Logo Tescil Sorgulama
Sponsorlu Bağlantılar
Logo Tescili Nasil Yapilir?
1. Öncelikle, markalama sözleşmesi ile iletişim kurun. 2.Tescili isteyen kişi ya da şirket için hak sahibi belirtin. 3. Tescilleyebileceginiz markanın özelliklerini, görünümünü ve yaygınlık düzeyini tanımlayın. 4. Marka tescil başvurusu oluşturun ve gereken malzemeler ile birlikte resmi otoriteye gönderin. 5. Uygulamaya ilişkin gerekli diğer belgeleri (varsa) ekleyin. 6. Otorite tarafından bir güvence hakkında talebinizi onayladıktan sonra, tescil işlemi hukuki geçerliliğe sahip olacaktır.
Bir İsmin Tescilli Olup Olmadığını Nasıl Anlarız?
Bir ismin tescilli olup olmadığını öğrenmek için Tescilli Markalar Veritabanından (TMView) veya Türkiye Patent ve Marka Kurumu’nun Kurumsal Kimlik Doğrulama hizmetinden faydalanabilirsiniz. TMView, hükümetlerin, patent bakanlığı ve marka makamları tarafından kaydedilmiş tescilli markaların listesi sunan bir bilgi kaynağıdır. Kurumsal Kimlik Doğrulama hizmeti ise, kurumsal kimlik bilgilerini doğrulamak için kullanılmaktadır. Her iki kaynak da, özel bir isim ya da markanın tescilli olup olmadığını anlamanıza yardımcı olacaktır.
Logo Tescil Ücreti Ne Kadar?
Logo tescil ücreti, markanız için logo tescil başvurusunda bulunulan ülkenin tescil süreçlerine göre değişmektedir. Genellikle Ticaret Borsası'nın kabul ettiği standartlar dikkate alınarak, ülkeden ülkeye değişmekle birlikte, Türkiye'de logo tescil ücreti yaklaşık olarak 1.500 TL'dir.
Logo Tescili Nereye Yapılır?
Logo tescili, Patent ve Marka Kurumu tarafından yapılır. Türkiye’de logo tescili için Patent ve Marka Kurumuna başvurulup, ticari logosu tescillenecek olan kişi ya da kuruluş hakkında bilgilerin gönderilmesi istenmektedir.
Logoya Patent Alınır Mı?
Hayır. Smirnoff Logosu tescilli değildir ve patentlenemez.
Logo Tescili Zorunlu Mu?
Logo tescili zorunlu değildir. Logo tescilinin işletmeyi tanımlaması ve markalaşması açısından faydalı olacağı söylenir ve yararlı görülebilir. Fakat marka haklarını korumak ve telif haklarını çiğnememek için logo kaydettiğinizde, logo tescili çok önem arz etmeyebilir.
İsim Hakkı Kaç Yıl Geçerli?
İsim hakkı, her yıl yeniden uygulanır ve kökleri doğudaki tahtiyeciliğe dayanan bir adlandırma sistemidir. Bu nedenle, isim hakkı bir süre için geçerlidir ve normal olarak hiçbir duruma bağlı olarak genellikle kalıcıdır. Yine de aile sosyolojisi, temel ekonomik durumlar ve benzeri etkenler göz önüne alındığında, isim hakkı mülkiyete benzer biçimde ilgili aile üyeleri arasında aktarılabilir.
İsim Hakkı Almak Kaç Para?
İsim hakkı almak için ücretlendirme farklı olabilir. Bazı durumlarda, isim hakkı alımı kişiden kişiye veya sağlayıcıdan sağlayıca değişebilir. İsim hakkı alımının ücreti öncelikle alınmak istenen marka veya domaine, satın alınma amacına, hizmet sağlayan firmanın sözleşmelerine ve mevcut piyasa koşullarına göre değişiklik gösterebilir.