Planör Kursu Fiyat 2022


Sponsorlu Bağlantılar

Yaklaşık 2 ay süren bu kurslar ücretsiz de verilmektedir. Ancak ücretsiz fırsat yakalanamadığı takdirde 1.000 TL gibi ortalama bir maliyeti vardır. Planör kurs fiyatları yemek, konaklama ve eğitim de düşünüldüğünde bir bütün olarak 1.000 TL uygun bir fiyatlandırmadır.
Planör eğitiminin maliyeti, eğitim kurumunda ne kadar eğitim alındığına ve eğitimin ne olduğuna bağlı olarak değişmektedir. Genel olarak, planör eğitimi için standart bir paket alındığında ortalama 2.000-4.000 TL arasında bir ücret ödenmektedir. Daha geniş eğitim paketleri için bu ücretin daha yüksek olması da mümkündür. Planör pilotu olmanın onaylanması için ülkelere göre değişen sertifikaları almak ve geçerliliğini muhafaza etmek için bazı ek ücretler de talep edilebilir.

Uçuş Ekibi Lisasnlandırma Talimatı (SHT-FCL) kapsamında gerekliliklerini yerine getiren adaylara 30 saat teorik eğitim, 16 saat uçuş eğitimi verilir. Kontrol Pilotu tarafından yapılan uçuş sonrası Planör Uçuş Öğretmeni Sertifikası almaya hak kazanılır.
Planör eğitimi fiyatları, eğitim merkezine ve hizmetlerin niteliğine göre değişebilmektedir. Eğitim merkezi, uçuşa başlamak için yeterli donanım, eğitim alanı ve uygun eğitim personeli sunuyorsa, ortalama olarak bir paylaşımlı planör eğitiminin yaklaşık 1.500-2.000 TL arasında bir maliyeti olabilir.

PPL kursu, 3-6 ay arasında bir eğitimi kapsamaktadır. 45 saat + 05 (gece isteğe bağlı) 50 saat uçuş eğitimi verilir. Bu eğitimin sonunda aday, pilot lisansına işlenen sınıf ve tipte hobi, eğlence ve hususi amaçlı uçuşlarda pilot olarak uçabilirler.
Ppl eğitimi fiyatları kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Pilotluk kurslarının genel maliyeti yaklaşık olarak 25.000 ile 50.000 TL arasındadır. Ancak, ek eğitim ve tüm lisanslama için daha fazla para harcamak gerekebilir.

Planör okulumuzdaki başlangıç kursları 14 gün sürüyor. Sonrasında 30 gün süreli 'A' brövesi kursu var. Sonraki aşama ise 3,5 ay süren tekamül kursu.
Planör eğitimi genellikle 5 gün sürer. Ancak planör pilotu olmak için uzmanlık seviyesine ulaşmak için daha fazla eğitim ve deneyime ihtiyaç duyulabilir.

Son yıllarda motorla çalışan, yüksek kapasiteli planör çeşitleri de üretilmeye başlandı. Motorsuz planör çeşitleri çok daha ekonomik olduğu için tercih edilmektedir. Planör, sessiz çalışan bir hava taşıtı olduğu için de tercih edilmektedir. Bu motorsuz hava taşıtlarıyla saatte yaklaşık 250 km. hızla uçmak mümkün.
Bir planör, uçuş başlarken motorlu havacılıkla alınan mesafede uçabilir. Ancak rüzgar ve atmosferik koşullara göre, planörlerin 400 kilometreyi aşan uzun uçuşlara çıkma potansiyeline sahiptir.

Kokpiti tek veya çift kişilik olabilir. Vinç sistemiyle, bir uçağın çekmesiyle veya bazı planörlerin kendi sahip olduğu sadece kalkış için kullanılan motorları ile havalanırlar. Belli bir yükseklikte çekici ile bağlantısını koparıp atmosferdeki hava akımlarından yararlanarak uçabilirler.
Planör genellikle 4 kişiliktir, ancak bazı modeller üç veya beş kişilik olabiliyor.

2021-2022 eğitim-öğretim yılı için Üniversitemiz tarafından belirlenen uçuş eğitimi ücreti 70.000 ABD Dolarıdır. (KDV dahil değildir.) Üniversiteye giriş bursu sadece burs oranı kadar öğrenim ücretini kapsamakta olup; barınma, beslenme, ulaşım, kitap vb. giderler burs kapsamı dışındadır.
Fiyatlar çok değişmektedir ve bu değişim farklı pilotaj firmalarının sağladığı hizmetlerde, uygulanabilecek tarifelerden, abonelik planlarından, vb. gibi birçok etkene bağlıdır. Genel olarak, Türkiye'deki pilotaj tarifeleri 4500 TL'ye kadar değişebilir.

Planör bir güç sağlayacak bir motoru yada güç kaynağı olmadan Yakıtsız çalışan hava akımından yaralanarak en az sürtünme ile en uzun mesafeye uçması için tasarlanmış uçak bir tür hava aracı. Planör Genellikle yarışmalarda kullanılan havada uzun süre kalarak kısa bir zamanda uzun mesafelere gitmeye çalışılmaktadır.
Planör, Microsoft Windows bilgisayarlar ile çalışmak üzere tasarlanmış bir sunucu ve veritabanı yönetim sistemidir. Bu sistem, verileri tutmak, harekete geçirmek ve korumak için kullanılan güçlü bir araçtır. Planör, Microsoft SQL Server, Oracle ve MySQL gibi popüler veritabanlarıyla da çalışabilir.