Memur Yolluk Yönetmeliği


Sponsorlu Bağlantılar

Sürekli görev yolluğu, bir göreve naklen atanan memur ve hizmetlilere eski memuriyet mahallinden yeni görev mahallerine kadar kendilerine ve aynı zamanda aile fertlerine ait ev eşyalarının taşıtılmasına ve diğer zorunlu giderlerine karşılık olarak verilmektedir.
Memurlar, ne zaman asgari ücretin üzerinde bir ücret almak veya belirli koşullarda yolluk alırlar. Bir memur, işe gelir gelmez, belirli aralıklarda, her oturumu tamamlamak ve dönemi tamamlamak için, görevini yerine getirmek için, vb. için yolluk alabilir.

Harcırah hesaplanırken dikkat edilen en önemli noktalardan biri aile fert sayısıdır. Yolluk unsurlarının ikinci unsuru olan aile masrafı buna göre hesaplanır. Son olarak personelin ya da yetkilinin nereden nereye gidileceğine bakılır ve yol ücreti tespit edilir. Harcırah, çalışan yola çıkmadan önce ödenir.
Yolluk, genellikle bireylerin ödeme yeteneğine bağlı olarak, kişisel gelir ve gider durumuna göre verilir. Yolluk herhangi bir işletmeden ya da kurumdan alınan gelirin tek olarak verilmesiydi. Örneğin, Devlet yardımı, yoksulluk, emekli aylıkları, kamu yardımı Türkiye gibi ülkelerde yolluk olarak adlandırılır. Belli sosyal ve ekonomik koşullara sahip bireyler tarafından talep edilen diğer ödemeler de yolluk olarak adlandırılır.

ayrılış yazısını aldıktan sonra 2 veya 3 gün içinde yatar. ancak; mutemedin geciktirmesi, ödeme emrinin maliye gitmesi ve maliyeden onaylanma süreci değişebiliyor. bazen 10 günü bulabilir.
Memur yolluk kesin süresi ülkeye göre değişmektedir. Genellikle, memur yolluğu için birkaç haftadan az bir süreye kadar olabilir. Bazı ülkelerde, memur yolluğu için en fazla altı aylık bir tatil tanınıyor olabilir. Bununla birlikte, ülkeden ülkeye değişiklikler olabilir.

01.01.2023-31.12.2023 tarihleri arası Yurtiçi gündelik yolluk miktarları: Ek göstergesi 8000 ve daha yüksek olan kadrolarda bulunanlar 236,00. Ek göstergesi 6400 (dahil) - 8000 (hariç) olan kadrolarda bulunanlar 220,00. Ek göstergesi 3600 (dahil) - 6400 (hariç) olan kadrolarda bulunanlar 212,00.
Memur yol ücreti, her bir işletmede ve bölgede farklıdır. Her bir durumda, giriş noktasından çıkış noktasına doğru bir mesafe hesaplanır ve bu mesafe için belirli bir ücret ödenir. Bu ücretler, çalışanın konumuna ve yolculuk mesafesine bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından yayınlanan Sürekli Görev Yolluğu başlıklı görüş yazısında ikametgahı değişmeyen memurlara yolluk verilmeyeceği açıklandı.
Yolluk almak için yardım isteyebileceğiniz kişiler arasında doktorlar, çalışanlar ve ailenizdeki dostlar bulunur. Ayrıca, çevrenizdeki arkadaşlarınız ve yakınlarınızdan da yolluk alabilirsiniz.

Buna göre memur veya hizmetlinin ikametgahı da memuriyet mahalli olarak tanımlanmıştır. Bu nedenle başka bir göreve atanmakla beraber ikametgâhı değişmeyen memurun memuriyet mahalli değişmediğinden sürekli görev yolluğuna hak kazanması mümkün değildir.
Hayır. Taşımayan memura yolluk ödenmez. Yolluğun ödenmesi için memurun kendisine verilen görevleri tamamlamak için resmi olarak seyahat etmesi ve belirli bir mesafeyi aşması gerekir. Bu durumda, taşımayan memura yolluk ödenmez.

Yolluk hesaplamalarında yevmiye memurun hem kendisi hem de eş-çocukları için hesaplanır. Memurun yevmiye ücreti 20 ile çarpılırken eş ve ya çocuklardan her biri için 10 ile çarpılır. Yani memur kendi yevmiyesini 20, çocukları ve eşleri için yevmiyelerini 10 ile çarpacak.
Memur yolluğu, bir memurun, görevini daha etkin ve verimli bir şekilde yerine getirmesi için ayrılmış zamanda, konumuna ve yetkisine bağlı olarak, atanmış bir göreve gitmesidir. İşlem aslında oldukça basittir; öncelikle, memura düzenlenecek görevi söylemek gerekir. Ardından, memurun bu görev için nereye gideceği belirlenir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, seyahatin geleceği bölgenin niteliği ve gümrüklerdeki uygulamaların yapılmasıdır. Görev yolculuğunda kaydedilebilecek herhangi bir maddi masraflar, memura göre izin verilir ve ödenir. Zaman zarfında, memurun izin alacağı tatil miktarı veya seyahat süresine karar verilir. Memur, diğer personelin aracılığıyla kendisine iletilen kurallara uymalıdır. Yolculuk sonrasında, memurun yaptığı görevi gerçekleştirdiğini kanıtlaması için belgeler toplanır. Son olarak, memur geri döndüğünde, görev hakkında rapor düzenlenir ve onaylanması için görevlendirilen kişiye sunulur.

Eğer bir personelin atanması/tayini/ görevlendirilmesi memuriyet mahalli içinde kalırsa yolluk ödemesi yapılmamakta, memuriyet mahalli dışına olursa yolluk ödemesi yapılmaktadır.
Evet. Yurtiçi yolculuklar, Türkiye'deki herhangi bir yerden başka bir yere transfer için tek yönlü veya gidiş-dönüş olarak yolluk alınabilir.