Lisede Sürekli Devamsız Öğrenciler İçin Yapılacak İşlemler


Sponsorlu Bağlantılar

Bu bağlamda okulunuzda devamsız durumda olan öğrencilerin takiplerinde; 1- Öğrenci kayıt alanında olduğu için kayıt edildi. Ancak, kayıt edildiği tarihten itibaren okula gelmiyorsa 222 sayılı Kanunun 52.maddesi gereğince (3 gün içinde)veli veya vasinin gerekçe bildirmesi gerektiği muhtarlık kanalıyla bildirilmeli.
Öncelikle sıkıntının kaynağını araştırmaya çalışmak gerekir. Neden devamsız oluyor? Kiminle iletişim kurulmalı, onların görüşleri alınmalıdır. Öğrencinin problemlerini çözmesine yardımcı olmak için size başvurabileceği bir danışmanlık hizmeti sunulmalı ve öğrenciye istekli olduğu kişisel destekler sağlanmalıdır. Aynı zamanda, okulun öğrenciye uygun motivasyon aracılarını geliştirmesi ve öğrencinin devamsızlık oranını düşürmek için harekete geçmesi de çok önemlidir. Ebeveynlerle yakından temasa geçilmesi, öğrencinin devamsızlık sebeplerinin açığa çıkarılmasına ve problemlerinin çözülmesine yardımcı olabilir.

Velinin bilgilendirilmediği ve yazılı haberdar edilmediği sürece sorumlunun okul idaresi olacağı, Devam etmeyenlerin yanında okula hiç kaydı yapılmayan öğrencilerin de bulunduğu, bu öğrencilerin e-okul sisteminden takibinin yapılarak, yine muhtarlarla işbirliği yoluna gidilmesi gerekmektedir.
Hayır. Sürekli devamsız öğrenciye not girilmez. Bu öğrencilerin başarı durumları, sınavlarda alınan sonuçlar veya mevcut derslerde katılım kriterleri göz önünde bulundurularak değerlendirilir.

Sürekli devamsız öğrenciy not verilmez. G yazılmaz. Ders öğretmeninin yapacağı başkaca bir şey yok. Sene sonunda da o öğrenci devamsızlıktan kalır.
Devamsızlıktan kalan öğrencinin ilk önce ne gibi nedenlerle devamsızlık yaşadığını tespit etmek gerekir. Bunun ardından, bu nedenlerle devamsızlık yaşayan öğrenciye akademik veya kişisel yardım araçları arasından uygun olanları sunmak, okul kurallarına göre cezalandırmak, dersleri tekrarlayarak şanslarını artırmak ve motivasyonu arttırmak gibi seçenekler uygulanabilir. Ayrıca, öğrenciye derslerde başarı elde etmeye yönelik fikir ve değerler öğretmek, öğrencinin akademik başarısını arttırmak için ek sosyal destek sağlamak da önemlidir.

Milli Eğitim Bakanlığı, liselerde devamsızlık nedeniyle sınıfta kalan öğrencilere, mesleki eğitim merkezlerine geçiş hakkı tanıdı. Liselerde, devamsızlıktan kalan ve derslere devam etme hakkını kaybeden öğrenciler, öğrenim yılı sonunu beklemeden mesleki eğitim merkezlerine geçiş yapabilecek.
Genellikle okullardaki öğretmenler veya okul müdürleri öğrenci devamsızlıklarını kaydetmek ve takip etmekten sorumludur. Bazen, okullardaki diğer personel öğrencilerin devamsızlık durumunu kontrol edebilir.

· İlköğretim kurumlarında öğrencilerin okula devamları zorunludur. · Çocukların devamsızlıkları, okul öncesi eğitim kurumlarında öğretmen, ilkokullarda sınıf öğretmeni, ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında ise okul yönetimi tarafından e-Okul sistemine işlenir ve yöneticiler tarafından takip edilir.
Genel olarak, devamsız öğrenciler sınava giremezler. Devamsız öğrencinin sınava girmesine izin verilmesi, okulun veya büyük ölçekli öğrenci programının kurallarına bağlıdır. Bazı durumlarda, üniversiteler ve diğer eğitim kurumları devamsızlık durumunda sınav girişini izin verebilir. Ancak, bu durumlar nadirdir ve her zaman en iyisinin alınması tavsiye edilir.

Hayır.
Rapor alınca devamsız olma durumu kurumdan kuruma değişebilir. Bazı kurumlarda rapor alınca öğrenci açısından ciddi cezai sonuçlar doğurabilecek şekilde devamsızlık uygulanabilirken, bazı kurumlarda devamsızlık uygulanmayabilir. Öğrencinin devamsızlık uygulanıp uygulanmayacağı konusunda en iyi bilgi sahibi kurumun öğrenciyi ilgilendiren kurallar hakkındaki bilgilerdir.

Özürsüz devamsızlık ise okul yönetimi dışında öğrencinin okula gelmemesi üzerinden ortaya çıkan devamsızlıktır. Yani alınan rapor ya da veli izni ile birlikte yasal süreç altında okullarda özürlü devamsızlık ele alınır.
Genel olarak sürekli devamsız öğrencilerin sınıfta kalmasına izin verilmez. Ancak, her okulun disiplin prensipleri farklılık gösterebileceği için bu konuda okul yönetiminin kararları belirleyici olacaktır. Bazı okullarda, sürekli devamsız olan öğrencilerin sınıfta kalmaları veya eksik derslerini tamamlamaları için diğer öğrencilerden daha fazla çabayı göstermeleri beklenebilir. Ayrıca, bazı okullar düzenli gelmeyen, ancak sınıfta kalmalarına izin veren özel disiplin uygulamaları da bulabilirsiniz.

Okula hiç devam etmeyen öğrenciler ve ilkokul haftalık ders çizelgesindeki tüm derslerden puanı girilmeyen öğrenciler ile bu Yönetmeliğin 27 nci maddesinin beşinci fıkrasında belirtilen mazeretler dışında okula en az bir dönem devam etmeyen öğrencilere sınıf tekrarı yaptırılır.
Devamsız olunca çoğu üniversite veya okullarda karşılaşılan bir durumdur. Genellikle mezuniyet ya da başarılı bir öğrenim görebilmek için okuldaki çalışmalar devamlı olmalıdır. Bunun dışında devamsızlık, okuldan atılma ya da not artışı riski ile de karşılaşılabilir. Ayrıca, devamsızlıklar, öğrencinin karakterine ve kişilik gelişimine olumsuz etki edebilir.