Ortaokulda Müzik Dersi Notu Nasıl Verilir


Sponsorlu Bağlantılar

artık en az 4 not verme zorunluluğu yok anlayacağınız. a) Haftalık ders saati üç ve üçten az olan derslerde iki, üçten fazla olan derslerde ise üç sınav yapılır. Sınavların zamanı, en az bir hafta önceden öğrencilere duyurulur.
Ortaokul müzik sınavının notunu belirleyen çok faktördür ve hepsi öğrenciye göre değişebilir. Öğrencinin müzik performansı, kompozisyon tekniği, yaratıcılık, stil, dinleme ve vokal deneyimi gibi farklı kriterler dikkate alınarak, müzik sınavının notu belirlenir. Genel olarak ortaokul müzik sınavına 0 ile 10 arasında not verilir.

Görsel sanatlar, müzik, beden eğitimi ve oyun, beden eğitimi ve spor, trafik güvenliği, insan hakları, yurttaşlık ve demokrasi, teknoloji ve tasarım, bilişim teknolojileri ve yazılım, Peygamberimizin hayatı, temel dini bilgiler ve seçmeli derslerde sınav yapılmayacak.
Müzik derslerinde sınav yapılması okul ve öğretmen tarafından belirlenecek şekilde değişkenlik gösterebilir. Bazı müzik öğretmenleri sınavların odaklandığı teorik konuların veya parça çalışmalarının yanı sıra performansa dayalı sınavlar yapmaktadır. Bazı okullarda, öğrencilerin uygulamalı olarak ayırım yapmalarının gerekliliği durumunda değerlendirme sınavları da olabilir. Bu tür durumlarda, öğrenciler belirli bir parçayı veya parçaları çalmaları için bir performance gözden geçirilebilir ya da istenilen ürünü teslim edebilirler.

Cevap. Müzik dersi 2 saatlik bir derstir. Genel bir ders olmadığı için ortalamayı fazla etkilemez. Ancak yine de etki eder.Mesela ortalamanız 86,6629 olsun.Müzik dersi eklendiğinde 86,6816 olur.Tam sayı tabii ki bu değil.
Müzik dersleri özellikle okul performansını önemli ölçüde etkileyebilir. Öğrencilere ritim, melodi ve sesin kendisi hakkında temel bilgi sunmak, öğrenme ve farkındalık yeteneklerini geliştirmeleri için çok değerlidir. Ayrıca, müzik dersleri öğrencilerin arkadaşlık ilişkilerini ve ortaklaşa oynama yeteneğini destekleyerek kişisel gelişimlerine katkıda bulunurlar. Finallerde elde edilecek ortalamaları da doğrudan etkileyebilir. Müziğin neyin ve nasıl yapıldığını anlamak üzere öğrencileri motive edip, onları çalışmaya teşvik etmesi özellikle oldukça değerlidir.

Ders ve etkinliklere katılım ise müzik öğretmenlerini not olarak en fazla ilgilendiren alandır. Eğer hiç sınav yapmıyor ve proje ödevi de vermediyseniz ders ve etkinliklere katılım notu olarak üç not verebilirsiniz. Lisede derse giren arkadaşlar için (01.06.2017) e-okuldan aldığım görüntü.
Lise müzik dersinde notlar sınavlar ve projeler gibi değişik ölçütler baz alınarak verilir. Notlar genellikle 1 ile 5 arasında değişmektedir ve sınıfın başarısına göre belirlenir.

10. (1) Öğrencinin, aldığı herhangi bir dersten başarılı sayılması için, o derse ait iki dönem notunun aritmetik ortalamasının Ortaokullarda, Tüm Lise türlerinde ve Kolejlerde, en az 5 (beş) olması gereklidir.
Ortaokul geçer notunu belirlemek, her öğrencinin ve okulun durumuna göre değişebilecek bir konudur. Genellikle, okulun girdiği lisanslama sınavlarına göre ortalamaları ve diğer performans değerlerini kapsayacak şekilde belirlenir. Bazı ortaokul sistemlerinde ise, başarı notlarının hesaplanmasında daha fazla öneme sahip geçer notları kullanılır. Not ortalamaları genellikle 5.00 veya 4.00 arasındadır ve gerektiği durumlarda daha yüksek notların kullanılabildiği durumlar da vardır.

“okuma” anlamına gelir. Notaları adlarıyla, sesleriyle ve süreleriyle okumaya denir. Sesleri sadece adları ve süreleriyle okumaya denir. Bir müzik yapını okurken süreleri oranlayıp ölçülendirebilmek için uygulanan yönteme vuruş denir.
Müzikte nota okumaya ezgi okuma denir.

Fazla görülen derslerden (mesela İngilizce, Türkçe veya Matematik) alınan notlar ortalamayı daha fazla etkilerken az saati olan (Müzik veya Resim gibi) dersler ortalamayı daha az etkiler.
Müzik dersi, öğrencilere kulak ve ritm yeteneğinin gelişmesine yardımcı olur. Müzik derslerinin ortalama üzerindeki etkisi, öğrencilerin akademik başarısını ve derslerdeki performanslarını arttırarak ortalamayı etkileyebilir. Ayrıca, müzik dersleri, okulda ara sıra çok zor günler yaşanabilecek zamanların daha hafif geçmesini sağlayarak da ortalamanın artmasına yardımcı olabilecek bir etkiye sahiptir. Müzik, öğrencilerin inisiyatif alma yeteneğini, disiplinlerarası becerileri ve problem çözme yeteneklerini geliştirerek onların genel başarısını da artırabilir.

İki aşamadan oluşmaktadır. İlk aşamada, piyanodan verilen tek ses, iki ses, 3 ses ve dört ses, ezgi ve ve ritim tekrarları yaptırılmaktadır. Başarılı olanlar ikinci aşamaya geçmeye hak kazanmaktadır. İkinci aşamada, müzikalite ve icra performanslarını ölçmeye yönelik çalma ve söyleme sınavı yapılmaktadır.
Müzik sınavları her bireyin özel yeteneklerini ve müzik becerilerini değerlendirmek için tasarlanmış olan sınavlardır. Bazı özel sınavlar, şarkı söyleme, bütünleyici müziksel düşünme, piyano çalma ve koro şarkısı çalma gibi müziksel etkinlikleri içerebilir. Sınavlar ayrıca ritim ve armoni bilgisi, müzik teorisi ve kompozisyon gibi disiplinleri de ölçebilir. Müzik sınavlarına kayıt olmak için, öğrencinin müziksel tercihleri dikkate alınarak uygulanan potansiyel üyelik koşullarını karşılaması gerekir.