Ssk Emekli Maaşı Hesaplama


Sponsorlu Bağlantılar

EYT ile emekli olacakların aylık maaşlarıyla ilgili bilgi veren Aydemir, şunları söyledi: “Ortalama aylık tutarı SSK'dan emekli olacaklar için 7 bin 797 TL, BAĞ-KUR'dan emekli olacaklar için 5 bin 811 TL, Emekli Sandığı'ndan emekli olacaklar için de 12 bin 389 TL olarak hesaplanıyor. Bunların ortalaması 8 bin 733 TL.
Ssk emekli maaşı herkes için farklıdır ve dereceye göre değişkenlik gösterir. Önce ssk'ya kayıtlı olduğu sürece, prim günü sayısı ve kazanılan gelirden bağımsız olarak maaş hesaplanır. Buna ek olarak, tahakkuk etmiş olan emekliye emeklilik ücreti veya ssk emekli aylığı ödenmektedir. Ssk emekli aylığının miktarı herkes için farklılık göstermektedir. Bu miktar, yaşa, mesleğe, yıllara ve ödenen primlere göre değişmektedir.

Kampanya 31 ocak 2023 tarihine kadar emekli maaşını bankamıza taşıyanları kapsıyor. Bir aylık emekli maaşı 3 bin 499 TL'ye kadarsa 3 bin TL; 3 bin 500 TL – 7 bin 499 TL arasındaysa 3 bin 500 TL; 7 bin 500 TL – 9 bin 999 TL arasındaysa 4.500 TL; 10 bin TL ve üzerindeyse 5.000 TL nakit promosyon ödeniyor.
2023 yılında emekli aylığı alan kişilerin devlet güvencesinden alabilecekleri maaş tutarı, önceki yıllara göre her yıl yeniden belirlenmektedir. 2023 yılında alınabilecek maaş miktarı belli değildir ve bu miktar SGK tarafından ülke ekonomisine göre belirlenecektir. Ocak 2021 itibariyle alınabilecek emekli maaşının en az 600 TL olduğu ifade edilebilir.

Emeklilik maaşı hesaplama formülü, yıllık ortalama maaşın “aylık bağlanma oranı” ile çarpılıp sonucun SGK'ya prim olarak ödenen yıl sayısına bölünmesiyle aylık emekli maaşı hesaplama sonucunu verir.
Emekli maaşınızı hesaplamak için kapsamlı bir emekli maaş hazırlayıcıya ihtiyacınız vardır. Emekli maaşınızı ölçmek için kullanılan formüller değişebilir ve bu nedenle herhangi bir maaşla ilgili tüm bilgileri kaydeden bir mekanizma kullanılmalıdır. Bir emekli maaşını hesaplamak için öncelikle emekliliğinize ilişkin bilgilerinizi girmeniz gerekir. Verilen bilgiler arasında, hangi şartlar altında kesilen maaşa başvurduğunuz, sosyal sigorta ücreti miktarı, meslek yaşı, çalışma süresi ve prim oranları gibi hususlar bulunmalıdır. Daha sonra tüm bu bilgiler kullanılarak maaş oranınızın hesaplanması gerekmektedir. Maaş oranı, vergi, yıllık ekstreleri ve diğer koşulları da dahil ederek net maaşınıza ulaşabilirsiniz.