Polis Derece Kademe Tablosu


Sponsorlu Bağlantılar

Memurun görev, yetki ve sorumluluğunda bir artış olmaksızın yalnız aylık ve kıdemindeki artışı belirlemek için kullanılan kavramdır. 9'un biri şeklinde ifadede 9 dereceyi 1 ise kademeyi ifade eder. Yani kademe ilerlemesi, Devlet memurunun bulunduğu kadro derecesi içindeki bir kademeden, bir üst kademeye ilerlemesidir.
Polis derece kademe, polis teşkilatında bir görevliyi karşılık gelen düzeyde konumlandırma sistemidir. Bu sistemde, çeşitli polis pozisyonlarına karşılık gelen dereceler ve kademeler vardır. Polis derece kademeleri, içerisinde açılan bir pozisyonun görev ve sorumluluklarının belirlenmesindeki ölçüdür. Her derece, önceki seviyeden daha zor görevleri ifade edebilir ve yüksek dereceli görevlerin kendisine yüklenmiş bazı yetkiler içerdiğini de gösterir.

657 sayılı Kanunun 36. maddesinde lise mezunlarının memuriyete başlangıç derece ve kademesi 13/3 olarak belirlenmiş olup, ilave bir derece ve bir kademe de dikkate alındığında polisliğe başlangıç derecesi 11/1 olacaktır.
Polis memurları ilk dereceden başlar.

lisans mezunu 9/1 kademe ve dereceden başlar.Bir sene çalıştığınızda 9/2 olursunuz,üç yıllık hizmetinizin sonunda ise 8/1 olursunuz. Memurlar her yıl bir kademe alır.Normal şartlarda 3 kademeyi tamamlayan, yani üç yıl çalışan memur bir derece alır.
8 in 1 İ, bir ürünün birden fazla özelliğe sahip olmasını ifade eder. 8 farklı özelliğin 1 üründe toplandığı anlamına gelir. Örneğin, bir cihazın USB bağlantısı, Wi-Fi, bluetooth vb. gibi 8 farklı özelliklerin birlikte sunulduğu 8 çeşitli özellik bir arada sunan bir ürün anlamına gelir.

Devlet Memurları Kanununun 36. Maddesinin B bendinin 3. Fıkrası´na göre Polis Memurları´nın 3. Derecenin son kademesine kadar yükselmesi, 67. Maddesi ve Ek 37. Maddesi ile de personelin eğitim durumlarına göre sınır konulmaksızın derece ve kademelerinin yükselmesi sağlanmaktadır.
Polis Kadro Derecesi, ulusal polis teşkilatlarında çalışan bir görevlinin yetki ve sorumluluk düzeyini belirleyen resmi konumu anlamına gelir. Polis Kadro Dereceleri genellikle, kadro seviyesine göre safların ve bölümlerin görevini, belirli bir makamda bulunan polis memurlarının çalışma alanını tanımlar. Bu dereceler dünyanın değişik yerlerinde değişiklik gösterebilir ancak genel olarak; Güvenlik Görevlisi, Polis Subayı, Polis Kapasiteyi, Polis Şefi ve Polis Komiseri, ile başlayıp, Güvenlik İdare Bölge Müdürü, Güvenlik İdare Başkanı, Polis Komutanı ve en üst derece olan Polis Komutanına ulaşır.