Mahalli Hizmet İçi Eğitime Katılmama Cezası


Sponsorlu Bağlantılar

Mesai saatleri içerisinde resen verilen hizmet içi eğitim ve seminerlere katılmak zorundasınız.
Hayır, mahalli seminere katılmak zorunlu değil.

MADDE 21-(1) Personelin düzenlenecek hizmet içi eğitime katılması zorunludur. Eğitime katılacakların sayı ve nitelikleri programlarda belirlenir.
Hizmeti eğitime katılmak zorunlu değildir. Ancak, işinizi geliştirmek veya mesleki kariyerinizi ilerletmek için çok faydalı olabilir. Eğitimin ne tür bir eğitim olduğuna ve ne gibi ödünler verdiğinize bağlı olarak, hizmeti eğitime katılmak isteyip istemediğinize karar verebilirsiniz.

(4) Eğitim sonunda sınavlardan herhangi birine mazeretsiz olarak katılmayanlar, başarısız sayılır, ayrıca haklarında 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun disiplinle ilgili hükümleri uygulanır.
Hiçbir şey olmaz. Ancak, hizmet içi eğitime gitmeyerek kendinizi veya mesleki becerilerinizi geliştirmemeniz nedeniyle çalışanlar arasındaki performans farkını artırmaktan kaçınmış olursunuz. Ayrıca, şirketleri ilgili alanlarda güncel teknolojilere uymayı sağlamak için yaptıkları eğitimlerin faydasını da değerlendiremezsiniz. Bu tür eğitimler, sektördeki en yeni bilgileri ve uygulamaları öğrenmenizi sağlayacaktır.

Eğitim sonu sınavlarından herhangi birine mazeretsiz olarak katılmayanlar başarısız sayılır. Ayrıca; haklarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun disiplin hükümleri uygulanır.
Hes eğitiminin olmaması durumunda, işletmeler ve organizasyonlar için çok önemli finansal verilere erişebilme imkânı olmayacaktır. Öte yandan, mevcut kaynakların etkin bir şekilde kullanılmasıyla ilgili iyi kararlar alınamayacağı için mali süreçler çok daha zorda kalacaktır. Ayrıca, sağlıklı muhasebe sistemini sağlamak ve güvenilir raporlama imkânlarını geliştirmek için gerekli olan düzgün muhasebe pratiklerine uyulamayacağından, mağduriyetlere ve vergi yükümlülüklerinin yanlış hesaplanmasına neden olabilir.

Eğer bir öğretmen okulunda yapılan mesleki çalışmalara katılmayıp devamsızlık yapması halinde, bir veya iki gün göreve gelmemek, 3 - 9 gün göreve gelmemek gerekçeleriyle soruşturma açılıp ceza alabilir. Eğer bu devamsızlık ardı sıra 10 günü geçerse öğretmen istifa etmiş sayılır.
Genel olarak, Özür dileme ve uygun bir ödeme yapma niyeti olmadan seminere katılmamaya karar veren bir öğretmene ceza verilmesi çok nadir görülen bir durumdur. Eğer öğretmenin geçerli bir sebep olmasa da katılmama kararı alması halinde, bu durumda yöneticilerin öğretmeni uygun bir şekilde uyarması gerekmektedir. Uyarı yapılmadan önce öğretmene gerekli cezayı uygulamak, genel olarak yetkili makamlar tarafından tavsiye edilen bir uygulama değildir.

Böylelikle eğitimlerin esasen mesai saatleri içerisinde yapılması gerektiği, personelin mesaisinde bu sürenin sayılması gerektiği ortaya konmuştur. Bu anlamıyla personelin mesai dışında eğitime katıldığı sürelerin de çalışma süresinden sayılması gerekmektedir.
Evet, belirli durumlarda hizmet içi eğitim mesaiden sayılabilir. Örneğin, bir ücretli mesai saatlerinde çalışanların eğitim alması gibi durumlarda mevcut mesaiden sayılması mümkün olabilir. Ancak, hizmet içi eğitim ile herhangi bir çalışma saatinde eğitim almak arasında fark vardır. Bu nedenle, eğitim mesaiden sayılması konusunda her durum ayrı değerlendirilmelidir.

Hizmet içi eğitime katılan öğretmene ek ders ücreti ödenir mi, ödenmez mi? Danıştay 12. Dairesi tarafından verilen karara göre valilikçe düzenlenen eğitsel etkinliğe kursiyer olarak katılan öğretmenlere ek ders ücreti ödenemez.
Hizmetiçi eğitimde ödeme yapılmaz. Ancak, eğitimin gerekli olduğu durumlarda, hizmetiçinin eğitime katılması için gösterilen harcamalar taraflar arasında uygun şekilde ödenir. Hizmetiçinin eğitime katılmak için özel ek maliyetler ödemeniz gerekmez.

Mecburi ilköğretim çağı 6-13 yaş grubundaki çocukları kapsayacak. Bu çağ, çocuğun 6 yaşını bitirdiği yılın eylül ayı sonunda başlayıp, 13 yaşını bitirip 14 yaşına girdiği yılın öğretim yılı sonunda bitecek.
Eğitim kurumlarının kullanabilecekleri kadar okul kaca sahip olmaları zorunlu değildir. Kurumlar, ürettikleri veya satın aldıkları herhangi bir miktar okul kaca sahibi olabilir. Ancak, okul kaca bulunmadan eğitim verilmesi mümkün değildir. Okul kaca, okula girişteki insanların ve diğer ziyaretçilerin güvenliğini sağlamak için önemli bir nesnedir. Genellikle aynı mülkde olmasına rağmen, her bina için benzersiz güvenlik önlemleri alınır. Bu önlemler arasında, okul kaca sahip olmak da vardır.