Meb Son Dakika Lise 3 Yıl


Sponsorlu Bağlantılar

Birinci kademe 4 yıl süreli ilkokul, ikinci kademe 4 yıl süreli ortaokul ve üçüncü kademe 4 yıl süreli lise olarak yapılandırılmıştır.
Kesin bir cevap vermek imkansızdır çünkü Lise kaç yıl sürecek, kişinin seçtiği programa ve okula bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Genel olarak, lise 4 yıl sürer ve genellikle 9., 10., 11. ve 12. sınıflar olur.

1998 yılında kesintisiz eğitimin 8 yıla çıkarılmasıyla birlikte ortaokuldan sonra girilen (Fen Liseleri ve Anadolu Öğretmen Liseleri) sınavlarda 2000 yılında uygulanan LGS kapsamına alındı.
1998 yılında lise, 4 yıllıktı.

Aynen liseler üç yıldı, hatta açık liselerde 144 krediyle mezun olunuyordu her dönem 30 kredi, yılda 60 kredi alanlar 2.5 yılda lise diploması alıyorlardı.
Lise, 1990'larda 12 yıl sürmüştür.

Bakan Çelik, öğrenim süresi “hazırlık artı 3 yıl” olan genel ve mesleki öğretim kurumlarının öğrenim süresini de 2005-2006 öğretim yılından itibaren hazırlık sınıfı olmaksızın 4 yıl olacağını kaydetti.
Liseler 4 yıla çıkarılma kararı 2011 yılının Aralık ayında alınmıştır.

Ülkemizde de ortaöğretimle ilgili olarak önemli gelişmeler kaydedilmiştir. Ortaöğretimle ilgili en önemli gelişmelerden birisi de 2005–2006 öğretim yılından itibaren ortaöğretim kurumlarının süresinin üç yıldan dört yıla çıkarılmasıdır.
3 sene önce, 2017 Haziran ayında oldu.

Bu para cezasına rağmen çocuğunu okula göndermeyen veya göndermeme sebeplerini okul idaresine bildirmeyen veliye, 500 lira idari para cezası veriliyor. MEB, bu kapsamda liselerde de uygulanacak olan idari para cezasının nasıl ve ne kadar olacağı üzerinde çalışma yapıyor.
Liseye gitmemek insanların hayallerindeki mesleğe ulaşmalarını, kendilerine iyi bir gelecek sağlamalarını ve daha iyi bir yaşam sürmelerini engelleyebilir. Hayatın çoğu alanında beceri ve bilgi olmadan başarıya ulaşmak zordur ve lisedeki eğitim, bu alanlarda gelişme sağlamaya yardımcı olur. Liseye gitmemek ayrıca, arkadaş çevresinin genişletilmesini ve kültürel konularda bilgi ve farkındalık kazanılmasını da engeller. Okulsuz kalan kişiler de hayat becerilerini öğrenme mümkün olmayacaktır, bu da onlara sosyal becerilerinin geliştirilmesi ve kişiler arası ilişkilerin kurulması gibi konularda engeller oluşturabilir.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS), Türkiye'de Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılı ile uygulanmaya başlanan ve her yıl yapılan liseye geçiş sınavı sistemidir. LGS, TEOG sınavının yerine geçmiştir.
LGS; Yi Kim'i tercüme edilmemiş bir yazı olarak bulmak zor olur. Ancak, Çin tarihinde krallıkça hüküm süren ve Jiajing imparatorluğunu döneminin önde gelen adı olan bir filozof olarak bilinen Kim, zaman zaman "Yi Kim" olarak da anılır.