Okulda Yapılan Sosyal Etkinlikler


Sponsorlu Bağlantılar

Farklı alanlarda gerçekleştirilen proje hazırlama, yarışmalar, yayın, tören, tanıtım günleri, müzik, tiyatro, şiir dinletisi, konferans, gezi, turnuva, kampanya, ziyaret, sportif etkinlikler, öğrenci kulüpleri gibi sosyal etkinlikler okulumuzda yürütülen ders dışı etkinliklerin kapsamı içindedir.
Okullarda yapılan sosyal faaliyetler şunlardır: 1. Toplumsal Çalışmalar: Sokak arama, toplum sağlığı günleri, toplumsal barış projeleri, evrensel barış haftası oluşturma vb. 2. Spor: Turnuvalar, maratonlar, spor festivalleri, basketbol, voleybol, futsal, koşu, atletizm vb. 3. Sanat Etkinlikleri: Müzik festivalleri, el sanatları, drama etkinlikleri, sergiler, manken atölyeleri, çizim etkinlikleri vb. 4. Sosyal İçerikli Faaliyetler: Kitap okuma kulüpleri, arkadaşlık günleri, şiir yarışmaları, resim bitirme, sınav hazırlık etkinlikleri, destek grupları, hayvan haklarını savunma faaliyetleri vb. 5. Öğrenci Etkinlikleri: Gençlik kulüpleri, tiyatro etkinlikleri, konferanslar, korolar, Okul başarı ödülleri gecesi, üniversite hazırlık etkinlikleri, olimpiyatlar vb.

Ortaöğretim kurumlarında okutulacak olan sosyal etkinlik dersinin amacı, öğrencileri bir bütün olarak eğitmek ve sorumluluk duygularını geliştirmektir. Formal akademik çalışmaların yanında hayattaki pek çok fırsatın da fark edilmesini desteklemektir.
Okul içerisinde yapılan eğitsel etkinlikler şunlardır: 1. Sözel ya da sayısal bilgi yarışmaları 2. Kütüphane becerileri 3. Nesne kullanarak öğrenme etkinlikleri 4. İkili veya grup çalışmaları 5. Konuşma etkinlikleri 6. Laboratuvar çalışmaları 7. Karmaşık problem çözme etkinlikleri 8. Toplumsal davranış ve değerleri öğrenme 9.Toplumsal sorumluluk etkinlikleri 10. Sanat etkinlikleri 11. Kaynak yönetimi 12. Ödül sistemleri

İlkokullarda yapılan sosyal etkinliklerin amacı, derslerin yanı sıra öğrencilerde güven ve sorumluluk duygusu geliştirmek, yeni ilgi alanları oluşturmak ve beceriler kazandırmaktır. Bu amaca yönelik bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda öğrenci kulüpleri, belirlenmiş sosyal etkinlikleri yürütür.
Sosyal etkinlikler, insanların bir araya gelerek bir amaca yönelik planlanmış faaliyetleri gerçekleştirmeleridir. Bu faaliyetler genellikle sosyal becerileri geliştirme, paylaşım ve eğlenme arzusuyla toplanan kişilerin işbirliği ile ortak bir şeyler üretmesini sağlarlar. Sosyal etkinlikler, aynı zamanda kişilerin arasındaki ilişkileri güçlendirmek veya iyileştirmek, yeni dostluklar kurmak ve/veya mevcut dostlukları geliştirmek için de kullanılabilir. Etkinlikler, özellikle de insanları çeşitli yaş gruplarından ve gelecek fırsatlarından ilham alarak birlikte üretim yapma olanağı veren sosyal etkinlikler, çoğu zaman vaktiyle meşgul olmak ve eğlenmek için kullanılabilecek bir şeydir.