Rehberlik Araştırma Merkezi Bölümleri Ve Görevleri


Sponsorlu Bağlantılar

MADDE 4 – (1)Rehberlik ve araştırma merkezleri, il veya ilçelerdeki rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri ile özel eğitim hizmetlerinin planlanması, sunulması, koordineli bir şekilde yürütülmesi, sunulan hizmetlerin izlenmesi ve değerlendirilmesi amacıyla faaliyet yürüten kurumlardır.
Rehberlik araştırma merkezlerinin temel görevi, okullar tarafından kullanılacak olan rehberlik ve kişisel gelişim hizmetlerinin geliştirilmesini sağlamaktır. Rehberlik araştırma merkezleri, eğitim hizmetlerinin sunulması, danışmanlık hizmetlerinin planlanması ve mevcut rehberlik programlarının geliştirilmesi gibi faaliyetleri gerçekleştirmektedir. Ayrıca, öğrenme ortamlarının düzenlenmesi, öğrenme problemlerinin tanımlanması ve çözümlerinin üretilmesi, sosyal, hayat bilgisi, akademik ve ruhsal konularla ilgili uzmanlara yönelik danışmanlık hizmetleri ve karar verme yeteneklerini geliştirmek için eğitici materyaller sunmak gibi faaliyetleri de sağlamaktadır.

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölümü BaşkanlığıRehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri bölümü, bölüm başkanının sorumluluğunda merkezin çalışma alanının kapsamına göre yeterli sayıda psikolojik danışman, psikolog, psikometrisi, eğitim programcısı ve sosyal çalışandan oluşur.
Ram, bilgisayarlarda yüksek hızda çalışabilen anında erişilebilen bellek birimi olarak tanımlanır. Ram, genellikle ROM, ROM denilen verilere erişmek için kullanılan ve yazılımların kullanılmasını sağlayan diğer bir bellek birimidir. Ram'da depolanan verileri, bilgisayara başlatıldığında giriş olarak tanımlanan sistem kayıt dosyaları ile çalışan veya bir uygulama olarak tanımlanan çalışan programlara göndermek veya almak için kullanılır. Ram genellikle modüller olarak gelir ve her bir modül, belleğin yüksek hızlı ve çabuk erişebilmesini sağlar.

Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinin hizmetlerinden şahsi başvuru (öğrenci ise velisi ile birlikte) yapan kişiler ya da okul veya ilgili kurum ve kuruluşlardan gönderilen öğrenciler veya bireyler yararlanabilir.
Rehberlik araştırma merkezine gidip hizmet almak isteyen kişiler, öğrenciler, gençler ve aileler, öğretmenler, psikologlar, sosyologlar, lisans veya lisansüstü eğitiminin ardından rehberlik hizmeti vermek amacıyla yetişmiş olan rehberlik çalışanları, danışanlar ve öğrencilerden oluşur. Ayrıca, kamu kurumlar, üniversiteler, okullar ve özel sektör gibi kurum ve kuruluşların temsilcileri de rehberlik araştırma merkezine başvurabilir.

Eğer öğrenci de özel öğrenme güçlüğü, otizm ve dil konuşma güçlüğü olduğuna dair şüpheler varsa öğrenci ilk olarak hastaneye yönlendirilir. Hastane de alınan heyet kurulu raporu sonucunda öğrenci ram'a yönlendirilir.
Ram A yönlendirilmesi, bilgisayarda yerleşik veya takma bellek olarak adlandırılan bellek için adım adım talimatlar sağlayan programcılar tarafından gerçekleştirilir. Programcılar, komutların sisteme nasıl dağıtılacağını, ramda çalışması gereken komutların sıralamasını ve diğer işlemleri yönetmek için bu işlemi yaparlar.

Şu anda ramda çalışmak için özel eğitim, psikoloji veya pdr lisans alanlarını bitirmiş olunması gerekiyor. Bunun dışında özel rehabilitasyon merkezleri gibi özel merkezler, özel eğitim alanında sertifikalı sınıf öğretmeni ve okul öncesi öğretmeni çalıştırabilirler.
Herkes Ram Da çalışabilir. Ram’da her şeyden önce, işletme ve mühendislik konularında bilgi sahibi olan insanların performansı daha yüksek olur. Bir programlama dilini öğrenmek de bir avantaj sağlayacaktır ve bunlar arasında aşağıdakiler bulunabilir: C, C++, Java, JavaScript ve Python. Ayrıca, sayısal modelleme ve bilgisayar donanımı alanlarında da yetkinlikleri olacak olan uzmanların da ram'da başarılı çalışmalar yapabilecekleri söylenebilir.

Rehberlik ve Araştırma Merkezine (RAM) eğitsel değerlendirme ve tanılama için başvurun. Eğer çocuğunuza otizm tanısı konmuşsa; eğitsel değerlendirmesinin yapılması, eğitim ortamına yerleştirilmesi ve devletin sağlayacağı özel eğitim desteğinden yararlanması için ilinizdeki yada ilçenizdeki RAM'a başvurmanız gerekir.
Hayır, bir robot tanı koyamaz. Robotlar genel olarak verilen görevleri gerçekleştirme ve kod tarafından öngörülen şekilde davranma becerisine sahiptir. Ancak, kompleks duygusal durumları anlama, fırsatları ve tehlikeleri belirleme ve tahmin etme gibi görevleri yerine getirmek için değerlendirme yapmak gibi insan zekâsının üstesinden gelmesi gereken konularda destek sağlayamazlar.

*Ramlardan yararlanmak için herhangi bir yaş sınırı yoktur. Birey Resmi/Özel Bir Okula Kayıtlı Değilse RAM'dan Nasıl Randevu Alabilir? Geçerlilik süresi güncel olan, bireye ait bir engelli/özürlü sağlık kurulu raporu. Hizmet alacak bireyin kimlik fotokopisi.
Bu soruya genel cevap yoktur, çünkü raporun kaç yaş sınırı olması gerekeni belirleyen faktörler raporun konusuna, hedef kitlesine ve amaca bağlıdır.

RAM'ın açılımı Rehberlik ve Araştırma Merkezi'dir. Rehberlik Araştırma Merkezleri, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı rehberlik, psikolojik danışmanlık ve özel eğitim konularında ailelere ücretsiz hizmet veren merkezlerdir.
Ramda ile çokluştu şeklinde karmaşık veri işlemleri, koleksiyon işlemleri, verileri dönüştürme ve tekrara alma işlemleri yapılabilir. Ramda, basit ve kullanımı kolay, fonksiyonel programlamadan JavaScript programlamaya gereksinim duymadan işlemler gerçekleştirilmesini sağlar. Diğer popüler JavaScript kütüphanelerinden farklı olarak, bu kütüphane komut dizilerinin sonuçlarını bir araya getirmek veya parametrelerinin sıralı çağrılmasından kurtulmak, gibi karmaşık işlemleri hızla gerçekleştirerek hem çalışma zamanını optimize eder hem de cevabı anlamak kolaylaşır.