabileceği bir hizmet alanına atanabilir." hükmü yer almaktadır.
Mazeret tayini, sağlık çalışanlarının yıllık üniforma tayininde bir engel ya da mazereti olması durumunda Sağlık Bakanlığı tarafından verilen bir izin türüdür. Mazeret tayini, sağlık çalışanının performansını koruduğu sürece, mevcut üniformanın değiştirilmesine ilişkin mazeretler belirtilir. Bazı durumlarda, bu izin, normal üniforma tayininin yerine geçebilir. Mazeret tayini için genellikle bir hizmet raporu da sunulması gerekmektedir.

İl içi atamaya başvurup ataması yapılan öğretmen il dışı atamaya başvurabilir mi? CEVAP 1: İl içi atamaya başvurup ataması yapılan öğretmen il dışı atamaya başvuramaz.
Kendi isteğiniz ve başvurunuz doğrultusunda, konuyla ilgili görevliler tarafından değerlendirilmesi gereken bir durum ile karşı karşıya olduğunuzu göz önünde bulundurmak gerekir. Konuyla ilgili yönetmelikler, görevli veya üst yönetim tarafından sunulan yönergeler göz önünde bulundurularak bu konuda karar alınmalıdır. Buna göre, il dışına tayin yapılabilecek veya istenmeyebilecek, konuyla ilgili şartlar göz önünde bulundurularak verilecektir.

İller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme başvuruları 25-29 Temmuz 2022'de saat 16.00'a kadar alınacak. Atamalar 1 Ağustos 2022'de gerçekleşecek. Görevden ayrılma işlemi ise 2 Ağustos 2022 itibarıyla yapılacak.
İl dışı tayin çoğu durumda yılın her ayında yapılabilmektedir. Ancak, işveren firmalar, çalışanların imkanlarını da göz önünde bulundurarak, bu tür tayinleri kenara atmakta özgür olabilirler. İl dışı tayin başvurusu için, firmaların ücretlendirme politikaları ve çalışanların askerlik durumu ve özel yaşam koşulları ile ilgili noktalara da dikkat etmesi gerekmektedir.

4. İller arası yer değiştirme başvurusunda bulunan öğretmenler, aynı ya da farklı illerden en çok 40 eğitim kurumunu tercih edebilecektir. Bu kapsamda başvuracak öğretmenlere, tercihleri dışında 41'inci seçenek olarak bir ili daha tercih etme hakkı verilecektir.
Yönetmeliğe göre, il dışı tayin hakkı olan personeller için kaç tercih hakkı bulunmaktadır. Bu sayı, her bir kişi için ayrı ayrı belirlenmektedir ve personel hizmetleri birimi tarafından belirlenir. Personelin konumu, mesleki geçmişi ve yapmak istediği türde pozisyon da bu sayıyı etkileyebilir. Genellikle, 2 ila 5 arasında değişen tercih hakkı verilmektedir.

Lise mezunu sağlık hizmeti sözleşmesi yapan personel, 2023 yılında pozisyonuna ve diğer gerekliliklerine göre 13.138,97 TL maaş alacaklardır.
Sözleşmeli sağlık personeli için ödenen maaş oranları her birisi için farklılık göstermektedir. Herhangi bir sözleşmeli sağlık personelinin alacağı maaş, yürürlükteki kanun ve yönetmelikler çerçevesinde onun niteliklerine, pozisyonuna ve ülkemizin geçerli mevzuatına uygun olarak belirlenmektedir.

Kadroya geçenler, görevde yükselme ve tayin gibi tüm haklardan yararlanabilecek. Tayin hakkı, 1 yıl sonra verilecek. Belediyelerdeki sözleşmeliler de düzenleme kapsamında yer alıyor.
Sözleşmeli kadro sahibi bir ücretli personel için tayin olabilmesi için, sözleşmeye ve işverenin uygulamalarına bağlıdır. İşverenin sözleşme gereğince tayin etmeyi planladığı durumlarda, sözleşmeli çalışan tayin edilirse tayin olur. Ancak, işveren bu durumu planlamamışsa, çalışan sözleşmeli olarak tayin edilemez.