Meb Hizmetiçi Eğitim Dairesi Başkanlığı Telefon


Sponsorlu Bağlantılar

(4) Eğitim sonunda sınavlardan herhangi birine, mazeretsiz olarak katılmayanlar “Başarısız” sayılır, ayrıca haklarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun disiplinle ilgili hükümleri uygulanır.
Hizmetiçi eğitimlerden kaçınmak, tüketicilere iyi hizmet sağlamaya çalışan şirketlerin özellikle sürekli gelişen yenilikleri ve hizmet kalitesini sunmada zorluklar yaşayacağı anlamına gelir. Müşteri memnuniyeti açısından, müşterileri memnun edecek tüm hizmetleri ve güncel gelişmeleri izlemek çok önemlidir. Hizmetiçi eğitime katılmamak, müşteriye verilecek hizmetin daha iyi olmasını engelleyecektir. Hizmetiçi eğitimler, konuyla ilgili güncel bilgi ve uygulamaları öğretir ve personelin yeteneklerini geliştirir. Eğitimli personel, daha iyi hizmetler sunar ve müşteri memnuniyetinin artmasına yardımcı olur.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk´un talimatıyla, "MEBİM 147" hattı kaldırılarak yerine öğretmen, öğrenci ve veliler olmak üzere diğer vatandaşlara etkin ve kaliteli hizmet vermek amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi "444 0 632" telefon hattı kuruldu.
Milli Eğitim Numarası (MEN) belirli bir ulusumun eğitim sistemindeki her bir kurum, program ve öğrenciye atanan benzersiz bir numaradır. MEN sadece eğitim kurumları için geçerlidir ve her kurumda farklı olabilir.

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü
Türkiye Cumhuriyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı olan Milli Eğitim Bakanlığı.

(Eba şifreniz yoksa MEBBİS girişi sekmesinden Eba şifresi oluşturulmalıdır.) e-Eğitim Platformunda bulunan e-Eğitimlerim sekmesine tıklanır. e-Eğitimlerim sayfasından Eğitim Programı Adı başlığı altında açılan eğitimlere tıklayarak eğitime katılabilirsiniz.
Hizmetiçi eğitime katılmak için öncelikle, bir eğitim kuruluşuna kaydolmanız gerekir. Kaydolduktan sonra, eğitim kuruluşu size uygun olan hizmetiçi eğitime katılma seçeneklerini gösterecektir. Seçtiğiniz hizmetiçi eğitim programının detaylarını okuyup, sizin için uygun olanı seçerek eğitim ücretini ödeyebilirsiniz. Eğitim ücretinin ödenmesinin ardından, eğitim kuruluşu size hizmetiçi eğitimle ilgili tüm bilgileri verecektir.

(2) Beş gün olarak planlanan ve yüz yüze eğitim yoluyla düzenlenen merkezî hizmet içi eğitim faaliyetlerinin süresi 25 ders saatinden az, 40 ders saatinden fazla olamaz. (3) Hizmet içi eğitim faaliyetlerinde; bir ders saati süresi 50 dakika, blok ders saati süresi ise 90 dakikadır.
Hizmetiçi eğitim süresi, işletmelerin kurumsal ihtiyaçlarına göre değişiklik gösterebilir. Bazı işletmeler için 6 saat, bazıları için 40 saat veya daha fazla sürebilir.

Eğer bir öğretmen okulunda yapılan mesleki çalışmalara katılmayıp devamsızlık yapması halinde, bir veya iki gün göreve gelmemek, 3 - 9 gün göreve gelmemek gerekçeleriyle soruşturma açılıp ceza alabilir. Eğer bu devamsızlık ardı sıra 10 günü geçerse öğretmen istifa etmiş sayılır.
Kurumlarda seminer katılmayan öğretmenlere verilecek olan cezalar, kuruma göre değişiklik gösterebilir. Örneğin, belirlenen tarihte seminere katılmamaktan kaynaklanan keyfi bir tatil günü cezası verilebilir. Ayrıca, ekonomik açıdan işe gelmemekten kaynaklanan maaş ya da ücretlerinde düşme cezası verilebilir. Buna ek olarak, uygun görülen durumlarda ceza olarak mesai saatlerinin uzatılması veya atılım cezası verilebilir. Kurumun şartlarına göre değişkenlik gösteren bu cezalar, öğretmene seminer katılmayan bir davranışta bulunmuş olması nedeniyle verilir.

Hizmet içi eğitime katılan öğretmene ek ders ücreti ödenir mi, ödenmez mi? Danıştay 12. Dairesi tarafından verilen karara göre valilikçe düzenlenen eğitsel etkinliğe kursiyer olarak katılan öğretmenlere ek ders ücreti ödenemez.
Hayır, hizmetiçi eğitimler için ek ders ücreti ödenmez. Hizmetiçi eğitimler, genellikle kamu kurumları tarafından sağlanan ve/veya ücretli personellerin niteliklerinin geliştirilmesi amacıyla verilen eğitimler arasında yer alır. Bu tür eğitimlere başlamak için bir eğitim ücreti ödenmez. Ancak, bazı ücretli personeller eğitime katılmak zorunda olabilirler. Eğer eğitim, kişinin çalışma süresini aşıyorsa, kişiye bir ücret ödenebilir. Ayrıca, yurt dışı hizmetiçi eğitimlerde, kişilere ulaşım, oda ve yemek ücreti ile diğer masraflar ödenebilir.