Ortaokulda Hangi Dersten Kaç Sınav Yapılır


Sponsorlu Bağlantılar

a) Haftalık ders saati üç ve üçten az olan derslerde iki, üçten fazla olan derslerde ise üç sınav yapılır. Sınavların zamanı, en az bir hafta önceden öğrencilere duyurulur.
Ortaokul mezuniyet sınavına girmek için öğrencilere verilen ortaokul sınavlarına ve buna ek olarak yerel okullar tarafından ayrıca hazırlanmış olabilen sınavlara göre değişebilir. Genellikle ortaokullarda başarılı olmak için öğrencilerin en az iki sınava girmesi gerekir. Sınavlar arasında TEOG (Türkiye Ortaöğretim Genel Müdürlüğü), ÖSS (Özel Sektör Sınavı) ve YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) bulunmaktadır.

MADDE 22 – (1) İlkokul 4 üncü sınıf ile ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında öğrencilere; a) (Değişik:RG-31/1/2018-30318) 4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarda her dersten bir dönemde iki sınav yapılır. Sınavların zamanı, en az bir hafta önceden öğrencilere duyurulur.
Ortaokulunda bir günde 1 ya da 2 sınav yapılabilir. mevcut sınavlar arasında öğrencilerin genel bilgi sınavları, kariyer veya bireysel yetenek sınavları, derslerden alınan sınavlar veya projeler yer alabilir. Öğretmenlerin sınav planlamaları ile, bu sayı bir günde en fazla 2 olabilir.

Sınavların zamanı, en az bir hafta önceden öğrencilere duyurulur. Bir sınıfta/şubede bir günde yapılacak sınav sayısı ikiyi, her bir sınav süresi ise bir ders saatini geçemez.
7 sınıfta iki tane sınav vardır. Biri bütünleme sınavıdır ve diğeri final sınavıdır.

SINAV SAYISI“4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarda her dersten bir dönemde iki sınav yapılır.
Ortaokulda verilen derslerin görevleri öğrencilerin çalışmalarını değerlendirmek için kullanılan performans notu sayısı farklı olabilir. Genellikle sınav sonuçları, okuma anlayışı, diksiyon, yazma, konuşma ve benzeri alanlarda öğrencilerin ders içi akademik başarıları ölçümü için her biri bir not verilmesi tercih edilir. Dolayısıyla, ortaokul öğrencilerinin ders içi performanslarının değerlendirmesi için kaç tane not verileceği, her eğitim kurumuna, öğretmene ve konulara göre değişebilir.

Ayrıca Bakanlık haftalık ders saat 2 ve daha az olan derslerde 2 performans, ders saati 2 üzeri olan derslerde ise 3 performans notu verileceğini belirti.
Ortaokul konusunda söylenilebilecek tek şey, öğrencilerin ortaokullardan ne kadar yüksek bir puan alabilecekleridir. Ortaokul öğrencilerinin başarısını belirleyen faktörler, öğrencilerin okuduğu derslerdeki başarıları ve genel sınavlardaki performanslarıdır. Öğrencilerin başarısını belirleyen bazı faktörler arasında; öğrencilerin yaşı, sosyal ve ekonomik durumu, aileden gelen destek ve çocuğa verilen eğitim seviyesi gibi faktörler yer almaktadır. Sınav sonuçları da bu faktörlerin tümüne göre değişkenlik gösterir.

ORTAOKUL KALMA VAR MI? Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğine göre ortaokul 5,6,7 ve 8'nci sınıfta kalma bulunmuyor. Ortaokulda yıl sonu ortalaması 45 puandan düşük olan öğrencilerin sınıf geçmesine veya sınıf tekrarına kalmasına Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) karar veriyor.
Ortaokul sınavları öğrencilerin başarısını değerlendirmek için kullanılan standartlaştırılmış sınavlardır. Bu sınavlar genellikle 8, 9 ve 10 sınıflardaki öğrencilere uygulanır. Sınavların amacı öğrencilerin mevcut bilgilerini ölçmek, gelecekte başarıyı tahmin etmek ve öğrencilerin aktif öğrenme becerilerinin gelişimini izlemektir. Sınavlar genellikle konulara göre hazırlanmış soruların bireysel cevaplarının toplanmasıyla oluşturulur. Bu sorular çoğunlukla öğrencilerin foruma katılmalarını, alıştırmalarını yapmalarını ve yüzde yüz iyi bir ortalama üzerinden not almalarını gerektirmektedir. Bazı ortaokul sınavları da etkinlikler, projeler ve sunumlar ile desteklenmektedir.

Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı, çoğu zaman okulların kapandığı hafta pazar günü yapılan, ilköğretim okullarını bitiren öğrencilerin girdiği bir sınavdır. Bu sınavın sonucuna göre öğrenciler liselere yerleştirilmektedir. 2005 yılına kadar LGS adıyla anılan sınav daha sonra bu ismi almıştır.
Bu sorunun cevabı, hangi dersin konusuna bağlı olarak farklılık gösterebilir. Örneğin; Tarih dersinde belirli bir müfredata göre 2 sınav, Matematik dersinde ise 3 sınav yapılabilecek.

a)Haftalık ders saati üç ve üçten az olan derslerde iki, üçten fazla olan derslerde ise üç sınav yapılır. Sınavların zamanı, en az bir hafta önceden öğrencilere duyurulur. Bir sınıfta/şubede bir günde yapılacak sınav sayısı 8 inci sınıfta üçü, diğer sınıflarda ikiyi geçemez.
Matematik bir sözlü verilmez; aksine, matematik türleri ve konuları kavramlar, problemler, yöntemler ve özellikler aracılığıyla tanımlanır.