Personel Maaş Bordrosu


Sponsorlu Bağlantılar

Maaş bordrosu, E-Devlet üzerinden temin edilebiliyor. Bunun için e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra Kurumlar kısmından "Hazine ve Maliye Bakanlığı" seçilir. Ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti seçilir. Gelen ekrandan yıl ve ay seçilerek maaş bordrosuna ulaşılabilir.
İşçi maaş bordrosu, işveren tarafından verilen özel muhasebe yazılımı ile tutulur. İşçi maaş bordrosunu görmek için işverenin muhasebesine ya da özel muhasebecisine başvurmalısınız. Bazen, işverenler de maaşlar hakkında detaylı talimatlar içeren bir maaş bordrosu sağlar. Buna ek olarak, bazı özel muhasebeciler, işçilerin maaş bilgilerini incelemek için internet tabanlı raporlar oluştururlar.

www.turkiye.gov.tr sayfasından (Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti bölümünden) alınan e-bordro çıktısı veya onaylı/ kaşeli maaş bordrosu, E-bordro getiren ilgililerin çalıştığı kuruma ait kurum kimliğinin bir örneği.
Maaş bordrosu genellikle işverenler tarafından her ay düzenlenir ve çalışanların maaşlarına ilişkin bilgileri içerir. İşvereniniz size maaş bordrosunu posta, e-posta veya dijital ortamda vermek zorunda olduğundan, bunu en iyi ondan alırsınız. Bazı durumlarda, düzenli maaş ödemelerinin yapıldığını doğrulamak için maaş bordrolarının düzenlenmesi de istenebilir. Bunların da büyük olasılıkla işvereniniz tarafından sağlanacağını unutmayın.

Sisteme Giriyorum Ama Bordromu Açamıyorum? Çalıştığınız kamu kurumu seçtiğiniz dönemin bordrolarını henüz onaylamamış ya da “e-Bordro“ uygulaması üzerinden bordroların görüntülenmesine izin vermemiş olabilir. Kurumunuzun maaş/muhasebe birimine danışınız.
Özel Sektörde çalışanların maaş bordroları genellikle onların çalıştıkları şirketler tarafından sağlanmaktadır. Maaş bordrolarının alınması durumunda, herhangi bir kamu kurumundan veya üçüncü taraf sağlayıcıdan da destek alınabilir.