Öğretmenlikte Ücretsiz İzin Hizmet Süresinden Sayılır Mi


Sponsorlu Bağlantılar

İşçinin iş sözleşmesinin askıda olduğu süreler de, kıdem süresinden sayılmamalıdır. Örneğin ücretsiz izinde geçen süreler kıdem tazminatına esas süre bakımından dikkate alınmaz.
Hayır, ücretsiz izin süresi hizmet süresinden sayılmaz. Ücretsiz izin normal zaman haricinde alınır ve hizmet süresinden dahil edilmez. Ancak, ücretsiz izin alan bir işçi aynı zamanda çalışma süresini uzatmış olur, bu da işçinin altına koyacağı hakların artmasını sağlayabilir. Örneğin, işçinin maaş miktarının artması gibi.

(6) 4688 sayılı Kanun kapsamında aylıksız izne ayrılan sendika yöneticilerinin aylıksız izinde geçen bu süreleri ile askerlikte geçirilen süreler hariç, aylıksız izinli olarak geçirilen süreler hizmet puanı hesabında dikkate alınmaz.
Üzgünüz, ücretsiz izne ayrılan öğretmenler hizmet puanı alamazlar. Bu durum, Türkiye'de bir öğretmen için hizmet puanı almak için sürekli çalışmak zorunda olmasına karşılık gelir. Ancak, öğretmenler normal ders programını yerine getirdiklerinde, haftalık olarak bir hizmet puanı alırlar.

Kullanacağınız ücretsiz izin süresi emeklilikte fiili hizmet süresinden sayılmaz. Ancak ücretsiz izin süresine ilişkin emekli keseneği ve kurum karşılıklarını yatırmak suretiyle fiili hizmet sürenize dahil edilir.
Hayır, memur ücretsiz izin süresi hizmet süresinden sayılmaz. Memur ücretsiz iznin yerine hizmet almaya devam edilmesi gerektiğinden, bu süre geçirilen zamana karşılık gelmez. Ancak, eğitim veya eğitim programlarına katılmak için verilen ücretsiz izin süresi hizmet süresi sayılan bir durum olduğundan, hizmet süresinde sayılır.

Tüm bilgiler ile birlikte değerlendirdiğimizde aylıksız - ücretsiz doğum iznine ayrılan personelin hizmet süreleri sayılmaktadır.
Hayır. Doğum nedeniyle ücretsiz izin hizmetten sayılmıyor. İzinler genellikle işveren tarafından sunulan ve belirli bir süre için alınabilecek ücretli tatillerdir. Ancak çalışanlar, doğum durumunda ya da herhangi bir nedenle ekstra kullanım hakkına sahip olabilir.

E) Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir.
Öğretmenler, 12 gün ücretsiz izin alabilirler.

Es durumu sebebiyle ucretsiz izin, tayin olmamasi halinde alinabilir. En fazla 2 parca halinde, toplam 1 yil alabilirsiniz.3 ay da alabilirsiniz.
Öğretmenler yılda 1 hafta izne hak kazanmaktadır. Ancak, özel bir durum olması durumunda öğretmen 1 yıl süresince ücretsiz izin alması mümkündür. Bunun için okul yönetiminden izin isteme hakkını elinde bulundurur. Ayrıca, eğitim bakanlığının konuyla ilgili belirlemiş olduğu uygulamalar mevcuttur.

E) Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir.
Öğretmenler İçin ücretsiz İzin Süresi Yürürlükte Olan İdari Yönetmelik Gereğince En Az 15 Gündür.

Devlet memurlarından 5 hizmet yılını tamamlamış olup da talebine istinaden kendisine aylıksız izin verilenler, izin süresinin bitimini izleyen gün görevlerine başlamak zorunda. Öte yandan, aylıksız izin süresi bitmeden de memur görevine dönmek isteyebilir.
Evet, ücretsiz izne ayrılan bir öğretmen istediği zaman geri dönebilir. Ancak, okulun önceden belirlediği şartları yerine getirmesi gerekecek ve okul tarafından onay alması gerekebilir. Genellikle, okul büyük ölçüde öğretmenlerin ne zaman iade edeceklerine karar verir. Öğretmenlerin, izin dönüş tarihlerini sözleşmede mutabakata varmaları gerekir. Okul müdürü ve servis ve idare personeli de de nihai tescil izni vermek için okul yönetim kurulu kararına başvurmak zorundadır.