Okul Whatsapp Grubu Yasal Mi


Sponsorlu Bağlantılar

Bu nedenle okulların, öğretmenlerin whatsapp uygulamasını kullanmaya zorlamaları hukuken mümkün değildir. Sitemize iletilen bilgi ve belgelere göre öğretmenler, WhatsApp gurubuna katılmaya zorlanmakta, katılmayanlara ve gruptan çıkanlara soruşturmalar açılmaktadır.
Hayır, bir okul WhatsApp grubundan çıkmak suç değildir. Ancak, herhangi bir grupta kuralları ve ilkeleri violate eden herhangi bir katılımcı, modülatör tarafından atılabilir. Bu durumda, kullanıcının atılma nedenlerine bağlı olarak, okulda uygunsuz davranıştan sorumlu tutulabilir.

Kurulan whatsapp grupları kendi içinde korunan ve 3. kişilere kapalı bir konumdadır. Dolayısı ile işçilerin iş akışını bozmadığı ve çalışmaların etkilemediği sürece bir grup kurmaları ve burada iletişim içinde olmaları yasak değildir.
Yasal değil. WhatsApp grup kurmak, WhatsApp'ta reklam yayınlamak veya yasadışı faaliyetlerde bulunmak yasal değildir. Bu tür faaliyetler cezai yaptırımlara maruz kalabilir.

Yargıtay 13. Hukuk Dairesi tarafından 2017/1014 Esas ve 2020/4488 Karar sayılı ilam ile alacak davalarında mail, whatsapp, facebook gibi elektronik ortamlarda yapılan yazışmalar belge ve delil niteliğinde olduğuna ilişkin içtihatlar geliştirildi.
Hayır, Whatsapp resmi olarak kullanılan bir yazışma platformu değildir. Bir şirket tarafından resmi amaçlar için kullanılabilecek bir platform arayın. Örnek olarak, e-posta veya kurumsal bir mesajlaşma sistemi kullanmak daha uygun olabilir.

WhatsApp'ta oluşturduğunuz gruplara 1024 adede kadar katılımcı ekleyebilirsiniz. WhatsApp'ı açın > Diğer seçenekler > Yeni grup'a dokunun. Alternatif olarak Yeni sohbet > Yeni grup'a da dokunabilirsiniz.
WhatsApp grubuna en fazla 256 kişi eklenebilir.

Dünyanın en popüler uygulamaları arasında yer alan ve milyonlarca aktif kullanıcısı bulunan Whatsapp'ın kullanımı Brezilya'da tamamen yasaklandı. Mahkemeden çıkan bu karar kullanıcılar tarafından eleştirilirken, bazı kullanıcıların uygulamaya getirilen bu yasağın kalkması için hukuki mücadele başlatacağı öğrenildi.
WhatsApp genellikle, yasadışı faaliyetler için kullanımı engellemek veya siyasi olarak baskılanan bölge ve ülkelerde kısıtlamak için yasaklanmıştır. Bazı bölge ve ülkeler, WhatsApp'ın şu anda bulunduğu ülkeler arasında Hindistan, İran, Kuzey Kore, Pakistan, Suriye, Türkiye ve Vietnam'dır.

Kişiler Arasındaki Haberleşmenin Gizliliğini İhlal Suçu (TCK 132/1) TCK m. 132/1 hükmüne göre failin iki ya da daha fazla kişi arasında gerçekleşen haberleşmeyi “dinlemesi” yahut “okuması” kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini ihlal suçunu teşkil eder.
Hayır, bu suç değildir. Ancak, diğer kişinin haklarının ihlal edilmeyeceğine dikkat edilmesi gerekir. Ayrıca, mesaj konuşmasını okumak kişinin onayı olmaksızın yasadışı veya ahlaksız bir amaçla yapılıyorsa bu bir suçtur.