Okul Öncesi Nöbet Defteri Nasıl Doldurulur


Sponsorlu Bağlantılar

Nöbet defterine o günün tarihi, nöbetin saat kaçta başladığı, okulun eğitim ve öğretime hazır olup olmadığı yazılır. Okula gelmeyen öğretmenin adı yazılır. Adının karşısına raporlu, sevkli, izinli, görevli vb yazılır.
Nöbet defterine zorunlu olarak günlerin nöbet defterinin tutulduğu tarih, çalışanın ismi/kimliği, aralarındaki süre, hizmet içerikleri ve dikkat edilmesi gereken diğer detaylar yazılır. Genellikle kimlik numarası, pozisyonu, giriş ve çıkış saatleri, uygulanan protokol, hizmet sonuçları, sorunlar, çözümler, neden ve ne zaman geçerliliği ortadan kalkan faaliyetler, izinler, özel durumlar ve personel notları kaydedilir. Ayrıca arızalı cihazlar veya altyapı problemleri hakkında bilgi de nöbet defterine kaydedilebilir.

Madde hükmünde özel eğitim kurumlarında/sınıflarında görev yapan öğretmenlerin nöbet hizmetleri düzenlenmiştir. Madde hükümlerine göre özel eğitim anaokulları, özel eğitim anasınıfları ile özel eğitim sınıflarında görevli özel eğitim öğretmenleri nöbet tutmakla yükümlüdür.
Hayır, öğretmenlerin nöbet defteri doldurma görevleri yoktur. Öğretmenlerin görevleri arasında ders planlarını ve ödevleri belirlemek, öğrencileri eğitmek ve ölçmek, öğrencilerin durumunu takip etmek ve onları desteklemek vardır. Ayrıca, çocukları kontrol etmek ve etkileşim ve iletişimi geliştirmek de öğretmenlerin görevleri arasındadır.

madde 4 Herhangi bir nedenle okula gelmeyen, geç gelen veya izinsiz ayrılan öğretmenlerin kayıtlarını tutar, boş kalan sınıfların nöbetçi öğretmenler tarafından doldurulmasını sağlar ve müdüre bildirir.
Okul nöbet defteri, okul müdürlüğü tarafından atanan veya başka bir okul yöneticisi tarafından seçilen bir nöbetçi tarafından doldurulur. Nöbetçi okul hareketlerini ve eğitim ortamını izler ve yönetir.

Yönetmelik hükmü gereği bu öğretmenlere, dersler başlamadan önce veya ders saatlerinden sonra okul öncesi öğrencilerinin olmadığı katlarda, koridorlarda veya bahçelerde nöbet tutturulmaz, okulun teneffüs saatlerinde nöbet görevi adı altında kendi sınıfları dışındaki alanlarda görev verilemez.
Okul öncesi öğretmenleri, nöbet tutmak için ana karanlık odasına asgari bir süre geçirmeye odaklanır. Özellikle de okul öncesi öğrencilerin güvenli olduklarını güvence altına almak için, öğretmenin odada olması gerekir. Nöbet tutan öğretmen, odasındaki öğrencileri yakından takip eder ve dışarıdan giriş ve çıkış yapanları izler. Zaman zaman, öğretmen bazı öğrencilere aralıklarla bazı koşulların kontrol edilmesi ve uygun uygulamaların uygulanması için kapılara gittiğini de görebilir. Ayrıca, nöbet tutan öğretmen okul öncesi çocukların ve ebeveynlerinin isteklerini anlamaya ve bunları desteklemek için nöbet esnasında öğrencilerle etkileşimde bulunur.

Yargı; "öğretmenin boş gününe nöbet görevi verilemez"
Hayır, boş güne nöbet yazılmaz. Bir nöbetin, önceden planlanmış bir iş veya görev için bireyi veya ekibin belirli bir süre için özel olarak atanması gerekir. Bu durumda, boş bir günde nöbet yazılmaz.

Nöbet defteri zaten idarenin odasında kalır. ve doldurulurken müdürün gözetiminde doldurulur.
Okul nöbet defteri, okul müdürünün masasında bulunur. Okul müdürü, günlük nöbet raporlarını içeren bu defteri tutar, böylece öğretmenlere ve okula personelinden haberdar olma olanağı sağlanır.

MADDE 44- (1) Bağımsız anaokulu ve uygulama sınıfı öğretmenleri kendi devrelerinde ve etkinlik saatleri dışındaki zamanlarda nöbet tutarlar. (2) Ana sınıfı ve özel eğitim sınıfı öğretmenlerine, boş geçen dersleri doldurma ve nöbet görevi verilmez.
Hayır, okul öncesi öğretmenlerine nöbet yazılmaz. Okul öncesi öğretmenleri genellikle sınıf içi görevlerde destek sağlama ve öğrencilere rehberlik etme gibi roller oynamak için atanırlar. Ancak bazı durumlarda, öğretmenler sınıfa ait diğer tüm görevlerin yanı sıra nöbet tutma görevleri de üstlenebilirler. Bu tür durumlarda, nöbet tutma görevi çalışma izinleri gereğince atanır.

(2) Bağımsız anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıfı öğretmenleri kendi devrelerinde ve etkinlik saatleri dışındaki zamanlarda nöbet tutarlar. (3) Müdür yardımcısı ve öğretmen sayısı yeterli olmayan okullarda müdür yardımcısı ve öğretmenlere haftada birden fazla nöbet görevi verilir.
Anaokulu müdür yardımcısı nöbet tutmaz. Müdür yardımcısı, çocukların eğitim ve öğretim alanındaki ihtiyaçları karşılamak için öğretmenleri eğitir, denetler ve destekler. Ayrıca, çocuklar haricinde diğer okul çalışanları, veliler ve örf ve adetlere uygun şekilde okul yönetim planlarının uygulanması üzerinde çalışır. Nöbet tutma görevleri öğretmenler arasında dağıtılır.