Pansiyonda Kalan Öğrencinin Bursu Kesilir Mi


Sponsorlu Bağlantılar

Ortaöğretim kurumlarına parasız yatılı yerleştirilen bu öğrencilerin burslulukları okul müdürlüklerince e-Burs sistemi üzerinden iptal edilecek.
Hayır. Burs, sosyal ve ekonomik durumu elverişsiz olan öğrencilere verilen para yardımlarından biri olduğu için pansiyonlu okul gibi desteklenen okullarda burs kesilmez. Pansiyonlu okulla ilgili destekler ya ücret indirimi ya da maddi yardım olarak sağlanabilir.

MADDE 28 – (1) (Değişik: 10/9/2012-2012/3697 K.) Son sınıf öğrencilerinden, okulu bitirenlerin ve ortaöğretim kurumlarının son sınıfında beklemeli duruma düşenlerin bursları, ders yılının sona erdiği tarihi takip eden aybaşında kesilir.
Bursluluk, burs alanın kurallara uymadığı veya başka nedenlerle kendi isteği dışında kayıp oluşturduğu durumlarda kesilebilir. Örnek olarak, ders notu aralığını karşılamayan öğrenciler ve eğitim faaliyetlerine katılmayan öğrenciler dahil olmak üzere, okul idaresinin bursu kesecek nitelikte kurallara uymayan öğrencilere karşı tedbirli olması gerekmektedir.

Özel BurslarÖzel kurumlardan burs almaya hak kazanan kişiler pansiyonda ya da yurtta kalırsa bursları kesilmez.
Her durumda burs kesilmeyeceği söylenemez. Her üniversitenin burs kuralları farklıdır ve bursun bireysel olarak kesilip kesilmeyeceği durumuna göre değişebilir. Eğer yurtta kalmanız durumunda burs kesilmeyeceğini öğrenmek isterseniz, bu konuyla ilgili üniversiteyle iletişime geçmeniz gerekir.

Parasız yatılı olarak öğrenimine devam eden öğrencilere ayrıca burs verilmez.
Her durumda burs alabilme şansınız var. Özel şartlar ve şartların gereği olarak parasız yatılı kalanlar da burs alabilir. Ancak, burs başvurusu için sahip olmanız gereken özellikler ve başvurmanız gereken koşullar vardır. Bu kriterler arasında, geliriniz, akademik başarınız, öğrenim durumunuz ve hizmet durumunuz gibi faktörler olabilir. Bursların bu tür şartlara uygunluğa sahip olup olmadıklarını öğrenmek için ilgili bir kuruma başvurabilirsiniz.

Burs alıyorsunuz diye yurtta kalmak zorunda değilsiniz, hiç yurtta kalmamış olanlara da burs çıkabilir.
Hayır. Yurtlarda yurttan ayrılan öğrenciler burs almaya devam edebilirler. Ancak, öğrencinin yurt ücreti, haftalık asgari yaşam masraflarını karşılayacak kadar olmadığı durumlarda, öğrenci burs alabilmek için belirli koşullara uyması gerekebilir. Bu koşullar üniversitenin burs politikalarına bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Hazırlık sınıfına devam etmeyen öğrenciler ile kur eğitimlerinden başarısız olan öğrencilerin sonraki yarıyılda YKS Derece Bursu kesilir. Öğrencinin başarılı olması halinde bursu devam eder.
Hayır, okul bursu öğrencilerin akademik başarılarına dayalı olarak verilen bir ödüldür. Bir öğrencinin sınıfta kalmaması durumunda okul bursu kesilmez.

Burs alan öğrencinin normal öğrenim süresinin bitiminden itibaren bir yıllık bekleme süresinden sonra almadığı bursları Kurum hesabına aktarılır ve öğrenci hesabı kapatılır.
2020-2021 öğretim yılı burs başvuruları Haziran ayında başlar ve Ağustos ayı sonunda tamamlanır. Burslar Eylül ayı itibariyle başlayacak olan Öğretim Yılına göre ödenir.

Almakta olduğunuz bursun devam edebilmesi için not ortalamanızın ekim ayındaki YÖKSİS kayıtlarında 2.00 ve üzeri olması gerekmektedir. Bursun kesilmesinde yıl sonu ortalaması dikkate alınmaktadır. Not ortalaması 100'lük sistemde 53.33'ün altında olan öğrencilerin bursu kesilir.
Miktar bakımından ve burs başvurusuna alınan öğrenci grubuna göre değişiklik göstermektedir. Bazı üniversiteler, ögrencilerin burs kapsamına alınmaları durumunda burs ödemesi yapılabilir. Özel üniversitelerin de genellikle öğrencilere burs imkanı sağladıkları bilinmektedir. Burs başvuru kriterlerine ve öğrencinin başarısına göre burs hakkında daha açık bilgi elde edebilirsiniz.