Raporluyken Maaş Kesintisi Nereden Alınır
Sponsorlu Bağlantılar
Raporluyken Tam Maaş Alınır Mı?
Hayır. Raporluyken tam maş alınmaz; sağlık raporu döndürmeyen çalışanların ücretleri sağlık raporu döndürüldüğü tarihten itibaren geçerli olacak şekilde düzenlenir.
Raporluyken Maaş Nereye Yatar?
Maaş müşteri hesabına yatar. Ödeme yöntemine göre, maaşınız banka hesabınıza aktarmak için havale veya EFT ile yatırılabilir. Ayrıca çek ve posta çeki gibi diğer ödeme yöntemleri de kullanılabilir.
Rapor Alınca Maaştan Kesinti Olur Mu?
Kesinti olması durumunda, bu hiçbir zaman maaslardan olmaz. İşverenler, çalışanların dönemsel rapor veya performans değerlendirmelerini almak için uygun olan kurallara göre kesinti yapabilirler. Ancak, çalışanlara talep edilen aylık maaş tamamen bu kesintilerden bağımsızdır. Ayrıca, rapor alınırken çalışanların haklarının ihlal edilmemesi gerektiği de unutulmamalıdır.
Raporluyken Sgk Ne Kadar Ücret Öder?
SGK tarafından raporluyken ödenen maaş, SGK tarafından belirlenmiş olan en düşük brüt asgari ücret üzerinden hesaplanır. Ülkemizde 2019 yılında bu asgari ücret 2.020 TL'dir. Yani raporluyken çalışılan zamana göre SGK tarafından ödenecek ücret 2.020 TL brüt olarak ödenir.