Meb Seminer Son Dakika 2022


Sponsorlu Bağlantılar

Öğretmenlere mesleki çalışma döneminde günde 3 saat, toplamda ise 15 saat ek ders ücreti ödemesi yapılacak. Ek ders ücretleri her ayın 1'i ile 7'si arasında hesaplara yatar.
Özel toplantı ücretleri saat başına belirlenir, ancak ortalama bir seminer için yaklaşık 5-7 saat arasında bir ücret alınır.

ÖĞRETMEN SEMİNERLERİ ONLİNE MI, YÜZ YÜZE Mİ OLACAK? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Eylül ayında başlayacak öğretmen seminerlerinin okullarda yüz yüze yapılacağını kaydetti.
Evet, öğretmen seminerleri artık online olarak sunulmaktadır. Öğretmenler çeşitli platformlarda online seminerlere katılabilecek ve öğrenerek daha iyi eğitim sağlamaya yardımcı olacaklar. Online seminerler, öğretmenlerin eğitimin temel taşlarını iyi anlamalarını sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Aynı zamanda öğretmenler aldıkları eğitim ile bireysel becerilerini geliştirecek ve alanında uzmanlaşacaktır. Genellikle her bölgeye yönelik olarak düzenlenen online seminerler aracılığıyla öğretmenler, hedef kitleye uygun uygulamaları öğrenebileceklerdir.

Öğretmenler, 24 Ocak-4 Şubat tarihleri arasındaki eğitimlere Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden MEBBİS ve e-Devlet şifrelerini kullanarak erişebilecek.
Meb seminerleri, Milli Eğitim Bakanlığının resmi web sitesinden izlenebilir. Diğer olanaklar arasında MEB YouTube kanalı ve sosyal medya hesaplarıdır.

Eğer bir öğretmen okulunda yapılan mesleki çalışmalara katılmayıp devamsızlık yapması halinde, bir veya iki gün göreve gelmemek, 3 - 9 gün göreve gelmemek gerekçeleriyle soruşturma açılıp ceza alabilir. Eğer bu devamsızlık ardı sıra 10 günü geçerse öğretmen istifa etmiş sayılır.
Kanunlara göre herhangi bir ceza verilmez. Ancak yasal haklarımızın veya sözleşmeden kaynaklanan sorumluluklarımızın ihlali durumunda öğretmene sözleşme uyarısı ya da taraflar tarafından kullanılan başka bir disiplin yöntemi uygulanabilir.

Özellikle 2023 yılı ek ders ücreti hesaplama, kadrolu öğretmen ek ders ücret hesaplama nasıl yapılır sorusu da karşımıza çıkacaktır. Ek ders ücreti hesaplama 2023 yılı Temmuz-Aralık brüt ücreti 46,70 TL olarak belirlenmiştir. Net ek ders ücreti ise 39,35 TL değerindedir.
Saat başı ücret çok farklı olabilir ve pek çok faktöre bağlıdır. Örneğin; öğretmenin konusunda ne kadar uzman olduğu, konu hakkındaki özel soruların bu dersi vermeye ne kadar uygun olduğu, hangi konularda yardıma ihtiyacı varsa gibi. Bu nedenle, saat başı ücretleri tahmin etmek çok zordur. Dahili gelişmeler, yerel pazarlar ve arz talep koşullarına göre değişebilir. Derslerin süresi ve öğretim alanı da ücrete etki eder.

Buradan tüm öğretmenlerimize müjdeyi verelim. Öğretmenlerimiz 1-2 Eylül'de idari izinli sayılarak 5 Eylül'de okula gelerek hazırlık süreçlerine dâhil olacaklar.
Ve 2 Eylül genellikle yıl başına özel olarak tanımlanan "Uzaklaştırma Günü"dür ve bu günler Türkiye'deki öğretmenler için idari izin günleri olarak kullanılmaz. Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2 Eylül 2020'de öğretmenlerin okullara gitmeden veya okullara gelerek normal servis saatlerinde bulunmalarını isteyemeyeceğini açıkladı. Ancak, bu günlerde öğretmenler evlerinde dinlenerek odaları temizlemek, personel dosyalarını gözden geçirmek ve öğrencilerin eğitimlerine özgü çalışmalar yapabilir.

ONLİNE MI OLACAK? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 14-18 Kasım tarihleri arasındaki ara tatilde öğretmenlerin okula gitmeden bu dönemdeki mesleki çalışma programlarını Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden uzaktan eğitim yoluyla tamamlayabileceklerini açıkladı.
Evet, öğretmenler uzaktan tatil veya izin almak için araya geçebilir. Bazı durumlarda, kurumunuzun onayı gerekir. Okullar yöneticilerinin öğretmenlere izin vermesi durumunda, öğretmenler genellikle çalışma ortamlarını uzaktan erişen teknolojileri kullanarak tatillerini geçirebilirler.

Mahmut Özer yaptığı açıklamada Eylül seminerlerinin yüz yüze olacağını ifade etti. 1-2 Eylül tarihleri arasında öğretmenlere idari izin verdiklerini açıklayan Mahmut Özer, öğretmenlerin 5 Eylül'de okullarda olacak şekilde seminer dönemini ayarladıklarını belirtti.
Eylül ayında uzaktan seminer verilip verilmeyeceği, belirli bir kurum tarafından düzenleniyorsa organizatörlerin kararına ve duruma göre değişebilir. Kurumlar genellikle pandemi süresince uzmanlıklarını çok iyi bir şekilde uyguladıklarından, mevcut durumun ve salon kapasitelerinin dikkate alınarak uzaktan seminerler organize edilebilir. Bazı kurumlar seminerleri online platformlar aracılığıyla ücretsiz olarak paylaşırken, diğerleri ise ücretli olarak uzaktan seminerler veriyor.