Müdür Yetkili Öğretmen Destek Eğitim Odası Açabilir Mi


Sponsorlu Bağlantılar

Daha önceki yönetmeliğe ve görüş yazılarına göre okul yöneticileri destek eğitim odasına görev alabiliyorlar iken şu an yürürlükte bulunan yönetmeliğe göre okul yöneticileri destek eğitim odasında görev alamamaktadırlar.
Destek eğitim odasını öğretmenler, çalışanlar veya profesyonel bir eğitim uzmanı açabilir.

a) Destek eğitim odaları, özel eğitim hizmetleri kurulunun önerisi doğrultusunda millî eğitim müdürlükleri tarafından açılır.
Destek eğitim odasının kimin görevi olduğu, hangi alandaki öğrencilere hangi amaç doğrultusunda destek verilmesinden ve hangi kaynakların kullanılmasından dolayı değişmektedir. Bu nedenle, destek eğitim odasını açma görevinin kimin sorumlu olacağını belirlemek için öncelikle özellikleri belirlenmelidir. Örneğin, kimin başkanlık edeceği, destek eğitim odasının hangi amaçla açılacağı, odada kullanılacak malzemeler/kaynaklar, eğitim odasının konuları ve hedef kitlesi gibi özellikler belirlenmelidir. Bu özelliklerin tespiti sonrasında doğru yöneticiyi/görevliyi atamak mümkün olacaktır.

Destek eğitim odası, il/ilçe özel eğitim hizmetleri kurulunun önerisi doğrultusunda il/ilçe millî eğitim müdürlükleri tarafından açılır.
Evet, idareciler destek eğitimleri açabilirler. Destek eğitimleri, özellikle yöneticilerin bilgilerini geliştirmelerine yardımcı olabilecek alanlarda yöneticilere rehberlik etmek için tasarlanmıştır. İdareciler, kariyerlerini geliştirmek amacıyla çeşitli destek eğitimlerine katılabilecekler. Bu eğitimler arasında yönetim becerileri, etkin karar verme yeteneği, insan kaynakları yönetimi, proje yönetimi ve liderlik gibi konular yer alıyor. Ayrıca, idareciler destek eğitimleri aracılığıyla ekip çalışması, stratejik planlama, finansal anlamda bilgi ve analiz, pazarlama ve satış bilgisi, teknoloji kullanımı ve risk yönetimi gibi alanlarda da eğitebilirler.

İDARECİLERİN DESTEK EĞİTİM ODASI GÖREVİÖzel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği 25.madde ğ bendi; ğ) Okul müdürü ve müdür yardımcıları destek eğitim odalarında görevlendirilmez. İdareciler destek eğitim odasında görev alamazlar.
Hayır. Destek Eğitim Odası öğretmenlerinin, ilgili kurumun tüm çalışanlarına ücretsiz ve daha az deneyimli destek eğitim hizmetleri sunmak için görevlendirildiği bir kurumdur. Destek Eğitim Odasında ücretli bir öğretmen görevlendirilmesi söz konusu değildir.

"Destek eğitim odalarında ücretli öğretmen görevlendirilebilir mi?" haberimizde yer verdiğimiz görüş yazısına göre destek eğitim odasında ihtiyaç halinde ücretli öğretmenlerde görevlendirilebilmektedir.
Kurumun kendi programı gereği, okul müdürü destek eğitim verme yetkisine sahip olabilir. Ancak destek eğitimin içeriği ve yönetimi genellikle okul rehberliği hizmetlerinin görevleri arasına giriyor. Okul müdürünün destek eğitim vermesi uygun değildir, ancak destek eğitimi konusunda öğrencilere danışmanlık hizmeti sunabilir. Bu durumda, okul müdürü belirli konularda uzman olması durumunda, öğrencilerin gelişimine yardımcı olarak güvenilmeye değer ipuçları ve davranış önerileri sağlayabilir.

Okul Yöneticileri Destek Eğitim Odasında Ders Görevi Alabilirler Mi? Okul yöneticileri destek eğitim odasında görev alabilirler. Okul yöneticileri aylık karşılığı girmek durumunda oldukları ders görevlerini tamamladıktan sonra, hafta- da 6 saate kadar destek eğitim odalarında görev alabilirler.
Hayır, sadece öğretmenler destek eğitim odalarında ders verebilir.

ğ) Okul müdürü ve müdür yardımcıları destek eğitim odalarında görevlendirilmez."
• Öğrenme ortamını destekleyen donanım ve yazılım gereksinimleri, • Güvenli ve sağlam bir bilgisayar ağı, • Düzgün çalışan projeksiyon ve hoparlör sistemi, • İstek üzerine destek eğitim materyalleri, • Bireysel veya kurumsal alanda eğitim için tutulan bir protokol/sözleşme, • Güvenli ve temiz bir ortam oluşturmak için temizlik malzemeleri.

Sanırız il/ilçe mili eğitim müdürlüğü yetkilileri; Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliğinin "Destek eğitim odası" başlıklı 25. maddesi (ç) bendindeki hükümlere göre 3 öğrenci ile açılan destek eğim odalarına izin veriyorum demektedir.
Bir destek eğitim odasının kaç öğrenciyle açılacağı tamamen verilen destek eğitim ihtiyacına bağlıdır. Bir destek eğitim odasında önceden belirlenen amaçlara uygun olarak, genellikle sınıf içi ve aralarındaki ilişkiyi göz önüne alarak yaklaşık 3-4 öğrenci olmalıdır. Ancak, bu sayı her durumda kesinlikle geçerli değildir; başka bir sınıftaki öğrencilerin farklı destek eğitim ihtiyaçları içeren grup, birkaç kişiden daha büyük olabilir.

Evet. Okul yöneticileri de Destek Eğitim Odasında görev alabilirler. Okul yöneticileri maaş karşılığı girmek durumunda oldukları ders görevlerini tamamladıktan sonra, haftada 6 saate kadar destek eğitim odalarında görev alabilirler.
Destek eğitim odasını özellikle akademisyenler, kurumsal danışmanlar, eğitmenler ve kişisel gelişim uzmanları tarafından açılabilir. Ayrıca, eğitim odasını iyi düzenli bir şekilde organize etmek için eğitim uzmanları gerekli olabilir.

a) Destek eğitim odaları, özel eğitim hizmetleri kurulunun önerisi doğrultusunda millî eğitim müdürlükleri tarafından açılır.
Müdür, destek eğitim odasını açma yetkisine sahip olabilir ancak eğitimin sağlanması yetkili sınıf öğretmenine aittir. Müdür bu desteklenen öğrenmeyi kolaylaştırmak için sınıf öğretmenleri ile birlikte çalışarak destek eğitim odasını açma yetkisine sahip olabilir. Ancak, eğitimin önerilen standartlara göre sağlanması yetkili sınıf öğretmenlerine aittir.

3- Müdür yetkili öğretmenlerDaha önceki yönetmeliğe ve görüş yazılarına göre okul yöneticileri destek eğitim odasına görev alabiliyorlar iken şu an yürürlükte bulunan yönetmeliğe göre okul yöneticileri destek eğitim odasında görev alamamaktadırlar.
Destek eğitim odasının açma işini yürüten kişi ya da kurumlar her ülkede farklılık gösterebilir. Genel olarak, destek eğitim odasının açma işinin yürütülmesinden sorumlu olan kişi ya da kurumlar, eğitim kurumunda çalışan profesyonel eğitim personeli veya yetkili yöneticileridir.

Destek eğitim odası, il/ilçe özel eğitim hizmetleri kurulunun önerisi doğrultusunda il/ilçe millî eğitim müdürlükleri tarafından açılır.
Evet, idareciler destek eğitimleri açabilirler. Destek eğitimleri insanların çalışmalarına ve aldıkları eğitimlere ilave katkıda bulunan incelemeler, tartışmalar ve atölye çalışmaları olarak tanımlanabilir. Destek eğitimleri kapsamında, idareciler sadece meselelerin bireysel faaliyetlerinin kurumsal başarıyla nasıl birleştirileceğini değil, aynı zamanda müşteri memnuniyetini arttırmak ve kurumun değerini artırmak için ne tür yönetim yaklaşımlarının kullanılabileceğini öğrenebilirler.

İDARECİLERİN DESTEK EĞİTİM ODASI GÖREVİÖzel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği 25.madde ğ bendi; ğ) Okul müdürü ve müdür yardımcıları destek eğitim odalarında görevlendirilmez. İdareciler destek eğitim odasında görev alamazlar.
Evet, okul müdürleri destek eğitim verebilir. Genellikle okul müdürleri bir kurum için destek eğitimlerine katılabilir veya ekip oluşturarak okula özgü bir destek eğitimi sunabilir. Uygun bir strateji ve yaklaşım geliştirmek için program başlıkları, süreç ve takvimler, görev tanımları ve raporlamaya yönelik ölçümler hazırlanabilir. Bu stratejiler öğrencilerin öğrenme stil ve yeteneklerini dikkate alarak belirlenebilir.

Okul Yöneticileri Destek Eğitim Odasında Ders Görevi Alabilirler Mi? Okul yöneticileri destek eğitim odasında görev alabilirler. Okul yöneticileri aylık karşılığı girmek durumunda oldukları ders görevlerini tamamladıktan sonra, hafta- da 6 saate kadar destek eğitim odalarında görev alabilirler.
Destek eğitim odalarında genellikle öğrencilerin destekleyici ve elverişli öğretim ortamlarında katılabilecekleri gereksinimlerini karşılayacak kişiler atanır. Bu kişiler öğrencilerin akademik başarısını sağlamak için destekleyici öğretmenler, yöneticiler ve ebeveynlerden oluşur. Destek eğitim odasına atanacak öncelik sırasında, okulun kendine özgü ihtiyaçları ve uyum sorunları dikkate alınmalıdır. Genellikle, destek eğitim odasına atanmış en üst seviyedeki kişi, destekleyici öğretmen olacaktır.

eğitim odası açılan okullarda öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarına göre görme, işitme, zihinsel engelliler sınıf öğretmenleri öncelikli olmak üzere, gezerek özel eğitim görevi 13 yapan öğretmen, sınıf öğretmeni ve alan öğretmenleri görevlendirilir.
Müdür yetkili öğretmen bir okul müdürü olamaz. Ancak mevcut müdür yardımcısı olarak, okulun müdürünün sorumluluklarının aksine görevler üstlenebilir. Ayrıca, kuruluşun karar alma süreçleri ve planlama önlemleri çerçevesinde okulun müdürüyle birlikte ya da bağımsız olarak faaliyetler yürütebilir.

MADDE 6 - (1) Müdür olarak görevlendirileceklerin aşağıdaki şartlardan en az birini taşımaları gerekir: a) Müdür olarak görev yapmış olmak. b) Kurucu müdür, müdür başyardımcısı, müdür yardımcısı ve müdür yetkili öğretmen olarak ayrı ayrı veya toplam en az bir yıl görev yapmış olmak.
Konuyla ilgili ülkenize göre mevcut yasalara bakılması gerekir. Eğer ülkenizde ders dışı faaliyetlerin öğretmen tarafından yürütülmesi yasal olarak mümkünse, müdürden izin alarak deneyebilirsiniz. Ancak, müdürün izni olmaksızın öğrencilerin ders dışı faaliyetlere katılmalarını sağlamak, derslerden ve başka etkinliklerden kaynaklanabilecek bir sorumluluk taşır. Bu nedenle, oldukça dikkatli olmalısınız.