Okul Whatsapp Grubundan Çıkmak


Sponsorlu Bağlantılar

Bu nedenle okulların, öğretmenlerin whatsapp uygulamasını kullanmaya zorlamaları hukuken mümkün değildir. Sitemize iletilen bilgi ve belgelere göre öğretmenler, WhatsApp gurubuna katılmaya zorlanmakta, katılmayanlara ve gruptan çıkanlara soruşturmalar açılmaktadır.
Hayır, bu bir suç değildir. Ancak gruplarda aşırı davranış sergilemek ve yasalara aykırı eylemlere katılmak çok sık görülen bir durum olmayabilir. Dolayısıyla grubu terk etmek en iyisi olacaktır.

Yapılan açıklamaya göre, artık bir WhatsApp grubundan çıktığınızda diğer kullanıcılara bildirim gitmeyecek. Eskiden olduğu gibi, birisi dahil olduğunuz WhatsApp grubundan ayrıldığında '.... kişisi ayrıldı' şeklinde bir bildirim artık görünmeyecek.
Evet, Whatsapp grubundaki herhangi bir mesaja cevap verdiğinizde, diğer üyeler otomatik olarak bildirim alırlar.

WhatsApp'taki grup sohbetini açın, ardından grubun konusuna dokunun. Alternatif olarak, Sohbetler sekmesinde grubu sola kaydırın. Ardından Diğer'e dokunun. Gruptan Çık > Gruptan Çık'a dokunun.
Bir WhatsApp grubundan ayrılmak oldukça kolaydır. Aşağıdaki adımları takip ederek kolayca bir WhatsApp grubundan ayrılabilirsiniz: 1. WhatsApp uygulamasını açın ve gruptan ayrılmak istediğiniz sohbete gidin. 2. Gruptaki üyeler listesini açmak için grup üstbilgisinin sağ üst köşesine dokunun. 3. Üstbilgide bulunan ‘Üyeler’ sekmesine dokunun. 4. Ayrılmak istediğiniz kişiyi bulun ve üstündeki düğmeye dokunun. 5. ‘Grubu Terk Et’ seçeneğini seçin. 6. Gruptan ayrıldıktan sonra, tercihinize bağlı olarak, gruba mesaj gönderebileceğiniz ‘Ayırma Bildirimi’ ekranında Ayırma Bildirimi gönderin veya devam etmek için ‘Vazgeç’ seçeneğine basın. Bu adımları izleyerek, WhatsApp grubundan ayrılabilirsiniz.

WhatsApp'taki grup sohbetini açın, ardından grubun konusuna dokunun. Alternatif olarak, SOHBETLER sekmesinde gruba dokunup basılı tutun. Grubu sil > SİL'e dokunun.
Whatsapp grubu kapatmak için, grubun üstündeki menü simgesini (dik bir üçgen) seçerek Grubu Sil seçeneğine tıklayabilirsiniz. Diğer üyeleri silmeyi, grubu düzenlemeyi veya gruptan çıkmayı seçebilirsiniz. Grup kurucusu olan gruba kalmaya karar verirse, diğer üyeler sadece grup kurucusu tarafından silinebilir.

Uçtan uca şifreleme yönteminde sizin yazdığınız mesaj karşıdaki kişiye şifreli olarak gönderilir ve üçüncü kişiler bu mesajların içeriğini göremez. Yani mesajlara ulaşılsa bile mesajlar şifreli olduğundan dolayı içeriğe ulaşılamaz.
Maalesef, Whatsapp mesajlarına direkt olarak emniyet kurumları ulaşmaz. Ancak, güvenlik kuruluşları tarafından bilgilendirilen Whatsapp üzerinde İzleme ve Gizlilik Ayarları'nın kullanılması durumunda, bildirimlere ve diğer verilere erişim sağlanabilir.

Kişiler Arasındaki Haberleşmenin Gizliliğini İhlal Suçu (TCK 132/1) TCK m. 132/1 hükmüne göre failin iki ya da daha fazla kişi arasında gerçekleşen haberleşmeyi “dinlemesi” yahut “okuması” kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini ihlal suçunu teşkil eder.
Bu sorunun yanıtı, mahkemeler tarafından belirlenen mevzuat ile belirlenecektir. Bu konuda yapacağınız yasal danışmanlık hizmeti almanız önerilir. Bazı ülkelerde bilgilerin okunmasına izin verildiği için suç olarak kabul edilmemektedir ancak bu kesinlikle her ülkede geçerli değildir.

Not: Bir gruptan her ayrıldığınızda, grup yöneticisinin sizi gruba tekrar ekleyebilmesi için beklemeniz gereken süre katlanarak artar. Beklemek zorunda kalabileceğiniz maksimum süre 81 gündür.
Whatsapp grubundan çıkılırsa, geri alınmak için herhangi bir süre tarif edilmez. Ancak, grubun yöneticisi tarafından tekrar davet edildiğinizde ya da gruba yeniden katılmak istediğinizde, gruba tekrar katılabilirsiniz.

Sildiğiniz grupları artık sohbetler listenizde göremezsiniz ve sohbet geçmişi telefonunuzdan silinir. Diğer katılımcılar grubu kendi sohbetler listelerinde görmeye devam eder. Ancak kimse gruba mesaj gönderemez.
Whatsapp grubu silinirse, bu gruba dahil olan herkesin gözünden kaybolacak ve bu gruba yeni mesajlar gönderemeyecekler. Ayrıca, grubun önceki tüm mesajlarının da silineceği anlamına gelir.