Mebbise İşlenen Rapor Silinir Mi


Sponsorlu Bağlantılar

Kontrol muayenesi sonrası hastalığın devam etmesi sebebiyle verilecek hastalık raporlarının on günü aşması durumunda bu raporun sağlık kurulunca verilmesi zorunludur. Memurlara bir takvim yılı içinde tek hekim tarafından verilecek raporların toplamı 40 günü geçemez.
Mebbis Sağlık Raporlarının işlenmesi birçok adım içerir. İşlemler aşağıdaki şekildedir: 1. Mebbis Sistemine giriş yapılır. 2. Hasta kaydı oluşturulur ve MEBBİS tanımlayıcıları girilir. 3. Hasta bilgileri, hastanede yapılan tüm muayene faaliyetleri ve hastaneye başvuran diğer sağlık problemleri rapora eklenir. 4. Rapora sağlık durumu bilgisi eklenir. 5. Test sonuçları ve kan tahlilleri eklenir. 6. Raporun mevcut durumu teyit edilir ve rapor imzalanır. 7. Rapor, hasta dosyasına kopyalanıp saklanır.

alınan rapor ise okul idaresi tarafından izne çevrilir.ilçe milli eğitim müdürlüğü onayladıktan sonra okul idaresi tarafından mebbis'de işlenir.
Her öğretmenin rapor hakkı türüne göre değişir. Bazı okullar rapor hakkını her hafta bir gün olarak belirlerken, diğerleri her ay belli bir sayıda güne kadar olarak ayarlayabilir. Ayrıca öğretmenlerin rapor hakkı kapsamının kendi okullarındaki birtakım koşullara göre değişebileceğini unutmayın.

Memurlar zaman zaman mesai günü görevde olması gerektiği zaman diliminde memuriyet mahalli dışından hastalık raporları alabilmekte ancak bu raporlar mevzuat gereği geçersiz sayılmakta ve ilgili memur görevine çağrılmaktadır.
Hayır, mebbise yetkililerinin hazırladığı raporların mebbise tarafından işlenmesi mümkün değildir. Bu raporlar Mebbise tarafından denetlenir ve uygun görüldüklerinde talep eden kuruluşa dağıtılır.