Meb Robotik Kodlama Kursu


Sponsorlu Bağlantılar

Endüstri 4.0 ile birlikte yapay zekaya sahip robotlar, yaptığı işlerden veri toplayarak analiz edebilecek, bu analizler sayesinde iş süreçlerini yeniden düzenleyebilecek, ortaya çıkan veya çıkması muhtemel sorunlara karşı çözüm üretebilecek ve optimizasyon yapabilecektir.
Robotik Kodlama, robotların programlanması için kullanılan bir yazılım veya dijital teknoloji alanıdır. Robotlar için programlama genellikle Python, Java veya C++ gibi kod dili kullanılarak oluşturulur ve programcılara çalışmalarını güvenli ve ayrıntılı bir şekilde yönetmeleri için robotun ne yapması gerektiği ile ilgili detayları sağlar. Robotik kodlama daha sonra robotun fiziksel özelliklerinin kontrol edilmesini ve tasarımının yönetilmesini sağlayarak robotların çalışmasını veya hareket etmesini sağlar. Ayrıca, yüksek doğruluk ve kontrol sağlayan entegrasyonu kolaylaştırır.

(Program tarihleri değişiklik gösterebilmektedir.) Temel eğitim 32 saattir. Dersler yaparak öğrenme esasına göre uygulamalı olarak işlenecektir.
Robotik ve kodlama temel düzey eğitimi kursu, genellikle 8 ila 16 saat arasında değişmektedir. Eğitimlerin süresi, konular ve verilecek destekten bağımsızdır.

Her branştan öğretmenler, öğretmen adayları, her bölümden üniversite öğrencileri, anne-babalar; robotik ve kodlama eğitimine ilgi duyan herkes bu eğitime katılabilir. Katılım için herhangi bir ön koşul yoktur.
Robotik kodlama eğitimine, öğrenmeye veya uygulamaya meraklı olan her yaştan insanlar katılabilir. Eğitime katılmak isteyenlerin bilgisayar programlama deneyimi olmasına gerek yoktur.

Çocuklar için kodlama eğitimine giriş seviyesinde başlanabilecek en doğru yaş aralığı olarak 5-7 yaş olduğu düşünülmektedir. Bu yaştaki çocukların için temel komutları ve algoritmaları öğretecek çeşitli materyaller bulunmakta.
Robotik kodlama, genellikle okul çağındaki çocuklar için tasarlanmıştır. Ancak herkesin yetenekleri ve zamanlaması farklı olduğundan, robotik kodlamayı öğrenmek için her bireyin yaşı farklı bir yerde olabilir. Özellikle erken yaşta başlanması durumunda, öğrenme süreci sorunsuz olacaktır. Ancak, yetişkinler de robotik kodlamaya adapte olabilir ve zamanla başarılı olabilir.

Robotik endüstrisinde bir kariyer inşa etme konusunda ciddiyseniz, C/ C++ mutlaka öğrenilmesi gereken bir programlama dilidir. Çünkü bu diller, giriş seviyesi donanımlarla kolay etkileşime olanak tanıdıkları için robotik alanındaki en geçerli programlama dillerinden kabul edilir.
Robotik programlama için birden fazla programlama dili kullanılabilir. Bunlar arasında C, C++, Java, Python veya Robot Operating System (ROS) gibi popüler seçenekler bulunmaktadır.