Raporlu Öğrenci Sınava Girmezse Ne Olur


Sponsorlu Bağlantılar

(3) Öğrenci, raporlu olduğu süre içinde yapılan sınavlara giremez. Öğrencinin raporlu olduğu halde girdiği sınav geçersiz kabul edilir. Ancak sağlık raporunun, sınava girildikten sonra idareye verilmesi halinde, sağlık raporu dikkate alınmayarak sınav geçerli sayılır.
Cevap: Hayır, raporlu öğrenciye sınav yapılmaz. Raporlu öğrenciler çoğunlukla derse katılmama veya ödevleri tamamlamama gibi bir sebepten dolayı rapor alırlar. Bu nedenle sınav yapılmaz.

Seçkin Üye. Arkadaşlar öğrenci raporlu son sınavlara girmiyor. Dolayısıyla dönemi de kapattı. Raporu olmazsa G Yazılır diyor, bu öğrencinin raporu olduğuna göre sınav kısmı boş mu olacak.
Öğrenci sınava girmezse öncelikle ek olarak not alamaz. Sınav sonucu raporu oluşturulamaz ve öğrenci başarı belgesi alamaz. Bu durum kendisinin gelecekteki başarılarını olumsuz etkileyebilir, çünkü sınavlarının sonuçları referans olarak kullanılıyor. Öğrencinin diploma ve diğer üniversite başvuruları için de zehrin işe yaramaz hale gelebilir. Bu nedenle, önceden öğrenmeye çalışıp sınava girmeye çalışmak her zaman en iyi seçenektir.

Bu sınava dersten başarısız olan her öğrenci girmek zorunda.Öğrenci 10 dersten başarısız ise her biri için sınava girmek zorunda. Öğrenci bu sınava girmezse normal yazılıya girmemiş gibi işlem görür. Yukarıdaki örnekten hareket edecek olursak sınava girmeyen öğrencinin puanı 170:5=34'e düşecektir.
Yazılı sınava girmezseniz, öncelikle başarıya ulaşamayacaksınız ve üniversiteye giriş için gereken notu alamayacaksınız. Bazı üniversitelerde, sınavlar için ayrı bir not ortalaması veya minimum puan gerekebiliyor. Bu nedenle, yazılı sınava girmezseniz bu kriteri sağlayamayacağınız için başarıya ulaşmakta zorlanırsınız. Aynı zamanda, istediğiniz üniversiteye katılamayacağınız için hayallerinize olan yaklaşımınız da etkilenecektir.

Rapor alamadıysanız barkod getiriniz. Barkod da alamadıysanız okul idaresinden dilekçe örneği alarak ilgili müracaatınızı yapınız. Hasta olan öğrenci sınav olsun ya da olmasın kesinlikle okula gelmemelidir. Öğrenci hasta olarak okula geldiğinde iyileşme süreci uzamakta ve öğrencinin akademik performansı düşmektedir.
Sınavlara hazırlanmanız gerekiyor. Sınava girmeden rapor yapmanın bir anlamı olmadığını söyleyebiliriz. Öncelikle konuyla ilgili konuları öğrenmeniz gerekiyor. İyi bir not almak istiyorsanız, edindiğiniz bilgileri derinlemesine araştırmak ve özümsemeniz gerekecek. Dersin içeriğini detaylı şekilde anlayarak tüm soruları teker teker çözmeye çalışmalısınız. Sonrasında sınav vaktinin yaklaşmasıyla birlikte alacağınız not açısından seviyenizi arttırmak için pratik çözümler uygulayabilirsiniz. Bunun için bulunduğunuz ders ile ilgili kaynaklardan ders notları, materyaller, çalışma grupları, deneme sınavları ve diğer öğrenci deneyimlerinden faydalanabilirsiniz. Deneme sınavları sayesinde sınavda nasıl davranmanız gerektiği ve ne beklenildiğini anlamaya başlayacaksınız. Ayrıca sınavdan önce mental olarak kendinizi motivasyonla desteklemeniz de sizin için önemli olacaktır.

Ailelerin 'corona' çekincesi nedeniyle yüz yüze eğitim başladığında okula gitmeyecek öğrencilerin sağlık raporu almadıkları takdirde 'devamsız' sayılacağı bildirildi.
Hayır, raporlu öğrenci yazılılarına göre öğrencilerin raporlarının olması gerekmektedir.

Raporlu olduğunuz halde okula gitseniz de ek ders alamazsınız. Zaten sizi, raporunuz bitmeden okul müdürü başlatmaz, suç işlemiş olur. Raporunuzu doktorunuzdan iptal ettirip görevinize dönebilirsiniz.
Okula giderken raporlu olmak öğrencilere ve öğretmenlere bazı sorumluluklar getirir. Öğrenci sorumluluğu öncelikle okuldaki kurallara uygun bir davranış sergilemesidir. Öğretmenlerin sorumluluğu ise öğrencinin başarısını izlemekten, onlara destek olmaktan ve dersleri kontrol etmekten ibarettir. Raporlu olarak okula gidersek, bu iki taraf için de daha fazla sorumluluk ve zorluklarla karşı karşıya kalınır. Ancak raporlu olarak eğitime devam etmek, öğrencilerin sistematik çalışmalar yapmalarını da teşvik edebilir. Ayrıca öğrencilerin başarılarını izlemek ve desteklemek de önemlidir.

(7) Öğrencinin devamsızlık yaptığı süreye ilişkin özür belgesi veya yazılı veli beyanı, özür gününü takip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimine verilir ve e-okul sistemine işlenir. Zorunlu hallerde özür belgesinin teslim süresi okul yönetimince 20 iş gününü aşmamak üzere uzatılabilir.
Hayır, öğrencilerin okula başlangıç sürelerinde okul raporlarının alınması zorunlu değildir. Fakat her okulda, öğrencilerin okula kayıt yaptırmaları veya okula dönüş yapmaları için takvimde belirlenmiş, çocukların okula döndükleri tarihte rapor almaları gerekebilir.

2 gün raporluyum raporumu okula vermedim ama okula gitmek istiyorum öğrenciyim bir şey olur mu? Raporla ilgili sorun yaratacak şey raporun gerçeğe uygun olmaması yani hasta olmamaya rağmen rapor almak gibi durumlardır. Bunun dışında raporlu olmaya rağmen okula gitmek sorun çıkarmaz.
Genellikle hayır, çünkü öğrenci raporluyken okula gitmek öğrencinin akademik başarısını olumsuz yönde etkileyebilir. Ancak bazı durumlarda ebeveynlerin izniyle öğrenciler okula gitmeye izin verilebilir. Okula devam etmek için gerekli olan seviyede sınavlar veya ödevler varsa, ebeveyler öğrencinin okula gidebileceğini düşünebilir.