Kaynaştırma Öğrencileri Hangi Liselere Gidebilir


Sponsorlu Bağlantılar

(3) (Değişik ibare:RG-10/7/2019-30827) Tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim alan öğrenciler ile özel eğitim sınıflarında eğitimlerine devam eden öğrencilere başarısızlıklarından dolayı sınıf tekrarı yaptırılmaz.
Evet, kaynaştırma eğitimi alan öğrenciler sınıf tekrarı yapabilirler. Tekrar, öğrencinin konuyu öğrenme ve anlama yeteneğini geliştirebilmek için yaptığı bir eylemdir. Ancak, öğrenci kaynaştırma eğitimini aldıktan sonra da devam edecek pozitif sonuçlar elde etmesi için düzenli tekrar yapması gerekmektedir. Öğrencilerin konuya hakimiyetlerinin artmasını sağlamak için, sınıf tekrarlarının her hafta periyodik olarak tekrarlanması önerilir. Tekrar sayısı ve yoğunluğu öğrencinin seviyesine göre değişebilir.

g) Okul ve kurumlarda, kaynaştırma yoluyla eğitim alacak bireylerin bir sınıfa en fazla iki birey olacak şekilde eşit olarak dağılımı sağlanır.
Her sınıfta kaç kaynaştırma öğrencisi olacağı farklı ortamlara ve mevcut kaynaşma programlarına bağlıdır. Örneğin, bir sınıfta bir ya da iki özel öğrenci destek programı varsa, bir sınıfta en fazla iki kaynaştırma öğrencisi olabilecektir. Kaynaştırma programı sayısı fazlaysa, sınıfta daha fazla kaynaştırma öğrencisi olabilir. Her durumda, sınıf için uygun kaynaştırma programlarının yürütülmesi en önemli konudur.

Süper Üye. Benim bildiğim kaynastirma öğrencisinin durumuna göre plan yapılır ve bu durumuna uygun sınıftaki yazılı sorularından farklı sorularla sınav yapılır.
Hayır, kaynaştırma öğrencilerine ayrı sınav yapılmaz. Her öğrenci, mevcudundaki normal koşullardaki sınavla tek başına sınava girerek bir sonuç alır. Ancak, kaynaklardan aldıkları ek öğretimle ilgili de dikkate alınarak sınav sonuçları düzeltilebilir.

Kaynaştırma öğrencilerinin devamsızlıkları devam ettiği okul ve kurumun devam devamsızlıkla ilgili mevzuatına göre işlem yapılır. Sürekli devamsızlığı olan, okula hiç gelmeyen kaynaştırma öğrencilerine sınıf tekrarı yaptırılır.
Birinca, öğrencinin devamsızlık problemini çözümlemek için öğrencinin özel durumlarını anlamaya çalışmalısınız. Öğrenciyle konuşarak, onun ne gibi sorunlarla karşı karşıya kaldığını öğrenmek ve ona karşı destek olma olasılığını değerlendirmek iyi bir başlangıç olabilir. Öğrencinin özel durumlarını tespit etmek için arkadaşlarıyla, ailesiyle ve hatta okul rehberiyle de görüşebilirsiniz. Ayrıca, kendinizin öğrenciyi gelişimine ve başarısına yardımcı olmak için çabalayacağınız bir ortam yaratmaya gayret göstermelisiniz. Buna dayanarak, öğrencinin ihtiyaçlarını hedefleyen günlük beceriler ve hedefler saptayın ve bu hedeflerde öğrencimizi destekleyin. Diğer öğrencilere karşı kendisini kabul eden bir ortamda ona yol göstermeye çalışın. Öğrencinin okul hayatıyla ve arkadaşlarıyla arasındaki bağı güçlendirerek onu teşvik edin. Bu arada, okuldaki öğrencilerin verimli ve konforlu çalışmalarının önemine vurgu yapın ve okulun temel kurallarını korumaya özen gösterin.

RAM raporları genellikle 1 yıllık olarak düzenlenir. Bireyin ekstra bir özel durumu var ise 6 aylık, bazı durumlarda da 2 yıllık olarak düzenlenebilir. Fakat RAM raporlarının standart süresi 1 yıldır.
Kaynaştırma raporları, bir yerleşim yerinin çevresine uygulanabilecek planlamali politikaları ve kaynakları anlatmak için oluşturulmuş bilgi niteliğinde raporlardır. Bu raporlar, genellikle üç ila altı yıl arasında geçerlidir.

KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİNİN YARARLARIBEP aracılığı ile kapasite ve öğrenme hızına göre eğitim alır. Kendine güven, takdir edilme, cesaret, sorumluluk gibi sosyal değerleri gelişir.
Evet, kaynaştırma öğrencisi üstün başarılarından dolayı takdir alabilir. Ancak, bu durum okul ve öğretmenlerden ne kadar çok destek gördüğüne ve bireysel çabasına bağlıdır. Kaynaştırma öğrencisine verilen desteğin doğru şekilde uygulanması önemlidir; aksi takdirde öğrencinin başarısını engeller. Öğretmenler, öğrencinin zorluklarını anlamalı ve ona ihtiyacı olan desteği sağlamalıdır. Ayrıca, kaynaştırma öğrencilerinin iyi performanslarını ödüllendirmek, diğer öğrencileri de motivasyonu artırmak amacıyla yararlı olabilir.

CEVAP: Kaynaştırma öğrencisi de tıpkı diğer öğrenciler gibi okulun kurallarına uymakla yükümlüdür. Disiplin uygulamalarında amaç öğrenciyi cezalandırmak değil, olumsuz davranışlarının sonuçları hakkında düşünerek bu davranışları tekrar etmemesidir.
Eğitim kurumlarının belirlemiş olduğu somut kurallara uymayan öğrenciler hakkında belli cezalar verilmesi gerektiği vurgulanmaktadır. Kaynaştırma öğrencileri de aynı şekilde bu kurallara uymayarak ceza alabilir. Ancak, bu cezaların acılık derecesi diğer öğrencilere göre daha az olacaktır. Eğitim kurumları bu tür öğrencilerin kaynaştırma programına katıldıklarını da göz önünde bulundurarak ceza vermektedirler.

Kaynaştırma öğrencilerine zayıf not verilemez, kaynaştırma öğrencilerine sınıf tekrarı yaptırılamaz. Kaynaştırma öğrencilerine zayıf not verilemez, kaynaştırma öğrencilerine sınıf tekrarı yaptırılamaz.
Hayır, bir öğrenciye zayıf not verilmez. Her öğrencinin başarısının ölçümü için standart olarak her zaman en yüksek not ve değerler kullanılmalıdır. Not verirken her öğrencinin sunmuş olduğu katkıya gerçekçi bir yaklaşımla dikkat etmelidir.